Szukam serialu, ktory jest dosyc mocno wciagajacy, najlepiej zeby juz mial ze 4 sezony lub
wiecej, a najlepiej by bylo gdyby byl juz zakonczony.

Seriale ktore ogladalem i uwazam za bardzo dobre;
-Dexter (moj najlepszy serial)
-Spartakus
-Gra o tron
-Rodzina Borgiów
-Breaking Bad
-Dr House

Nie szukam komedii. W serialach lubie nieprzewidywalnosc za co naprawde polubilem Dexter'a.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
rester1

Batman

który?

rester1

Witam, ja ostatnio zaczęłam oglądać The Following... przeczytaj recenzje i zobacz czy Ci sie spodoba jest dość zaskakujący :) A dodatkowo mogę polecić The Walking dead :)

rester1

Ja bym polecił:
-Suits
-Homeland (dosyć nieprzewidywalny ;] )
-Lostów (jeśli jeszcze nie widziałes)
-The killing

rester1

Jak lubisz nie przewidywalność to polecam Doktor Who, to jest nie przewidywalny serial. tu wszystko może się zdarzyć (i nie jest to tylko nędzne hasło marketingowe , tylko prawda).

MistrzSeller

Dzieki za propozycje ale cos mi nie pasuje w Doctor Who. Obejrzalem jeden odcinek i mimo calkiem fajnego klimatu efekty specjalne i muzyka mnie odstrasza. Jak na 2005 rok strasznie kiepsko z wygladem wszyskich kosmitow itp.

rester1

Każdego odstrasza to serial tak oryginalny, że trzeba sie do niego przyzwyczaić. A co do kosmitów to ich wygląd jest częścią dziwacznej konwencji serialu. Generalnie najlepiej obejrzeć cały I sezon i potem człowiek się wciąga w serial i dziwaczności czy wyglad kosmitów mu nie przeszkadzają.

rester1

zajrzyj do tego tematu:
http://www.filmweb.pl/forum/telewizja+i+seriale/Dobry%2C+bardzo+wci%C4%85gaj%C4% 85cy+serial%2C+poszukiwany!,2321731

gagarin77

Widze sporo fajnych propozycjii. Dzieki za podrzucenie tematu/

gagarin77

nie spamuj. On przecież ma określone kryteria, a nie szuka czegokolwiek

MistrzSeller

człeku nierozumny on wymienia seriale z kablówek i tamten temat też tego dotyczy

gagarin77

Ale tam lecą wg innych kryteriów, więc nie są odpowiedzia na jego pytanie

MistrzSeller

Autorowi tematu najwyraźniej takie seriale odpowiadają, co już zresztą zdążył potwierdzić. Wymienił produkcje różne gatunkowo ale prawie wszystkie pochodziły z kablówek, więc podałem mu link do tematu, gdzie było więcej propozycji tego typu. Sam oglądam bardzo wiele podobnych seriali, przeglądam portale tematyczne i wiem co się ludziom podoba. Dużo osób tutaj szuka seriali, które mają wysoki poziom. Najczęściej podają swoje ulubione i okazuje się, że wiele z nich pokrywa się z tematami o serialach kablówkowych założonymi wcześniej. Jeśli chcę im coś polecić łatwiej jest za jednym zamachem podlinkować cały wątek zawierający także propozycje innych userów, niż wymieniać te same seriale w kółko. I nie każdy ma kryteria poszukiwań tak wyśrubowane, że okazuje się że takie seriale jeszcze nie powstały :P
MistrzSeller skoro nie oglądasz takich seriali i nie masz nic do zaproponowania to po kija się odzywasz i zaśmiecasz temat... już któryś raz zresztą. Rozumiem że jesteś sfrustrowany, bo nikt ci nie odpowiada w twoich tematach ale chyba są inne metody żeby się wyładować. Nie wiem, może idź do knajpy z kolegami albo co.

gagarin77

To, że nie ogladam, nie znaczy, że się nie znam. Ja podaje konkretne tytuły zamiast linkować inne tematy, gdzie chodziło o seriale ale szukane wg innych kryteriów.
A forum jest od tego by gadać, a nie linkować posty innych. Poza tym to takie kompletnie bez myślne, bo zamiast wsłuchać się w to czego potrzebuje dana odoba i polecić mu to co do tego pasuje ty podrzucasz link z tysiącami tytułów.

rester1

Czysta Krew, Hause Of Cards, Luther, Millenium, Z Archiwum X, Hannibal, American Horror Story.

rester1

Grimm (trzeba nieco przywyknąć do wyglądu postaci, ale jest bardzo wciągający)

rester1

U mnie nr 1 to:
THE WIRE

Moze juz wiekowy ale wciaga niesamowicie.

rafi37

Popieram.

Zabrałem się za The Wire po BB i muszę powiedzieć, że jest to bardzo dobra produkcja. Tak jak w BB są w nim dobre, charakterystyczne postacie.