...Podczas oglądania 'Okupu', skądinąd bardzo dobrego filmu, przepełniła się czara goryczy - wspaniały Polsat urządzał co 20 minutek przerwy na reklamy, a przed dziewiątą nawet zaczęli sobie w kulki lecieć (zresztą ku uciesze mojej małej siostry - "mama, ziobać - lololowe ciulki"). Po tym wszystkim doszedłem do pewnego odkrywczego wniosku - pan Solorz znalazł luke na polskim rynku mediów - otóż postanowił robić coś, czego nikt inny jeszcze nigdy nie robił. Parodię Stacji Telewizyjnej. Zaczął od parodiowania talk-show'ów, poprzez programy informacyjne, teleturnieje, audiotele, programy "muzyczne" i całą oprawę graficzną stacji, na reality shows skończywszy. Wszystko to brnie w ślepy zaułek, parodia ogarnia coraz to większą część czasu antenowego stacji... Dobra, ktoś może zauważyć, kup sobie C+/HBO, tam nie ma reklam, albo: nie musisz przecież oglądać Polsatu... okie - to ja poproszę o odpowiedź na pytanie dlaczego to co nie wychodzi Polsatowi, znakomicie udaje się TVN? (oczywiście nie mówię tu jakieś relatywnej wartości programów typu "wybacz mi", ale o ich jakości - scenografii, przygotowaniu itp.) W Polsacie wszystko ociera się o kicz. Tfu - jest kiczem.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
cezar

do widzenia
A kicz Polsatowy nieświadomie jest popełniony, więc potępić go należy. Ta telewizja to prawdziwy koszmar.
Ostatni raz oglądałem cokolwiek na Polsacie jakieś 2 lata temu...czasem widzę jak mój ojciec ogląda jakąś sensację - i widzę, że nic się nie zmieniło.
Polsat to poczwarka, którą ktoś powinien kiedyś zdeptać. Do widzenia.