Moim zdaniem Polska w tym roku nie ma szans. Reprezentantka nie nazywa się po polsku, nie ma polskich rysów, akcent nie w pełni polski, a muzyka, do której śpiewa to podróbki bałkańskich rytmów Kayah. Dla mnie potencjalna lista od najlepszego do najgorszego reprezentuje się następująco:
1.Holandia
2.Rosja
3.Włochy
4.Serbia
5.Irlandia
6.Macedonia
7.Hiszpania
8.Australia
9.Albania
10.Ukraina
11.Szwecka
12 i 13 Malta albo Armenia
14.Portugalia
15.Walia
16.Białoruś
17.Polska
18.Gruzja
19.Francja
To tylko moja opinia.
Chyba najlepsza już pora by stawić czoło całkowicie nietrafionym wróżbom i poważnie skorygować tę listę! :P
Cóż...moim zdaniem wygrana Polski to ze względu na pochodzenie (urodziła się w Wielkiej Brytanii), wygląd (bardziej cygański niż słowiański), nazwisko (węgierskie), akcent piosenkarki (słychać, że nie w pełni polski), a także to, że rytmy/melodia jej piosenki to podróbka bałkańskich rytmów Kayah stanowi hańbę dla naszego kraju.
Czy aby właśnie nie podałeś przypadkiem przepisu na sukces we wszelakich dyscyplinach wedle najnowszych mód i trendów naszego niezwykle nowoczesnego zachodu?! ;)
Wiemy, tyle że nie chodzi o Rysy położone na granicy polsko-słowackiej:-). Zapewne autor tematu jest zwolennikiem "odpowiedniego" wyglądu, coś na wzór Aryjczyka. Na pewno jest zwolennikiem obecnej ekipy i ludzkich panów.
Tak w ogóle to jestem ciekaw w jaki sposób polskie nazwisko, polski wygląd a zwłaszcza polski akcent miałyby zwiększać szanse na wygraną naszej reprezentantki.
No, chyba w taki, ze więcej Polaków by na nią głosowało, albowiem głównie od tego zależy sukces w tym konkursie.
czepianie sie jej wygladu to posuniecie o krok dalej bo nie wygladalaby im tak obco gdyby urodzila sie w polsce i byla mniej „obcego” pochodzenia
choc po napisaniu powyzszego dosiegnal mnie dysonans odkad przytrafiali sie moi kochani rodacy polacy podchodzacy do mnie aby powaznie pytac czy jestem z polski
Coś pomiędzy Borysem Szycem i Waldusiem z "Kiepskich", z domieszką C. Pazury. Po tym bezbłędnie rozpoznaję Polaków na plażach ciepłych krajów. :-)
Ja tam rozpoznaje po czym innym... najczęściej jak spotykam Polaka na plaży to słychać nasze swojskie k*rwa mać:-).