Szukam serialu, ktory jest dosyc mocno wciagajacy, najlepiej zeby juz mial ze 4 sezony lub
wiecej, a najlepiej by bylo gdyby byl juz zakonczony.
Seriale ktore ogladalem i uwazam za bardzo dobre;
-Dexter (moj najlepszy serial)
-Spartakus
-Gra o tron
-Rodzina Borgiów
-Breaking Bad
-Dr House
Nie szukam komedii. W serialach lubie nieprzewidywalnosc za co naprawde polubilem Dexter'a.
Witam, ja ostatnio zaczęłam oglądać The Following... przeczytaj recenzje i zobacz czy Ci sie spodoba jest dość zaskakujący :) A dodatkowo mogę polecić The Walking dead :)
Ja bym polecił:
-Suits
-Homeland (dosyć nieprzewidywalny ;] )
-Lostów (jeśli jeszcze nie widziałes)
-The killing
Jak lubisz nie przewidywalność to polecam Doktor Who, to jest nie przewidywalny serial. tu wszystko może się zdarzyć (i nie jest to tylko nędzne hasło marketingowe , tylko prawda).
Dzieki za propozycje ale cos mi nie pasuje w Doctor Who. Obejrzalem jeden odcinek i mimo calkiem fajnego klimatu efekty specjalne i muzyka mnie odstrasza. Jak na 2005 rok strasznie kiepsko z wygladem wszyskich kosmitow itp.
Każdego odstrasza to serial tak oryginalny, że trzeba sie do niego przyzwyczaić. A co do kosmitów to ich wygląd jest częścią dziwacznej konwencji serialu. Generalnie najlepiej obejrzeć cały I sezon i potem człowiek się wciąga w serial i dziwaczności czy wyglad kosmitów mu nie przeszkadzają.
zajrzyj do tego tematu:
http://www.filmweb.pl/forum/telewizja+i+seriale/Dobry%2C+bardzo+wci%C4%85gaj%C4% 85cy+serial%2C+poszukiwany!,2321731
Autorowi tematu najwyraźniej takie seriale odpowiadają, co już zresztą zdążył potwierdzić. Wymienił produkcje różne gatunkowo ale prawie wszystkie pochodziły z kablówek, więc podałem mu link do tematu, gdzie było więcej propozycji tego typu. Sam oglądam bardzo wiele podobnych seriali, przeglądam portale tematyczne i wiem co się ludziom podoba. Dużo osób tutaj szuka seriali, które mają wysoki poziom. Najczęściej podają swoje ulubione i okazuje się, że wiele z nich pokrywa się z tematami o serialach kablówkowych założonymi wcześniej. Jeśli chcę im coś polecić łatwiej jest za jednym zamachem podlinkować cały wątek zawierający także propozycje innych userów, niż wymieniać te same seriale w kółko. I nie każdy ma kryteria poszukiwań tak wyśrubowane, że okazuje się że takie seriale jeszcze nie powstały :P
MistrzSeller skoro nie oglądasz takich seriali i nie masz nic do zaproponowania to po kija się odzywasz i zaśmiecasz temat... już któryś raz zresztą. Rozumiem że jesteś sfrustrowany, bo nikt ci nie odpowiada w twoich tematach ale chyba są inne metody żeby się wyładować. Nie wiem, może idź do knajpy z kolegami albo co.
To, że nie ogladam, nie znaczy, że się nie znam. Ja podaje konkretne tytuły zamiast linkować inne tematy, gdzie chodziło o seriale ale szukane wg innych kryteriów.
A forum jest od tego by gadać, a nie linkować posty innych. Poza tym to takie kompletnie bez myślne, bo zamiast wsłuchać się w to czego potrzebuje dana odoba i polecić mu to co do tego pasuje ty podrzucasz link z tysiącami tytułów.