1) Oglądałem kilka lat temu na niemieckim kanale (chyba ARD1). Być może jest to niemiecki film. Główny bohater filmu (chyba główny) miał oczy koloru żółtego. Z tego powodu (chyba m.in. z tego powodu) nie był zbyt lubiany w swojej wiosce. Pamiętam jeszcze, że w filmie była scena z padającym deszczem.

2) Chyba horror. Bardzo słabo pamiętam: kościół, ślub młodej (?) pary, panna młoda w pewnym momencie odwraca głowę i pokazuje swoją straszną (strasznie zdeformowaną) twarz; wiele scen rozgrywało się w słabo oświetlonych podziemiach (domu?, szpitala?) pełnych długich korytarzy, gdzie swoją kwaterę (chyba kwaterę) miało dwóch negatywnych bohaterów filmu, jeden z nich miał zdeformowaną twarz o wyglądzie świńskiego ryja.

3) Horror. Pamiętam: główny bohater to mały chłopiec; w filmie pojawiały się małe potworki; w jednej ze scen mały chłopiec ma na swojej dłoni mrugające oko; była też scena w pokoju ze ścianami za którymi coś się poruszało; w końcówce filmu w domu małego chłopca pojawia się potężny i ogromny demon, potwór.

Jeżeli ktoś wie co to za filmy to proszę o podanie tytułów.

użytkownik usunięty
La_Pier

Z Twojego opisu wynika, ze chyba oglądałem ten film ze dwa lata temu na Vox, ale tytułu sobie napewno nie przypomne
pozdro

La_Pier

Tytuł trzeciego filmu właśnie znalazłem :). Pozostały jeszcze dwie zagadki.