W tym temacie porozmawiajmy o najsłynniejszych polskich sitcomach. Moje osobiste zdanie: wszystkie to dno kompletne, jedynie Kiepscy (chociaż oni mają z Bundy niewiele wspólnego) trzymają poziom. W tłoku ujdą Mamuśki, ale WSZYSTKIE sitcomy TVN-u są gówno warte. Nie wiem po co jeszcze przedłużają Nianię, skoro to więcej niż dno. W każdym odcinku goście "specjalni" jak Feel (nienawidzę tego czegoś, no, ale kwestia gustu. Zamiast takie badziewne zespoły mogliby zacząć reklamować Happysad, czy Zabili mi Żółwia.) i inni. Hela w Opałach-... przez całe 5 odcinków jakie widziałem, w ogóle się nie śmiałem. Ot, parę razy się uśmiechnąłem. Nowa Ula Brzydula- nie wiem, nie oglądałem, ale widziałem Brzydulę Betty i uważam, że sitcom amerykański (oryginał pochodzi z brazylii/Kolumbii) też jest słaby. Sitcomy w TVP też są godne pożałowania. Sąsiedzi, Lokatorzy, Faceci do wzięcia (chociaż ci ostatni są na poziomie Mamusiek)- dno. Aha i chyba zapomniałem o Sitocmie zajebistego South Park- Włatcy Móch. Chociaż od zawsze twierdzę, że WM to ostrzejszy Mikołajek.O ile pierwszy sezon sprawiał, że się dławiłem ze śmiechu (widziałem premierę w TV 4- :)), to przy drugim napaday śmiechu wywowały "Wykopki", "Ałtobus i Sówenira" i "Karnawau". Niestety, ale 3 i 4 sezon schodzi na psy. Mam nadzieję, że nie będzie sitcomu mojej drugiej ulubionej kreskówki "Family Guy" (Głowa Rodziny).

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
el_Polaco

Mi z polskich sitcomów podoba się "Świat według Kiepskich", "Rodzina zastępcza" i ewentualnie "Daleko od noszy". Racja, że wszystkie tvn-owskie seriale typu "Niania", czy "Brzydula" to dno i wodorosty. To samo jest z zespołami, wszystkie stacje radiowe w kółko puszczają to samo. Jest tyle fajnych zespołów, a tu ciągle Feel i inne gówna. Powinni więcej promować właśnie takie zespoły jak Happysad, Zmż, Leniwiec, czy Farben Lehre.

fan_ferdynanda

Jeszcze zapomnieliście o Miodowych latach,które już nie są emitowane. Najbardziej darzę sympatią Kiepskich (mogę oglądać bez przerwy), Miodowe lata(z inteligentnym humorem), Niania(tylko pierwsze odcinki,reszta beznadziejna i strasznie naciągana). A co do feel też ich nie lubię;) Szczególnie Kupicha to straszny cwaniaczek.

el_Polaco

moim zdaniem na uznanie zasługują wczesne odcinki kiepskich, Miodowe lata oraz wczesne odcinki 13 posterunku (nawet śmieszne). no chyba ze uznać "Alternatywy 4" za sitcom wtedy mamy najlepszy sitcom jaki powstał (w Polsce)