1.Witajcie,
od bardzo dawna poszukuję tytułu filmu, z którego niewiele pamiętam, ale nie daje mi on
spokoju. Prawdopodobnie był emitowany w TVP1 w sobotę rano (seria Walt Disney
Przedstawia) mniej więcej w 1987 - 1993 roku. Była tam taka scena, jak mały (pewnie około 6-
ciu - 10-ciu lat) chłopiec jest ścigany przez dokuczających mu starszych chłopaków (może to był
jakiś młodzieżowy gang, ale nie jestem pewien) i chowa się przed nimi wchodząc do jakiegoś
dużego kontenera. W tym kontenerze coś się dzieje z tym chłopcem - nabywa mocy. Zaraz
potem wychodzi z tego kontenera i (charakterystyczna scena) plując w jakieś metalowe,
okrągłe puszki wielkości kosza na śmieci czy właśnie kosze na śmieci, przewraca je na tych
złych chłopaków, którzy czekali już na niego pod kontenerem, a wtedy oni uciekają. Mogło mi
się przez lata trochę pomieszać, ale na pewno chłopiec plując przewracał kosze na śmieci (?)
w samoobronie.
Bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu tytułu tego filmu.
2.szukam serialu młodzieżowego z lat 80 lub 90 chyba australijskiego lub amerykańskiego
Był on emitowany na początku lat 90 w TVP
Pamiętam żę był jakis niby gang chłopcy z bramme street (taka jakas podobna nazwa)
Jakas dziewczyna zwineła kiełbasę ze sklepu i ochroniarz ja złapał
Pamiętam taką akcje ze szkoły dziewczyna przyniosła jakis zrobiony domek z zapałek chyba
zrobiony i niosła do oceny druga jej podstawiła haka tamta upadła na ten domek
Ta od haka powiedziała o tak mi przykro
Poszkodowana odpowiedziała mi też i jej prace wywaliła za okno
To nie jest serial Szkoła złamanych serc
3.Matka z 3 synami mieszka w samochodzie
Najstarszy syn opowiada jak próbował szukać pracy:Wszystko szło dobrze dopóki nie zapytał o
adres
Pamiętam jak najstarszy syn usnął na lekcji w szkole
Nauczyciel do niego:Mam nadzieję że to nie ma nic wspólnego z narkotykami
Ktoś się go zapytał dlaczego tyle ubrań jest w waszym samochodzie a on :wioze je do pralni

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa