Szukam jakiegoś ciekawego serialu. Żadnego komediowego ani takiego jak Dr.House, CSI
gdzie każdy odcinek jest o czymś innym.

Chciałbym żeby to nie był serial z jedną główną postacią jak np. Dexter, Arrow itd. Najlepiej
żeby to było coś jak w Zagubionych, Grze o Tron gdzie są różne pierwszoplanowe postacie
i każda z nich ma swoją historię.

Co do gatunku to tutaj macie wolną rękę.

Seriale, które oglądam na bieżąco lub skończyłem oglądać:
Gra o Tron
Lost: Zagubieni
The Walking Dead
Breaking Bad
Vikings
Arrow
Prison Break
Spartakus: Krew i Piach / Bogowie Areny / Zemsta / Wojna Potępionych

Wszystkie z nich oczywiście polecam :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
VampiroML

revenge,hannibal,countinum,homeland,

Szypki5

Bates Motel

krissovsky96

Hmm stworzymy przez twórców Losta i w dodatku gra tam "Richard Alpert" ;> Z pewnością obejrzę.

Szypki5

Okej, to od początku:

Revenge - Nie za bardzo przemawia do mnie ta historia jak i główna postać.
Hannibal - Obejrzę kiedyś choć tak jak napisałem wolałbym aby to był serial z wieloma postaciami głównymi.
Countinum - Odpalę pilota jak będę miał więcej czasu i zobaczymy czy mnie wciągnie ;>
Homeland - Tego serialu obejrzałem dwa odcinki i na razie przestałem oglądać.

VampiroML

w hannibalu skupiaja sie na 2 postaciach

VampiroML

sorry za bledy pisze na tablecie

VampiroML

Supernatural. Występują wątki komediowe, ale przeważnie to taki dramat/horror/fantasy. Pierwszy sezon jest dość monotonny i składa się w większości z odcinków, że każdy jest o czymś innym, ale potem się rozkręca, pojawiają się wątki na całe sezony i staje się naprawdę genialny. Każdy znajdzie w nim coś dla siebie, największe moim zdaniem zalety to niepowtarzalny klimat, ciekawi bohaterowie (na początku tylko zagadkowe postaci dwóch głównych bohaterów, potem cała masa genialnych drugoplanowych), akcja, nieprzewidywalność i oryginalny pomysł. Naprawdę polecam, nie potrafię powiedzieć od czego jest lepszy, a od czego gorszy, ale mnie osobiście wciągnął bardziej niż GoT, TWD, czy Breaking Bad.

Trollvis

Serial fajny, ale powinien skończyć się na 4/5 sezonie.

Jarem

Jeżeli powinien się skończyć na 4/5 sezonie a jest ich teraz 10 i nie wiadomo ile w planie to znaczy, że przez te +6 sezonów będę musiał się męczyć z oglądaniem zanim go zakończą w jakiś mądry sposób?:D

VampiroML

Już w 5 sezonie serial zaczął się ciągnąć, a główni bohaterowie coraz bardziej irytowali.

VampiroML

Może Herosi?

Jarem

Czytałem, że ten serial został anulowany i nie ma zakończenia, wiec raczej się nie skuszę.

VampiroML

Ale w sumie z całego serialu naprawdę warty obejrzenia jest tylko 1 sezon. I w sumie można spokojnie na nim skończyć oglądanie. Wtedy mamy i satysfakcjonujące zakończenie. Większość wątków też się zamyka. Więc można skończyć na 1 seoznie i zapomnieć, że jest coś później (bo zdecydowanie nie jest warte uwagi).

VampiroML

Six Feet Under

jahnesta

Hmm czarna komedia jakiś rok temu miałem zajawkę właśnie na ten gatunek obejrzałem masę filmów, ale teraz mi się trochę znudziły. Jest w tym serialu coś co mnie do niego przekona? xd

VampiroML

Nie powiedziałabym, że to komedia, nawet ta czarna. Hmm... postaci są bardzo prawdziwe, nikogo nie będziesz lubił w 100%. Historia jest zamknięta - dla mnie to ważne, nienawidzę, gdy serial urywa się w połowie. Ciekawa tematyka, bo to chyba jedyny serial o domu pogrzebowym (tak ogólnie mówiąc oczywiście). Ostatnie 6 minut to prawdopodobnie najlepsze zakończenie serialu jakie stworzono. I tak jak chciałeś - kilkoro głównych bohaterów. Myślę, że albo pokochasz ten serial albo go znienawidzisz. Ale spróbować warto.
Mogę polecić też Sherlocka. Słynny detektyw i jego przygody we współczesnym świecie. Świetnie zrealizowany. Oprócz tego serial Układy ze świetną Glenn Close. Krótko: serial prawniczy z wieloma intrygami i nieoczekiwanymi zwrotami akcji. Może sprawdź też Wszystkie wcielenia Tary. Co prawda ten serial ma sporo z komedii, ale zasługuje na uwagę ze względu na ciekawy pomysł i genialną rolę (a właściwie: genialne role) tytułowej Tary. Co by tu jeszcze Ci polecić... Może Wyspa Harpera? Krótki serial, tylko 13 odcinków, wielu bohaterów i tajemnicze morderstwa na wyspie. House of Cards też jest godny polecenia, co prawda widziałam tylko pierwszy sezon, ale warto sprawdzić, chociażby dla Kevina Spacey i Robin Wright. Może jeszcze Hannibal - też widziałam tylko pierwszy sezon. Bardzo ciężki klimat, dość powolny serial, ale bardzo dobry. Przyszło mi do głowy jeszcze Ripper Street o londyńskich detektywach z czasów Kuby Rozpruwacza. Kolejny o detektywie: Luther. Bardzo ciekawa główna postać. Co by tu jeszcze... Może Orange Is The New Black. Co prawda dużo tutaj z komedii, ale bohaterów wielu tak jak lubisz, a właściwie bohaterek, bo serial opowiada o więzieniu dla kobiet.
To tak na szybko, mam nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie ;)

jahnesta

Dzięki wielkie, na pewno obejrzę chociaż połowę seriali tu poleconych, ale jak na razie zrobiłem już sobie taką małą listę i zacznę od nich ;)

VampiroML

Pochwal się, co wybrałeś na początek :)

jahnesta

Pierwszym będzie "American Horror Story". Ma tylko 12 odcinków więc obejrzę w jakieś 2 dni. Później z twoich wybrałem Wyspę Harpera też nie powinien zając mi dłużej jak 2 dni a następnie wezmę się za Six Feet Under i Supernatural i zobaczę co z tego będzie ;>

jahnesta

Jednak AHS ma 3 sezony, na początku widziałem tylko jeden. :D

VampiroML

Każdy sezon to zupełnie inna historia, choć aktorzy są Ci sami to grają inne postacie. Możesz obejrzeć jeden, a resztę sobie darować. Ja póki co tak zrobiłam, bo pierwsza część zupełnie mnie nie zachwyciła.

VampiroML

Nowy serial: Orphan Black, 2 sezon dopiero, 10 odcinkowiec. Mało popularny, ale moim zdaniem całkiem dobry. No i główna aktorka ma naprawdę talent, na początku bardzo sceptycznie podchodziłam do tego, że ma grać kilka różnych postaci w tym samym serialu(jak obejrzysz, dowiesz się o co chodzi), ale teraz, gdy jestem na bieżąco, nie mam z tym żadnego problemu i naprawdę przekonała mnie swoją grą.

oallaa13

Oceniłaś Losta na 6 i tym się będę kierował. :D

VampiroML

To jak obejrzysz chociażby pilotażowy odcinek, to daj znać jak ci się podoba i czy to twoje klimaty;)

oallaa13

A co do Losta, pierwsze 3 sezony były genialne, a później zrobiła się z tego taka bajeczka, że nie mogłam dać więcej niż 6 i myślę, że to całkiem sporo.

VampiroML

-Herosi
-4400
-Firefly
-Battlestar Galactica
-Jerycho

MistrzSeller

Co do Herosów to nie zacznę oglądać. Nie lubię gdy coś nie ma zakończenia a jeśli mnie 1 sezon wciągnie to na bank nie zapomnę "że jest coś później".
A co do reszty to widzę, że poleciałeś w Sci-Fi... Okey napisałem, że gatunek nie ma znaczenia, ale Sci-Fi zaraz po romansach, nowelach, musicalach i innych tego typu kaszan jest gatunkiem, który najmniej mnie interesuje. Dzięki za propozycję może kiedyś do nich wrócę ;>

VampiroML

Ale to nie są bezpośrednio seriale s.f., większość z nich bardziej skupia się na rzeczach typowo ludzkich, tylko w otoczce s.f.

VampiroML

Rome, miażdży.

WhiteDemon

Sądząc po twoich innych ocenach stwierdzam, że nie mamy podobnego gustu. Ja osobiście nie przepadam za Rzymem, Cesarstwem itp. Zacząłem oglądać Rome obejrzałem tylko jeden odcinek i tak mnie wciągnął, że oglądałem go 3 dni. Wcześniej oglądałem Spartakusa, którego ty oceniłeś na 2? A na mojej liście ten serial znajduję się na wysokiej pozycji. Inne gusta ;>

VampiroML

Luz;)

VampiroML

american horror story, misfits no i 'skins' - tam każdy odcinek jest historią kolejnego bohatera ;p

izuul_filmweb

american horror story - Miałem obejrzeć ten serial, ale cały czas spycham go gdzieś na bok.
Nie chciałem komediowych seriali :D

VampiroML

Misfits ma sporo śmiesznych scen, ale żaden z tych seriali nie jest komediowy
A do AHS też się dłuuugo zbieralam, aż w koncu obejrzałam i nie żałuję, świetny jest : D

VampiroML

Lista już wymienionych seriali.

Te są pod znakiem zapytania:
Bates Motel
American Horror Story
Countinum
Hannibal
Six Feet Under
Homeland

Te na razie odrzucam:
Revenge
Supernatural
Herosi
Orphan Black, 2
4400
Firefly
Battlestar Galactica
Jerycho
Rome
misfits
skins

Już ich się trochę nazbierało jednak żaden za bardzo mnie nie przekonał. Przynajmniej jeśli chodzi o historie.
Ktoś nowy mógłby się wypowiedzieć na temat tych seriali z listy byłbym wdzięczny :p

VampiroML

ja mogę polecić American Horror Story. Każdy sezon opowiada inną historię, a na dodatek nie ma tam 1 głównego bohatera - każdy jest ważny w tym serialu i to bardzo ;)

VampiroML

Polecam Modę na sukces ;P

A tak na poważnie to poleciłabym Detektywa Monka, ale wspomniałaś, że nie chcesz seriali tego typu. Ale jest naprawdę świetny :)

chromczan_fw

Ja z całego serca :D polecam "Penny Dreadful" coś w rodzaju horroru,są różne postacie i każda jest ważna, akcja jest cały czas na najwyższych obrotach nie tak jak w Vikingach, gdzie serial zaczyna się strasznie nijak, nudno. Serial ma dopiero dwa odcinki więc można być na bieżąco, ja ściągałam na dysk bo online nie mogłam znaleźć ale pliki tylko ok 250 mb więc szybko się ściąga na torrentach .Żeby obejrzeć odcinki tego serialu mogła bym ściągać nawet tydzień na okrągło jeden odcinek gdybym musiała :D

Gaksital

a dodam ze występują tam postacie takie jak Dr.Frankenstein, Dorian Gray , wampiry? (choć nie powiedziane dosłownie że to wampiry), Dracula. A aktorka Eva Green...nikt nie gra tak jak ona :D po drugim odcinku, będzie wiadomo o co chodzi :D

Gaksital

A czemu to w odpowiedzi na mój post, a nie temat?