Od zawsze te dwie stacje rywalizowały ze sobą. Jednak to Polsat zawsze kopiował TVN, np. TVN dawało Milionerów, a za moment Polsat wypuścił swoją Życiową sznsę. Kiedy TVN dawało Big Brothera, Polsat wyjechał ze zwoimi Dwoma Światami. Która stacja jest waszym zdaniem lepsza???
osobiście wolę TVN. telewizję oglądam bardzo, bardzo rzadko, ale jeśli już coś, to właśnie ta stację
Kocham Polsat za to, że oglądając jakiś film w najciekawszym momencie słysze... tiriririr ri reklama. Nie mając najmniejszego zamiaru po raz kolejny oglądać tego samego gówna, którym się bombarduje naszą podświadomość, przerzucam na inny kanał. Na innym kanale też jakiś film, więc dla zabicia czasu (w oczekiwaniu na koniec reklam na Polsacie) zaczynam oglądać. Mijają godziny. Co jakiś czas sprawdzam czy reklamy się już skończyły, niestety - końca nie widać. W pewnym momencie uświadamiam sobie, że właściwie nie pamiętam już co właściwie oglądałem na tym cholernym Polsacie i co sie działo przed reklamą... Natomiast jestem już bardzo dobrze zaznajomiony z fabułą filmu na tym innym kanale. Miałem kiedyś taki pomysł, żeby zmierzyć średnią długość reklam na Polsacie, ale jakoś wyleciał mi z głowy, a przypuszczam, że typowy bloczek trwa od 10 do 15 minut (przynajmniej tak sie zawsze dłuży).
I jest jedna rzecz, której absolutnie nic nie pobije (nie jestem pewien czy Polsat czy TVN to robi, ale znając życie to Polsat). Czasami jak leci jakiś film koło 1, 2 w nocy to potrafią wlepić reklamy + ... TELEMARKET! No kur*** jego mać! Oglądasz sobie film, a tu bloczek reklam i na dokładke reklamy odkurzaczy, szczotek, noży... To woła o pomste do nieba.
Ja wolę TVN..Ciekawsze programy:)..Co do reklam - na obydwu programach są bardzo długie (na polsacie trawają niekiedy 15-20 minut;/..Co do kopiowania - i tak nie odlądam żadnych głupich tańców, spiewów i innych show. TVN po prostu zarzuca lepszymi filmami i w dogodniejszych godzinach:)
Także wole ogladac TVN. Faktycznie jest dużo reklam ale wydaje mi sie że na tym programie są ciekawsze programy. Polsat i TVN bardzo ze soba rewalizują, np takie programy jak "Szymon Majewski Show" , który jako pierwszy pojawił sie na stacji telewizyjnej TVN a nastepnie ukazał się "Misiek Koterski Show".
Osobiście wybieram TVN.. W sumie w Polsacie chyba najbardziej wkurzają mnie REKLAMY! Jakoś bardziej je odczuwam, niż w tvn.. Człowiek wciągnie się w jakiś fila, a tu nagle wyskakuje proszek do prania, płyn do mycia naczyń i już po tych 10 minutowych prezentacjach, zapominam o czym był film..;/ Poza tym 'Jak oni śpiewają' mnie dobija..;/
Zdecydowanie wolę TVN. Puszczają lepsze filmy, a nawet seriale i całą resztę. No Polsat ma tylko sport dobry. A we wszystkich stacjach to reklamy są zdecydowanie za długie.
A co do rywalizacji tych dwóch stacji. To szczerze to się tylko tak wydaję, to jedna wielka bujda.
Chyba wiadomo, że wszystkie stacje ze sobą rywalizują, w końcu tu chodzi o największą oglądalność i o forse.
A co do kopiowania - jeśli któraś stacja wymyśli jakiś program, który ostatecznie przynosi dochody, no to inne automatycznie wymyślają coś podobnego bo chcą zarobić. Tu nie chodzi tylko o kopiowanie TVN'u przez polsat, ale wszystkie inne stacje. No choćby tvp i taniec na lodzie, czy jak to się tam nazywa.
Ja wole Polsat bo ma o niebo lepsze seriale komediowe no i daje więcej klasyków kinowych. Sentyment. TVN to plastik, tandeta i tania sensacja.
Wolę TVN ale Polsat ma ciekawsze filmy
TVN ma lepszy program informacyjny
Polskie seriale w obu stacjach są do d... najlepsze ma TVP (oprócz serialu Anna German)
Za dużo programów talent show
"ale Polsat ma ciekawsze filmy"
Tja zwłaszcza jak po raz n-ty puszczają "xXx" lub "Epokę Lodowcową" lub "Szklaną Pułapkę". Na TVN jest więcej świeżości co do filmów, ostatnio puszczali "Jeniec:Tak daleko jak nogi poniosą" Polsat pewnie za 100 lat to puści. Do tego wkur&iające reklamy na Polsacie- jest jakiś ciekawy film to gros oglądania to oglądanie po raz kolejny reklamy Pedigree o zdrowej kupce albo Hajzera w reklamie Wizira podczas których można psa wyprowadzić,herbatę wstawić i wziąć prysznic. Ale za to Polsat ma lepsze programy informacyjne