Cześć drodzy, potrzebuję Waszej pomocy :)

Szukam starego serialu science fiction. Oglądałem go w tv (na polsacie, tvp lub innym nie kablówkowym i nie satelitarnym kanale) chyba w okolicach 2000 roku. Mógł być kręcony w latach 90-tych. Chyba przygodowy. Aktorzy chyba mówili po angielsku.

Z fabuły i świata serialu pamiętam tyle: główną postacią była kobieta, która miała drużynę. Ludzie żyli pod ziemią, bo na powierzchni były jakieś stwory, podobne do latających robotów (kojarzyły mi się z wielkimi muchami). Potwory miały właz więc można było do nich wejść. Ludzie się przed nimi ukrywali, ale czasem musieli wyjść na powierzchnię, a wtedy potwory do nich strzelały. Podziemne korytarze ludzi były chronione działkami laserowymi. Główni bohaterowie mieli broń w postaci tub nakładanych na ręce (nadgarstki albo przedramiona), za pomocą których strzelali laserami.

Typowy serial retro (z dzisiejszej perspektywy). Teraz kojarzy mi się z xeną wojowniczą księżniczką w wersji sci-fi. Wydaje mi się, że w jego tytule były jakieś cyfry w stylu Cyberpunk 2077.
Kiedyś szukałem, co to mogłoby być, ale nie znalazłem.

Jesteście w stanie pomóc? :)

OftenSad

https://www.filmweb.pl/serial/Cleopatra+2525-2000-127488

ivaxxavi

To jest to, dzięki wielkie :)