Witam
Poszukuję bajki która leciała na TVN w "Bajkowym Kinie". Nazywała się "Sindbad żeglarz", screen http://pic zasso.com/i/qdq12.JPG [usunąć spację] . Szukam wszędzie chociażby intro, ale nic nie można znaleźć. Słowa piosenki startowej brzmiały mniej więcej tak:
"Sindbad jest jak wicher płynie pośród mórz, kto mu w drogę kiedyś wszedł nie wrócił nigdy już. Tyle się przygód cudownych wydarzy, podróży do marzeń Sindbada żeglarza". To jest oczywiście końcówka piosenki.
Dzięki z góry.
Pisałem do TVN, czy możliwy jest zakup odcinków na DVD[ fiasko oczywiscie ponieważ nie udostępniają materiałów archiwalnych]. Szukałem na megaupload i forum RTL7, ale nawet intro nie znalazłem. Ta bajka była świetna ^^
Mam wrażenie, że chodzi Wam o tę bajkę: http://www.youtube.com/watch?v=LK8Dcvenvn8&feature=related Co prawda, nie jest to polska wersja, ale jednak :)
Również szukałam tej bajki. Na YouTube jest tylko samo intro i jeden odcinek (szkoda, że nie PL). A tak poza tym nie mogłam jej nigdzie znależć ;/ a wielka szkoda.. Może ktoś kiedyś odkurzając stare vhs odnajdzie jakieś odcinki i wrzuci ;))
Tak to jest ta bajka! wielkie dzięki! ;p Tak jak powiedziała przedmówczyni, szkoda, że nie po Polsku. Tak się zastanawiam co się porobiło z Polską TV, niedawno "opłacało" się jeszcze oglądać. Dzisiaj to nawet już aktorzy tylko "celebryci" w serialach nie występują. Włączam TVN a tu ten sam serial co leciał rok temu, tylko nazwa inna.
Notabene, pamięta ktoś z was ten serial: http://www.youtube.com/watch?v=_-VV0ZtmUYY&feature=related
kiedyś leciał w TVN.
Ja mam chyba 2 odcinki na vhs ale nie wiem jak przegrac na kompa a w serwisie niewiem czy mi to zrobia bo prawa autorskie i takie tam bzdety ale postaram sie i dam znac:]
A macie moze linka albo na kompie rownie stara wersje tarzana?? Byly tam piosenki takie jak "Dziecko mych snów i radośc dni swiatlo dla duszy cudowny dar...." , "tarzanem jestem małp. Jak lew jestem silny i szybki jak gepard, jak wąż jestem zwinny. to król. król posród małp..." i jeszcze pamietam melodie jednej piosenki na statku ale nie pamietam za wiele slow "to tylko my jak noc i dzien jak swiatlo i cien jak serca dwa milosc wiecznie trwa" jakos tak to lecialo.
Jak ktos cos kojarzy to dajcie znac bo ta bajke tez mam na vhs ale w takim stanie ze chyba nic sie z nia nie da zrobic;/
tak, ja też szukam dokładnie tej wersji tarzana! Udało się coś znaleźć?
Matka tarzana tam zmarła na malarię. Tak tak i piosenka na statku: "niestraszna morza toń gdy w dłoni druga dłoń serce radośnie drży na zawsze ja i Ty. Bo tylko my jak noc i dzień..." Jeśli ktoś coś, dajcie proszę znać. ;)
Udało się znaleźć mam tarzana na kasecie i tylko trzeba w odpowiedniej chwili mieć kasę, sobie przypomnieć i się zebrać żeby pojechać i ogarnąć zgranie tej bajki na DVD a dalej już z górki sam sobie poradzę z upublicznieniem jest tylko jedno ale... zawsze brakuje jednego z wymienionych czynników i motywacji żeby którykolwiek wymusić jeśli pozostałe sprzyjają :P
Przyznam szczerze, że tej bajki nie kojarzę w ogóle, a oglądałem "Bajkowe Kino" namiętnie chyba od samego początku, a więc od 1997 r. Ile tego wszystkiego było, to nie sposób zliczyć.