tym razem uproszczę wymagania
-nie dramat (nie żebym miał coś do gatunku, po prostu ani amerykańskich, ani angielskich
dramatów totalnie nie czuje) wątki/motywy dramatyczne mogą być byle nie za dużo
-żaden serial jak gra o tron, gdzie większość scen to albo seks/przemoc/nudne długie gadanie
-odpadają też: wojenne, sensacyjne, thillery, psychologiczne, bo takie seriale mi się
kompletnie nie podabają
-nie seriale w których każdy odcinek jest taki sam (gwiezdne wrota, większość seriali
kryminalnych, zdarzyło się jutro, dr House
-mile widziane pozycje oryginalne (doctor Who i Farscpae widziałem)
-komedii raczej nie polecajcie bo ten gatunek znam dość dokładnie (widziałem wszystko co
dają na Comedy Central)
-Nie lubię też płytkich seriali dla młodzieży
mother - dramat, ale nie us/uk, bez seksu i przemocy, nie wojenny, kazdy odcinek jest inny, pozycja oryginalna (ale nie sci fi), napewno nie jest plytki
a tak na marginesie , twoj tekst o serialach komediowych z comedy central, jest dosc zenujacy
1. Jedyne dramaty azjatyckie jakie oglądam to te o młodych ludziach. Bo inne mnie nie interesują.
2. Nie lubię kryminałów.
3. Co żenującego jest w tym, że napisałem, że widziałem wszystko na comedy central? Tak jest. Każdego serialu z CC widziałem co najmniej kilka odcinków
to nie jest kryminal, cieciu
zenujace jest to, ze uwazasz iz "komedie znasz dosc dokladnie" bo ogladasz comedyc entral
No bo znam. Wszystkie ważniejsze seriale komediowe tam leciały/lecą (oprócz Przyjaciół, ale to też widziałem)
Na stronach na których sprawdzałem gatunek pisze, że to koreański dramato-kryminał. Chyba że jest coś innego o tej samej nazwie. Następnym razem albo podawaj dokładne informacje, albo linkuj na filmwebie daną pozycje
ty wiesz ze ty opytasz o seriale , tak? a ten koreanski to jest film ... czemu mialabym polecac film, gdy pytasz o seriale?
nie wiem. Wpisałem w google tytuł i mi to wyskoczyło. Trzeba było podać linka do strony tego serialu na filmwebie, albo podać rok.
Jeśli to są uproszczone wymagania to jakie były nieuproszczone? A tak poza tym to polecam Breaking Bad, w miarę spełnia twoje wymagania.
Oryginalne seriale, o któych słyszałem [ale nie oglądałem]:
http://www.filmweb.pl/serial/Nie+z+tego+%C5%9Bwiata-2005-225833
http://www.filmweb.pl/serial/Fringe%3A+Na+granicy+%C5%9Bwiat%C3%B3w-2008-467127
http://www.filmweb.pl/serial/The+Walking+Dead-2010-547035
Dramat kryminalny- więc ich w ogóle nie spłenia.
Nie z tego świata- widziałem
Fringe- to serial taki, gdzie co odcinek jest to samo
Walking Dead- nie lubię zombie ani horrorów, poza tym to też dramat
Mimo tego, że Breaking Bad jest oceniany jako dramat kryminalny, obejrzyj go, to nie jest klasyczny dramat, nie mówiąc o kryminale.
Przynajmniej spróbuj pooglądać jeden odcinek, to tylko 40 minut a może Ci się spodoba.
Miszczu wrzuca co jakis czas takie zapytania, czasem mają strone A4 jak widzę kto pisał to olewam od razu bo i tak mu się nic nie podoba.
Miszczu sam se poszukaj filmweb ma zajebistą bazę, możesz wyszukać po rodzaju, poczytaj opisy i sam ie przekonaj, każdy ma swój gust.
Czyli 'sam se szukaj'. Słusznie. Tylko to daje złudzenie, że coś się znajdzie. Tyle, że takimi wymaganiami to nie znajdzie się niczego nowego.
Niby jak mam szukać? Wnerwiają mnie tacy ludzie, nie pomogą tylko mówią by samemu poszukać, ale jak wg nich można to zrobić to nie powiedzą.
Nie będę przecież oglądał każdego serialu jaki leci.
Tego nie da się znaleźć na filmwebie. B
1. Nie da się szukać wszystkich gatunkach oprócz filmów będących jakimś gatunkiem.
2. Na filmwebie nie ma żadnej informacji czy film jest pałen krwi i seksu i nudnego gadania
3. Nie ma informacji czy każdy odcinek jest taki sam czy nie
4. Nie ma informacji czy serial jest oryginalny czy jest kopią z innego (sam opis do tego nie wystarczy)
Więc jak mam to znaleźć na filmwebie? Baza jest dobra, ale liczba informacji dość uboga. Dlatego pytam się ludzi.
Wydaje mi się, że uparłeś się na to, że nie mogą to być dramaty, kryminały, wojenne, psychologiczne, itp, itd. Nie wiem dlaczego, może nie spodobał Ci się jakiś serial dramatyczny, ale niektóre gatunki są naprawdę "szerokie" a ty nawet nie sprawdzasz bo widzisz, że pisze "dramat" i już serial Ci się nie spodoba. Rozumiem, że można nie lubić serialów o utartym schemacie czy przepełnionym seksem albo brutalnością ale czegoś takiego nie rozumiem. Na serio warto sprawdzić pewne seriale, które z pozoru Ci się nie podobają przecież zwykle to tylko 40 minut...
Człowieku! Nie możesz założyć, że skoro w tysiącu tematów które tu założyłem zawsze powtarzałem "Nie dramat" to chodzi o coś więcej?
No dobra, proszę o to wyjaśnienie:
1. Nie, nie jestem Nobem typu obejrzałem jeden serial i oceniam gatunek
2. Ja kompletnie "nie czuje"dramatów- postaci wydają mi się w nich kompletnie bez życia, fabuła wydaje mi się strasznie rozwlekła i sprawdziłem to oglądając sporo seriali.
3. Jeśli serial ma elementy dramatu to mi to nie przeszkadza (nawet mi się podoba), ale jak to typowy dramat to już staje się dla mnie nie do oglądania. Rozumiesz?
Kryminałów widziałem tysiące. Totalnie nie wiem co ludzie w tym widzą Mnie w nich nudzi to, że w każdym odcinku jest to samo. A kryminały typu cały serial=jedna sprawa zazwyczaj tylko rozczarowywały mnie pod koniec.
Wojennych filmów i seriali nie lubię. Nudzą mnie po prostu. Może też dlatego, że nie lubię oglądać, rzeczy tak bardzo poważnych i tragicznych.