Witam wszystkich. Jestem tutaj świeży. Dawno temu miałem konto w pierwszej wersji filmwebu, ale od lat nie używałem tego serwisu i najwyraźniej poszło z dymem. Za namową znajomych założyłem nowe. Kilka dni temu zauważyłem że w bazie filmwebu brakuje świetnego i bardzo popularnego serialu rozrywkowo-motoryzacyjnego "Top Gear". Może nie jest to miejsce na taki program, ale skoro są "Pogromcy Mitów", skoro jest "Mam Talent", to czemu nie "Top Gear"? W bazie jest kilka filmów wyprodukowanych pod tym szyldem przez Clarksona i chłopaków z Dunsfold i nikt się ich nie czepia.

Postanowiłem więc uzupełnić lukę i dodać serial do bazy. Uprzednio przeczytałem regulamin strony, dział pomoc oraz blog/FAQ weryfikatorów. Nie znalazłem przeciwwskazań. Jako źródło podałem oficjalną stronę internetową serii.

Użytkownik The Dark odrzucił moją kontrybucję pisząc jedynie "nie dodajemy". Fajnie, pomyślałem, pewnie coś źle uzupełniłem.

Ponowiłem próbę, tym razem w "komentarzu osoby zgłaszającej" poprosiłem o podanie ewentualnego powodu odrzucenia treści. Jako źródło podałem stronę IMDB, ponieważ tam, jak i na wielu innych portalach filmowych, serial figuruje. Nie rozumiem dlaczego miałoby go brakować u nas.

Tym razem weryfikator Kasyana odrzucił mój wpis i to zaledwie kilka minut po zgłoszeniu. Tym razem nie podano mi żadnej przyczyny. Oczywiście nie mogłem wysłać do niej/niego wiadomości, ponieważ nie mam jeszcze wystarczającej ilości punktów, które zbiera się bądź co bądź dodając nową zawartość. Ponowiłem próbę, naświetlając w komentarzu sprawę i grzecznie, bez sarkazmu, prosząc o wyjaśnienie.

Wystarczyłoby choćby kilka prostych słów, choćby "nie lubimy serialów o samochodach", ale Kasyana jak się wkrótce okazało odrzuca kontrybucje bez komentarza. No bo po co zachęcać nowych użytkowników do rozbudowywania serwisu.

Ponieważ nie mam innej drogi kontaktu z weryfikatorami, zakładam temat tutaj. Czy jest na filmwebie jakaś czarna lista "zakazanych tytułów"? I dlaczego "Top Gear" znajduje się na tej liście, skoro inne seriale o podobnym, lekkim, rozrywkowym charakterze znajdują się w serwisie?

Nie zależy mi na "punktach". Jeśli ktoś inny doda ten serial, to świetnie. Zależy mi jedynie na wyjaśnieniu tej dziwnej polityki.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
EightyOne.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
EightyOne

Opcja "edytuj" nie działa. Nie mogę zapisać zmian, a chciałem poprawić kilka błędów stylistycznych i jedną wpadkę rzeczową. Otóż serii "Mam Talent" najwyraźniej nie ma w bazie. Zasugerowałem się newsem. Mój błąd, ale nie zmienia to wiele, jeśli chodzi o moje pytanie.

EightyOne

Też mnie ciekawi, dlaczego tak świetnego i popularnego serialu nie ma na takim portalu na filmwebie. Jeżeli miałoby chodzić o zgorszenie, to gorszych filmów tu znajdzie się od groma, więc również nie wiem czemu nie ma go w bazie.