Witam,
Szukam tytułu serialu (lub mini-serialu, nie pamiętam), który był emitowany mniej-więcej w połowie lat 90-tych bardzo późno w niedzielę wieczorem. Akcja filmu toczyła się w dalekiej przyszłości i pamiętam z niego tylko nieliczne wątki:
- Ziemią rządził jeden globalny rząd, za pośrednictwem którego inna cywilizacja chciała potajemnie przejąć władzę nad Ziemią
- głownymi bohaterami była grupa współpracujących ze sobą kobiet i mężczyzn, którzy oficjalnie byli organizacją rządową, ale zbuntowali się, gdy odkryli prawdę
- bohaterowie nosili na rękach takie jakby bransolety, dzięki którym byli (chyba) kontrolowani przez zwierzchników i prawdopodobnie były też komunikatorami
- przewijały się wątki kręgu Stonehenge i jakiegoś kurhanu (czy kopca) w Anglii i związanych z nimi tajemnic
- główny bohater (lider grupy) miał żonę i syna, którym coś się stało, a jemu, o ile dobrze pamiętam, wykasowano pamięć
- z filmu pamiętam jeszcze bardzo piękną i tajemniczą muzykę
Więcej naprawdę nie jestem w stanie sobie przypomnieć, ale mam nadzieję, że ktoś to oglądał i mi pomoże. Pozdrawiam :)