Poszukuje tytulu bajki,ktora obejzalam jakies 15 lat temu z kasety video.Widzialam tylko dwie czesci,wiec nie znam zakonczenia.
Baja(wydaje mi sie,ze anime)opowiadala o grupce ludzi,ktorzy rozbijaja sie na nieznanej planecie.Tam dziela sie na dwa obozy.Jak sie potem okazuje dobrych i zlych....Po pewnym czasie okazuje sie,ze nie sa sami.
Planete niegdys zamieszkiwali czlekopodobni obcy z twarzami podobnymi do malpek,ale nadchodzil jakis kataklizm,wiec postanowili sie zachibernowac (lub cos w ten desen).Ich ciala przechowywano w przezroczystych zbiornikach,w jakims ukrytm schronie,którym kierowal komputer (nie jestem pewna)o kobiecym glosie.
Kilkoro z nich przenioslo swoje osobowosci do wielkich robotow.Nie pamietam dokladnie dlaczego,ale walczyli oni ze innymi/zlymi maszynami.I wlasnie w mamencie kiedy dobre roboty sa przyparte do muru,wtracaja sie ludzie.Jeden z bohaterow wchodzi do kapsuly/wnetrza dobrego robota,dzieki czemu ten staje sie silniejszy i jest w stanie odepszec wroga,ktory zapowiada zemste.
Oczywiscie druga grupa ludzi przylacza sie do zlych robotow.
Z tego co pamietam,w obu obozach sa pojedynczy przedstawiciele robotow z dusza kobieca.
Za wszelkie info z gory dziekuje.
Po treści to jest podobne do "planety Małap", ale nie wiem czy o to chodzi.
W sumie "planeta małp" to film.