Chyba już wszyscy posiadacze platform satelitarnych "Cyfra+" i "N" wiedzą że dziś nastąpiło
połączenie obu platform i związku z tym mam pytanie czy ktoś orientuje się może czy
Canal+ który mają posiadacze Cyfry+ będzie posiadał w swojej ofercie wszystkie filmy z
Npremium? Ponieważ Canal+ miało przejąć wszystkie umowy na nowe filmy które posiadało
Npremium. A sam kanał Npremium ma zostać zlikwidowane (Ma zostać tylko Nsport) Wiem
też że Canal + ma zlikwidować C+Sport i C+Weekend w zamian mają powstać C+Family i
C+Family 2 i nie wiem czy my jako klienci Canalu+ w Cyfrze+ będziemy mieli dostęp do tych
nowych kanałów Canalu+ w którym będą emitowane filmy z Npremium! Ponieważ cały czas
mamy mieć dostęp do C+ film i C+film 2 a do nowych C+Family i Family 2 mają mieć dostęp
abonenci NC+? Nie wiem ile w tym prawdy? Jest tyle pytań a żadnych informacji ze strony
Cyfry+ jak i N !!??
Na głowy poupadali.
Ceny pakietów z kosmosu.
Żeby oglądać sport trzeba wydać minimum 119 zł miesięcznie (nowi klienci), a jak ktoś przechodzi z C+ to oferują mu 99 zł/miesiąc.
Gdzie teraz podobna oferta tzn z c+sport była za około 60 zł.
Za 100 zł to teraz można było mieć pakiet z kanałami c+ i HBO, aby teraz taki otrzymać trzeba wydać 199 zł.
No właśnie nie dawno zajrzałem na ich stronę z pakietami i jestem w szoku takich cen się nie spodziewałem ja mam opcję Canal+ Superpremium HD za 99zł i jestem zadowolony! tylko teraz skasują nam parę kanałów a cen nie obniżą!! Po za tym 2godz. temu na dekoderze wyświetliło mi komunikat o aktualizacji więc zaktualizowałem i taki syf się zrobił że szkoda pisać TVP1 na 11-stce wylądował TVN na 1. Mango chyba na 7. A wszystkie nowe kanały zakodowane np. TVN24HD, BBC Know. HD, History HD nic nie działa!
Canal + Family i Canal +Family 2 zastąpią Npremium- cena pakietu 59 zł. Żeby mieć Canal + Film i Canal + Film 2 trzeba będzie wydać 99 zł (spora różnica), a za pakiet z Canal +(podstawowy) i Canal + Sport zapłacimy 119 zł. Długoletni abonenci mogą liczyć na niewielkie rabaty. Wszystko dokładnie przemyślane przez władzę NC+, cel: maksymalizacja dochodów. Nowości filmowe premierowo obejrzymy w Canal + (cena:119 zł). Do tej pory film, który miał premierę w Canal +, emitowano z poślizgiem w tym samym dniu na Canal + Film. Nie wiem czy ta strategia zostanie zachowana- jeśli tak ( ale to nie jest pewne) premierę obejrzysz z minimalnym poślizgiem w Canal +Film (cena:99 zł). Jeśli w ogóle wspomniane filmy dotrą do Canal +Family 1 i 2- będzie to pewnie co najmniej półroczne opóźnienie. Kontynuujmy: wiadomo, że spora grupa społeczeństwa ściąga filmy z internetu. Abstrahując od legalności tego typu działań jest to powszechnie wiadome, prezesom NC+- także. Podzielono zatem kanały premium w taki sposób, aby najlepszy sport na żywo (coś czego nie idzie ściągnąć z internetu) był drogi (cena pakietu:119 zł). Teoretycznie z punktu widzenia biznesowego-majstersztyk. Zobaczymy jakie będą tego efekty, pomysł jest nieelastyczny, może się okazać, że trzeba będzie drogie pakiety sprzedawać w mocno obniżonych cenach czego Wam życzę.
P.S. Zadziwiająco małe zainteresowanie tematem zważywszy na układ: telewizje- filmy- Filmweb?
Dzięki! :) Niedawno wszystkiego dowiedziałem się na profilu Anty nc+ na facebooku. I właśnie faktycznie jak na FilmWeb to mało dyskusji toczy się na ten temat.
Mało dyskusji, bo ludzie albo chodzą do kina, albo DVD, albo piracą. Sam mam C+ z kanałami filmowymi i nie ma co oglądać. Szykuję się do rezygnacji z NC+, bo na głowę upadli z cenami. Dodatkowo od lipca wyłączają TCM - jedną z najbardziej wartościowych stacji w ofercie.
Bez kitu, naprawdę nie ma co oglądać na tych kanałach premium, kilka premier w mies. to wszystko potem powtarzają to prze rok w kółko. Ja również postanowiłem zrezygnować ponieważ nie mam zamiaru płacić za TV ponad 100zł mies. w której i tak nic nie ma! Idzie wiosna TV schodzi teraz na dalszy plan!! :) A po za tym tak jak mówiłeś płacić za canal+ i HBO oraz Filmboxy i Cinemaxy to trzeba wydać 199zł a za taką ceną no cóż... są alternatywne źródła do obejrzenia nowości kinowych (nie mówię o kinie) Zarząd nc+ mógł wziąć to pod uwagę a tak bardziej zachęcają ludzi do piracenia!