użytkownik usunięty

Dziś na "jedynce" o 1.25 "Nagi lunch" Cronenberga. Trochę dziwnie autobiograficzna, ale za to bardzo interesująca ekranizacja William'a Borroughs'a. Jeżeli ktoś nie widział - trzeba koniecznie!
Trochę szkoda, ze o 1.50 na "dwójce" jest "Danton" Wajdy. Ja wybiorę chyba Wajdę, alem zmęczon i nie wiem, czy dotrzymam do czegokolwiek.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty

Może teraz wskoczy...

Nigdzie nie mogłem znaleźć książki Borroughs'a (a chętnie bym sobie przeczytał, bo wszystko co związane z beat generation łykam jak przysłowiowy młody pelikan) wiec chętnie obejrze sobie chociaż film. Zresztą, Cronenberg raczej nie zawodzi, więc moge oczekiwać dobrego narkotycznego kina ;)
PS. Dzięki za info o Luriem :)

użytkownik usunięty
Dobry_2

Nic Ci przecież nowego nie powiedziałem, ale ja znalazłem na youtube kilka clipów.

użytkownik usunięty

Pora dosyć specyficzna ale taki film może nabrać dodatkowego uroku oglądany o takiej godzinie. Od siebie również gorąco polecam Nagi Lunch:)

użytkownik usunięty

No i wytrwałem. Wybrałem "Nagi lunch" i choć znam ten film, ze strachem przeczytałem go jeszcze raz. Kto widział? Kim wstrząsnął? Kogo zainteresował?

Widziałem ok. 10 lat temu w okresie mojej fascynacji Cronenbergiem...wstrząsnął mną na tyle, że przez dobrych kilkanaście nocy nie mogłem uwolnić się od gigantycznego karalucha w snach.

Ostatnio miejsce karalucha w moich koszmarach zajęła Rada Programowa TVP, która takie filmy zapodaje w poniedziałki nad ranem, kiedy człowiek nie pracujący jako nocny portier i nie charakteryzujący się skłonnościami do wampiryzmu zbiera siły po intensywnym weekendzie :/

użytkownik usunięty
Deix_z_gwiazdkom

A ja się chyba cieszę. Lubię oglądać filmy nocą. Moze dlatego, że mało śpię. Z drugiej strony oczywiście żal mi, że takiego filmu nie zobaczy wiele osób. Film przecie dobry, jak nie powiedzieć wybitny! Weller świetny.
Niedawno widziałem w którymś z komisów maszynę "Olivetti". Teraz maszyny do pisania mają zgoła inne znaczenie, prawda?

Prawda.

użytkownik usunięty
Deix_z_gwiazdkom

widziałam... ale pokręcony film. Ten stwór był boooosssskiiiiii. I jak on pił z jego łba.... spoko. Dodam do ulubionych, bo nic się nie dzieje. Wpadajcie do mne na ankietę: kto jest lepszy w rzucie pypkiem? Stawiam na dżonego (sorki, nie wiem jak sie pisze, rulezzzzz).