Witam. Kiedyś oglądałem ten serial, teraz puszczają go na tv puls. Piękna sprawa. Jednak mam dylemat bo jak sobie przypominam to zaczynało się w ten sposób że staruszek siedząc chyba na ławce z laską w ręku spoglądał na czarno białe zdjęcie przedstawiające np. chłopca biegnącego przez plac w jakimś mieście i na to samo zdjęcie spoglądało dwóch chłopców i on zaczął opowiadać o wydarzeniu z tego zdjęcia, akcja filmu wpadała jakby w to zdjęcie i zaczynał się film. okazało się że postać na placu z tego zdjęcia to ten staruszek właśnie, a oglądając ten serial na pulsie to tego nie ma i teraz nie wiem czy ja coś pokręciłem czy to może jakiś inny serial był. Gdyby ktoś wiedział to bardzo bym prosił o info. Dzięki
Bo były różne wersje tego serialu zrobione (z dziadkiem i bez dziadka). Z tego co pamiętam był on początkowo emitowany w USA jako serial do któregoś tam odcinka, a później dokręcono resztę jako filmy telewizyjne. Na koniec jeszcze chyba wydali to wszystko od początku na VHS. Tak że jest wersja z dziadkiem i bez dziadka. Jak chcesz to poszukaj w necie, bo jest to gdzieś dobrze opisane.