Jakie są według was najlepsze reklamy, które lecą teraz ( lub leciały ) w telewizji. Mi się podoba ostatnia animowana reklama Heyah o wielkiej łapie.
Zrobiłem ten temat też wcześniej na moim BLOGU, ale nie miał zbyt dużo odpowiedzi. Mam nadzieję, że tu będzie lepiej.
Zapraszam też przy okazji na moją stronkę.
No więc, ostatnią moją ulobioną reklamą jest ta z dzieciakami poprzebieranymi za zwierzaki (syrop), Halls- na polu golfowym, cykl Heinekena... eee, nie pamiętam więcej, a jeśli chodzi o zagraniczne, to niekwestionowanym zwycięzcą jest Budweiser i "Wassup!" ;D
Ja nie lubię reklam zwłaszcza jak przerywają jakiś dory film. Ostatnio jak oglądałam "Dziecko Rosemary'' to chyba z pięć razy była przerwa reklamowa i do tego jedna podczas, której dali wiadomości. Normalnie się wściekłam. Ale jeśli chodzi o reklamy to pdobała mi sie ostatnia reklama Heyah . Ta z tą wajchą i heja banana.
No moja też bo pisałem wcześniej (ta Heyah reklama).
Nikt nie lubi reklam szczególnie podczas dobrego filmu. Ja to już najbardziej nie lubie jak mi w 30-minutowym serialu puszczają reklame albo dwie.
Ale jak już mają być to lubie takie śmieszne jak Heyah.
Jak robili przerwy w czasie emisji filmu "Dziecko Rosemary" to po prostu przeszli samych siebie. Jedna przerwa trwała z 10 minut. Ja wtedy prawie zapomniałam co oglądam.
ale w reklamach jest to dobre,że możesz na chwilke od telewizora i na przykład zrobic sobie szklanke herbaty:), albo skorzystać z innego przybytku. To jest ich jedyna zaletą.Przynajmniej dla mnie:)A tak poza tym,też nie lubie reklam, choć zdażają się(bardzo rzadko) ciekawe reklamy, o których moge powiedzieć,że nawet mi sie podobają.Pozdro
Naczęściej są to reklamy samochodów (np. toyota avensis z dzieckiem z usmarowanymi rączkami i nie wiedzącym o co wytrzeć-super była). I ogólnie reklamy z dziećmi (już wyżej wymieniony syrop z dziećmi poprzebieranymi za zwierzaki). Ostatnio spodobała mi się reklama Nutelli nowa :)
Heyah ma denerwujące rekalmy ale ta z Bogdanem z osiedlowego klubu Spar-ta-kus jest super.
Wczoraj widziałam reklamę women nike czy coś, z dziewczyną i głośnikami w dużej hali. Nowa i fajna.
bardzo mi sie podoba ostatnia reklama sklepow BIEDRONKA, kiedy starszy gosc je dzem, a mloda mu mowi, ze to z biedronki, a on zdziwiony mowi, ze myslal, ze z truskawek. Proste i smieszne
Nie przepadam za reklamami, szczególnie wtedy, kiedy przerywają mi ogladanie jakiegoś filmu ;-)
Ale jeśli juz, to fajne są reklamy biedronki (Ta...a światełka to z robaczków świętojańskich), no i Heyah z Wielką Łapą (Co tam się jeszcze dzieje ? Tyle dni się z tą rączką szarpiecie już ?!) Błeheh :D
dobra jest taka reklama coca-coli, z takim przystojnym gostkiem co wychodzi z wody a okazuje sie ze to ksiadz :P
A mi się podoba reklama coca coli. Ta w której pokazują TYLKO butelki i puszki, a lektor tłumaczy, to jest naprawdę niezłe. Dobra była też reklama jakiegoś modelu samochodu kiedy puszczali igrzyska. Ta długa co jedna wajcha właczała wiatraczek, wiatrak popychał kulkę, kulka uruchamiała itd... Jeszcze podoba mi się reklama kinder bueno. A reklamy biedronki ANI trochę mi się podobają, wg mnie po prostu żenada i dno!
Zgadzam się z Tobą. Dawno nie było tak dobrej reklamy jak Coli z butelkami itd. Bardzo prosta a zarazem ma jakiś przekaz, bez bajerów, panienek itd.
Reklama Lacoste "Touch of pink"-dziewczyna w różowej sukience goni papierowy samolot, w tle słychać taką smutna piosenkę.Taka subtelna i trochę smutna reklama..inna niż wszystkie.
Pozdrawiam!
ale najlepiej najlepiej wspominam reklamę nie pamietam jakiego produktu - tata czyta synkowi książkę "a pociąg ruszył ciuf ciuf" i tak dzień w dzień a rano w końcu tata wchodzi do pokoju a tam synek "ciuuf ciuuf" jaki on słodki!!! :D
zgadzam sie, ze zabawne reklamy istnieja. jesli chodzi o nasza tv nie ogladem jej min. wlasnie przez reklamy, wogole. kiedys niesamowite filmy o mistrzach sztuki zapuszczano (bez reklam oczywiscie), dzis juz NIC mnie tam nie przyciaga. nawet nie mam sily by wypatrzec cokolwiek z dziadostwa tygodniowego. poprostu nie mam. mam duzy tv a nie mam anteny i dobrze mi z tym. a, no i radia nie slucham. na szczescie wzmacniacz moj nie posiada takowego. takze sil mi nie starcza by audycje ciekawe czaic. bardzo niekorzystne slowa mam dla tworcow obecnej tv i radia.
Ta Heyah jest rzeczywiście najlepsza, bo po prostu jest inna: purystyczna, utrzymana w konwencji absurdu. Jednak widzę w niej trochę kalkę reklam Maciejowskiego dla Radiostacji, a może on maczał w tym palce?
witam jeżęli ktoś ma tą piosenkę to prosze mi ją wysłac na Bory89@poczta.fm
z góry wielkie dzięki. pozdrawiam
według mnie reklama cykulady ;) "Wedel" jest najlepsza!!! "to jest moja pasja", piękna muzyka, taniec i cykulada - wszystko co kocham :D zaraz po Szymku oczywiście :*
coca cola light !!! :P
heyah
heineken
nutella
coca cola
cos tam by sie pewnie jeszcze znalazlo, ale nie pamietam teraz :P :P :P
Najlepsza reklama to kinder bueno z tą cudną piosenką" Give a little..." Coca- Coli light z tym cudownym księdzem (wiecie skąd można by ją ściągnąć) i oczywiście Wedla - "to moja pasja" !!!!!!!
trudno to nazwać piosenką:
Dublex Inc. - Tango Forte
występuje również jako
Stéphane Pompougnac - Tango Forte
mnie ostatnio powaliła nowa Adidasa ze śpiacym gościem na poczatku, cudna jest. i nie zapomne z jakiegosc auta, zazdrość i fortepian spadajacy na fure :)
A dla mnie najlepsza rekalma to LOTTO - jak Kowalski przychodzi do pracy i szef chce go zjechać za spóźnienie - tu płęta "teraz to mi to lotto"
Ciekawą i śmieszną, na podstawie filmu "Swir" , jest reklama banku ING z Markiem Konradem:-) Jak mówi : "Jak tatuś wybierze bank...." albo synuś : "Zajefajnie.."
Fajna jest ta reklama czekolady Nestle - z laleczką voodoo:) No i oczywiście nowy spot adidasa - cudnie zrobili ten bieg przez las:) miodzio:P no i jeszcze ta reklama piwa (tylko nie pamiętam jakiego) z Jeniffer Aniston.
Mi podobały się reklamy Reeboka ta z Giggsem i Iversonem oraz ta z 50 Centem, fajna też jest Coca-Coli ta z kapslami, a i ta reklama co laska tańczy przy głośnikach (chyba Nike) :) no i jeszcze ta jak Ronaldinho mija wszystkich i na koniec dostaje kose od arbitra (też chyba Nike) no i to chyba wszycho. Força Barça !!! :)
Najbardziej mi si podobaBa reklama reeboka z 50centem i reklama reeboka z iversonem .Chcial bym je sciagnac!!!!!!!!!!!!!!!!
mnie się podobała reklama Renalut gdzie na końcu mafia zabetonowała kierowcy stopy, ściągnełam sobie nawet ten kawałek który leci w tle.
Kiedyś była jeszcze seria reklam Whirlpool, świetne zdięcia.
Z tych nowszych podoba mi sie reklama coca coli- ...dla wszystkich, dla kazdego:) Ze starych: za najlepsza uwazam reklame Zywca, ta w ktorej gosc budzil sie z "koszmaru" lezac na lezaku w deszczowa pogode trzymajac w rece swoje piwo i po chwili mowil: to tylko zly sen...:)A snilo mu sie,ze byl na goracej plazy... Pamieta to ktos jeszcze?
Trochę nie na czasie, bo wątek ma 6 lat... ale szukam tej reklamy ( Żywiec - "Zły sen" ) i nie ma jej na youtube, a była świetna !
Niech ktoś to wrzuci :))