Witam serdecznie poszukuje filmu na pewno był w telewizji ze 3-4 lata temu moze powtarzali wczesniej. Film jest o starcu ktory opowiada swoją historie życia jakiejś babce w domu starców (czego dopiero dowiadujemy się na końcu filmu ) opowiada o swoim życiu i o myszy która sie w nim pojawiła z tego co pamiętam to go ugryzła i przez to stał się tak jak by nieśmiertelny , wszyscy dookoła umierali jego rodzice , jego dzieci , wnuki a on dalej żył z tą myszą razem i na końcu filmu jak opowiada tej babie o tym wszystkim idzie do starej szopy i jej pokazuje tą mysz leży w jakimś pudelku i sie bawi chyba czyms ta myszk ataka stara biała już jest z dużymi wąsami i chyba ją nazwął PAN DZINKS ale nie jestem pewien z góry dzikei za pomoc Pozdrawiam

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
lutek323

http://www.filmweb.pl/Zielona.Mila

lutek323

Potwierdzam 100% Zielona Mila.

użytkownik usunięty
lutek323

"Zielona Mila"

dzieki panowie za odpowiedzi ale to nie jest zielona mila... zielona mile ogladalem tez jest myszka ale to nie ten film bo w zielonej mili glownym bohaterem jets murzyn w wiezieniu a tam akcja dzieje sie normalnie w zyciu sie toczy i na koncu ewidentnie jest sytuacja gdzie dziadek siediz z babka w domu starcow opowiada jej wszystko o swoim zyciu i o tej myszcze i zabiera ja na jakies wzgorze ida razem otwiera stara szope i pokazuje jej ta myszke w pudelku po czyms .... widac ja jak sie bawi czyms tam taka stara juz i fchyba sie film tak konczy... i dziadek umiera napenwo to nie jest "zielona mila" ani "polowanie na mysz"

lutek323

W "Zielonej MilI" było na końcu, że ta stara myszka w szopie bawiła się szpulką, a później ten dziadek zmarł.