10 może lat temu na TVP 1 po 17 leciał serial dla młodzieży fantasy. Było kilkoro dzieci, ktore przeniosły się do innego świata. Każdy z nich dostał broń lub magiczny artefakt. Pamiętam, że taka laska dostała łuk, jaki koleś miecz i tarczę, etc. Były 2 laski, jedna była gruba i zakompleksiona (ta nie miała tego łuku), druga normalna z tym łukiem, 3 facetów albo 2-óch. Mieli różne przygody w tym świecie. Serial z aktorami, chyba brytyjski.
Chodzi mi oczywiście o tytuł tego serialu, bo bardzo bym chciała ponownie go obejrzeć.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Nie jestem pewna, ale bardzo podejrzewam, ze moze chodzic o "Opowieści z Narnii". Nie wiem, czy tak brzmial tego derialu, ale jesli chodzi o ten to na pewno powstal na podstawie ksiazki Lewisa opowiadajace o Narnii. Polecam ksiazke i pozdrawiam,
Angel of the Middle-earth.
Przedziwne wnioski można wysnuć z tego opisu:
- dzieci dzielą się na laski i facetów (a kolesie to też dzieci, bo mi umknęło?),
- osoby grube i zakompleksione nie są normalne,
- w ubiegłym wieku istniała na świecie młodzież fantasy.
Rozumiem, że można nie pamiętać dokładnie serialu sprzed 10 lat, ale to w pisaniu do rzeczy nie przeszkadza chyba?
:D
Przepraszam - opis serialu jest rzeczywiście nieelegancki XD.
W każdym razie, mam nadzieję, że nikogo nie zraził do tego stopnia aby mi nie pomóc w naprowadzeniu mnie na tytuł w/w pozycji.
"w ubiegłym wieku istniała na świecie młodzież fantasy." -) pisząc fantazy miałam na myśli kategorię serialu.