Od zawsze te dwie stacje rywalizowały ze sobą. Jednak to Polsat zawsze kopiował TVN, np. TVN dawało Milionerów, a za moment Polsat wypuścił swoją Życiową sznsę. Kiedy TVN dawało Big Brothera, Polsat wyjechał ze zwoimi Dwoma Światami. Która stacja jest waszym zdaniem lepsza???

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
El_Usurpador

Moim skromnym zdaniem obie statcje są do DUPY! A dlaczego? Nadmiar reklam!!!! Kiedy słyszę o super pastach do zębów, proszkach do prania, wybielaczach, lekarstwach czy karmach dla psów krew się we Mnie gotuje!
pozdrawiam

użytkownik usunięty
El_Usurpador

Wolę TVN. Co do kopiowania, to jeszcze bym dodała Taniec z gwiazdami, a tuż zaraz Show time na Polsacie ;]

użytkownik usunięty
El_Usurpador

A co do reklam.. również mnie nieźle wkurzają.. ;

El_Usurpador

TVN!! jedyna rzecz REKLAMY, ostatnio pozytywnie mnie pod tym wzgledem zaskoczyl. Kiedy ogladalem w poznych godzinach Moj Brat Kain puszczali tylko po jednej reklamie, chwala im za to. Polsat to jeszcze puscil by tele sklep z tym swoim kosmodyskiem.

El_Usurpador

TVN - jest o wiele lepszy od Polsatu(upadł tak nisko że niżej się nie da). Chociaż sylwester z Polsatem był lepszy od Dwójki, ale to pewnie przez lepsze gwiazdy i dlatego że sylwester z Polsatem tworzyła Nina Terentiew (nie wiem czy dobrze napisałam nazwisko). Polsat wraca do korzeni, czyli 3 nowe seriale południowo-amerykańskie. A TVN i tak jest 100 razy lepszy od Polsatu i TVN to cały dzień leci u mnie.

doug4

Coz... Polsat teraz chyba rzadzi pod wzgledem seriali, a raczej bedzie, gdy pusci to co zapowiadali. A TVN juz od dawna prowadzi prym w kwestii filmow i hitow. Pod wzgledem programow to sama nie wiem... chyba TVN lepszy, bo zawsze byl prekursorem czegos a Polsat kopiowalo ile wlezie...

Movie_Girl

Moim zdaniem TVN ma lepsze programy i puszczają lepsze filmy(ale in tak powtarzane po 100 razy-to już reguła w tych obu stacjach).
Poziomu filmów puszczanych w Polsacie chyba nie trzeba komentować.
Seriale rzeczywiśie zawsze moim zdaniem leciały lepsze na Polsacie-"Boston Public","Przyjaciele,"Ostry Dyżur,"Ally McBeal" itede itepe.
Ale obie w sumie mają tak samo kretyńskie pomysły w stylu reality show i te głupkowate reklamy.
I obie zgapiają od siebie równo.

marharytka

Mnie zabijają na obu stacjach reklamy, ale jeżeli mam wybierać no to wolę TVN.

użytkownik usunięty
El_Usurpador

tvn to beznadziejna tv, nie szanuje widzów, nie lubie tej stacji, jedyny plus do Monk, Polsat ma lepsze seriale.

Polsat jednak, bo kablówki nie posiadam ;D ale i tak bardzo bardzo rzadko oglądam TV Pozdrawiqam

El_Usurpador

wolę tvn - ma lepszą ramówkę i krótsze reklamy - na polsacie powariowali (ostatnio z zegarkiem w ręku 17 min!! O_o.. można iść na spacer, wyjść z psem, wziąć prysznic i wypić kawe :P)..

El_Usurpador

mnie tvn bardziej wkurza - powody:
-piszą tylko jedna reklama a leci ich około 10!!
- w ostatnim czasie(ponad meisiąc)nie puścili nic ciekawego, żadnego nowego - hitowego filmu! Forest gump był juz tyle razy:!

Lukaszek

Juz nie ma komunikatu tylko jedna reklma zmienili na reklama spcjalna czy jakos tak.

El_Usurpador

polsat mial szanse jeszcze jak rzadzil tam idol i bar.nie mowie ze lubilam te programy ale to robilo im ogladalnosc.teraz juz po ptakach.za duzo maja do dogonienia tvn.moze prison break ich troche "podciagnie"?

El_Usurpador

A ja na przekór wolę Polsat. Mimo ich długości i ilości reklam (chyba z nimi powariowali) uważam, że Polsat puszcza ciekawsze i zwykle nowsze filmy. Mam tylko nadzieję, że niedługo nie dojdzie do sytuacji, w której, pomiędzy dłuuuuugimi godzinami reklam będą puszczać przerwę na film.

89Magnolia

Najlepszy jest Canal+ i TVP bo nie puszczaja reklam;] heh niby TVN i Polsat maja ciekawy repertuar ale reklamy to przekleństwo....

użytkownik usunięty
morgoth_6

Dawno temu Polsat (pod szefowstwem solorza) był jedyną stacją prywatną w Polsce dostępną bez dekodera (chyba, że się mylę) i jego pozycja nie była niczym zagrożona, więc solorz mógł puszczać same chłamy i oszcędzać maksymalnie, potem pojawiło się pełne świeżych pomysłów (podpatrzonych z zagranicznych stacji de facto) TVN, i stworzyło dla polsatu silną konkurencje. Kierownictwo polsatu nie miało strategii, dla takiego obrotu sprawy, a co najgorsze cały czas zachowuje się tak, jakby nadal jej nie wymyslono! To przewciez TVN wprowadził pierwszy polski (chociaż i tak oparty na zagranicznym pomyśle) reality show "Agent", a polsat jedynie kopiował pomysły konkurencji. W tej chwili można powiedzieć, że poziom obu stacji jest mniej więcej wyrównany jeśli chodzi o rozrywkę, wprawdzie kopiowanie pomysłów TVN funkcjonuje nadal, ale z reguły obie stacje mają tak samo idiotyczne programy i seriale własnej produkcji. nie mówię tu o wyborze filmów zagranicznych bo czasem trafi się coś wartego obejrzenie (chociaż na TVN chyba więcej). Poprawcie mnie jeśli gdzieś się pomyliłem, bo pisałem z głowy.

Twoja wypowiedź jest piękna i bezbłędna :) pozdrawiam

El_Usurpador

zdecydowanie wolę TVN. ma więcej ciekawych filmów, wiecej nowości. na Polsacie oglądam czasami hity w poniedziałki na Polsacie za dużo jest reklam sa za długie,seriali nie ogladam.

gwen1976

TVN, oj wiele by wymieniać, ale najważniejsze - nie ma na tym kanale bzdurnego totka, reklam po kilkadziesiąt minut i lepsza telegazeta ;)
resztę zostawiam do własnego przedyskutowania...

freepick

Reklamy akurat trwają tyle samo co na polsacie, ale TVN jest zdecydowanie głośniejszy, natomiast na Polsacie reklamy są o wiele głośniejsze od samych emisji programów... Polsat zdecydowanie lepsze seriale i teleturnieje, rozmowy - TVN, filmy - TVN :)

MegaTM

Moze troche odbiegne od tematu ..ale na obydwu tych stacjach ,najlepsze sa te nocne igraszki z tymi glupkowatymi haslami ...no i sama prezenterka...niby zostalo 2 min.heh ale to jeszcze potrwa ok 40 min!!!...a WOLNA LINIA! jest bezkonkurencyjna:D:D .Dziekuje za uwage:)

El_Usurpador

Tvn z jednego bardzo waznego jak dla mnie powodu - reklamy. Otóż w polsacie przerwy na reklamy są tak długie i częste że właczać tą stacje sie odechciewa.

El_Usurpador

Moim zdaniem TVN, ta stacja ma o wiele ciekawszą ramówkę.Tak jak tutaj wspomnieliscie minusem sa długie reklamy, ale jeśli popatrzeć na to z innej strony to faktycznie można w tym czasie zrobić pare różnych rzeczy. TVN górą !!!!!

El_Usurpador

Teraz ja się wypowiem. Jeśli o mnie chodzi to wolę TVN ponieważ lecą tam telenowele produkcji televisy. :)

El_Usurpador

Tak samo: TVN-: Dzieciaki z klasą"
Polsat-: "Eureko, ja to wiem"...ten program jest chyba odgapiony najbardziej ze wszystkich...:)

El_Usurpador

Osobiście to wolę TVN, chciaż ma długie reklamy to i tak sa one 3 razy krótsze od tych na Polsacie, a po za tym według mnei mają fajniejsze programy i filmy.

Naika

tu nie ma co porównywać..TVN jako tako jeszcze się trzyma, a na polsacie same starocie puszczają

El_Usurpador

ja wole zdecydowanie TVN :) bo w polascie to nic nie ma.... ;|

El_Usurpador

Weźci pod uwagę, że TVN o wiele bardziej produkuje "gwiazdy", które potem pokazuje w serialach i programach rozrywkowych. W TVN Style i w programach takich jak Dzien dobry TVN pokazywane sa ludzie - "gwiazdy" TVN, mówią o nowych serialach, jak produkowane są programy itp. Przez prawie miesiąc leciała napewno wszystkim znana wstawka, jak Kamil Durczok przygotowuje się do pierwszych Faktów, oprócz tego były z nim wywiady i w ogóle.

El_Usurpador

lepszy jest TVN, bo na nim lepsze filmy i mozna popatszec na lepszaajkosć i wtedy lepiej widoczne sa szczeguły

Rychu_Gmoch

dzisiaj w TVn będzie o Kononowiczu w superwizjerze,o 22.50:) dlatego warto to raz włączyć , ogólnie obydwie stacje to jedna wielka kupa

El_Usurpador

TVN jest dużo lepszą stacją. Można chociaż obejrzeć dobry film bo na polsacie jest to niestety niemozliwe. Ogólnie obie stacje żyją z reklam więc niestety musi ich troche(:D) być.

El_Usurpador

Polsat jest opóźniony w stosunku do TVN prawie pod każdym względem. Podróbka każdego programu TVN, który odniósł sukces, po niedługim czasie pojawiała się w Polsacie. 'Taniec z gwiazdami' - 'Showtime', 'Let's Dance'; 'Dzieciaki z klasą' - 'Eureko! Ja to wiem!' i wiele, wiele innych już wcześniej wspominanych. Długości reklam nawet nie warto porównywać. Jakiś czas temu, kiedy Polsat emitował 'Dawno temu w Ameryce', niedość, że film trwa 221 minut, to reklamy nadawane były co kilkanaście minut i trwały tyle samo co przerwa pomiędzy nimi! Tragedia... Jedynym plusem Polsatu są seriale, ale tylko 'Gotowe na wszystko' i nadawany wkrótce 'Prison Break'. W TVN można znaleźć lepsze filmy i programy. Jest też więcej seriali, np: 'Detektyw Monk', 'Krok od domu', 'Bez śladu', 'Cobra 11', 'Sześć stóp pod ziemią', 'Supernatural', 'Rodzina Soprano' etc., a jeszcze więcej można znaleźć w TVN7.

Campbells

A ja ... trwam ... na stanowisku, że obie (wszystkie , do których mam dostęp) stacje są jednakowo beznadziejne ale przyznam bez bicia, że częściej włączony mam TVN. Jakoś lepiej mi się go ogląda. Poza tym tam jest Szymon Majewski, był Taniec z ... a teraz jest znowu MONK!
natomiast POLSAT wyemitował Piratów z Karaibów, ma w planach Skrzynię Umarlaka i ... tylko za to im chwała. Może coś drgnie w POLSACIE jak rozkręci się na dobre pani Nina Terentiew?
Miałam nadzieję na coś ciekawego (świeżego) po przejściu Wojewódzkiego do TVN ale jak dotąd nie zdołał mnie zainteresować. Chyba za mało odcinków programu puściła TVN ale cieszę się, że Monk przepchnął Kubę!

MaMcia

Ciekawe tylko na jak długo? bo obie stacje mają jedną poważną wadę, a mianowicie lubią zmieniać godziny nadawania.

El_Usurpador

Ale ostatnio ( no może nie do końca ostatnio) oglądałam Mrówkę Z. Nie było na niej ANI JEDNEJ reklamy. Aż mnie zaskoczyło:)

El_Usurpador

Moim zdaniem TVN, pomijając reklamy (bo moim zdaniem ich emisja trwa tyle samo i tu i tu). TVN ma fajne nowości, chodzi mi przede wszystkim o filmy. Ma też fajne seriale i teleturnieje. pOdoba mi się też program poranny Dzień Dobry TVN, fajny pomysł trochę na wzór Pytania na Śniadanie, ale mimo wszystko fajny. NO jedyne co mnie denerwuje to telenowele brazylijskie i różne takie duperele no i oczywiście reklamy. Za to Polsat jest po prosty nuudny, a na WYdarzenia i Hanne Smoktunowicz nie mogę patrzeć.

El_Usurpador

Polsat był zawsze kiczowatą stacją - te same seriale, filmy i teleturnieje no i te ciągłe powtórki. Totalna żenada. Natomiast TVN to stacja komercyjnie agresywna. Wszystko byle by przyciągnąc widza- tania sensacja ale za to filmy w miarę ciekawe.

anty_aniol

Sytuacja jeśli chodzi o emitowane przez obie stacje seriale powoli się zmienia. Polsat wyemituje "Prison Break" (IMHO trafili w dziesiątkę), ponownie pokaże "Gotowe na wszystko" - w zupełnie normalnych godzinach emisji. Nikt chyba nie potrafi tak skutecznie odstraszyć widza jak TVN - przykład z "Supernatural"("Nie z tego świata - ROTFL) - przerwana emisja serialu który poczatkow nadawano w nieco późniejszych godzinach wraca na antenę i będzie emitowany...o północy. :)))))))))
Pełny profesjonalizm :)

El_Usurpador

Kumpel z pokoju na stancji nigdy nie oglądał "Leona Zawodowca". Wypatrzył go w ramówce Polsatu, zasiadł z kufelkiem przy telewizorze. Mówię do niego, że mogę skoczyć po ten film do wypożyczalni, ale ten że nie że w końcu płacimy za kablówkę. Zniechęcił się po drugim bloku reklamowym. Tak naprawdę obydwie stacje dopasowują ramówkę pod gust masowego odbiorcy, co trudno mieć im za złe bo mają za zadanie kosić forsę. Jeżeli zdarzy się jakiś dobry film, to nie idzie go oglądać (reklamy, "wygładzanie" dialogów, tak że niby w amerykańskich filmach nie przeklinają). Najgorsze jest to, że do wyścigu po widza stanęła TVP.

El_Usurpador

reklamy - tragedia tu i tu. TVN czasem milo poogladac, na polsat patrzec nie moge...wciaz sciagaja pomysly od tvn i wydaja w gorszej wersji(big brother>bar, taniec z gwiazdami>showtime itp)

nat_8

Jeśli chodzi o programy rozrywkowe to faktycznie Polsat odstaje od TVN-u.
Jednak w kwestii seriali ludzie z Polsatu wzięli się do roboty.

Od 4 lutego serialowe niedziele w Polsacie:
20:00 Prison Break (Skazany na śmierć)
21:00 CSI: Miami (Kryminalne zagadki Miami)
22:00 Desperate Housewives (Gotowe na wszystko) - dwa odcinki

El_Usurpador

o . zdecydowanie TVN . ciekawsze filmy, seriale . chociaż teraz zacznę oglądać POLSAT w niedzielę, gdy jest 'skazany na śmierć' .

El_Usurpador

jeżeli mam wybierać między TVNem i Polsatem to wybieram HBO ;p

El_Usurpador

Drażnią mnie seriale na TVN "Niania" "Helaw opałach" wszyscy ci detektywi itp .

BaBa_DaGa

ja oso biscie wole TVN pomijajc reklamy bo obie stacje chyba sie przescigaja jak tu przedluzyc przesiadywanie widza przed tv
ale teraz lekko zbocze z tematu co sadzicie o wiadomosciach i serwisach informacyjnych tych stacji ??

sparky

Od kiedy powstał TVN ogladam "Fakty", byl okres kiedy ogladalem naraz "wiadomosci", "wydarzenia"/"informacje" i oczywiscie "Fakty", z wszystkich wole "Fakty", jednak aby miec pelny obraz informacyjny tego co sie dzieje to uwazam, ze TVN24 spelnia wymogi profesjonalnego kanalu informacyjnego, Polsat i TVP jawnie manipuluja w swoich seriwsach informacyjnych, "Fakty" staraja sie byc obiektywne, jednak tez narzucaja swoja opinie, wnioski: nie ma niezaleznych mediow w Polsce, zeby miec prawdziwy obraz wydarzen, trzeba czerpac z wielu zrodel (pomijajac GW). pozdrawiam.

joanbox

Moim zdaniem ani TVN ani POLSAT nie są obiektywne w swoich serwisach informacyjnych, wychwalają Tuska a gnoją Kaczyńskich jakby rzeczywieście jakieś "cuda" zdziałał

joanbox

fakty na tvn 24 nie manipulują toś dowalił