Chciałem zapytać o Wasze zdenie na temat audycji wyborczych. Co by nie mówić -krótkie filmiki propagandowe, z odpowiednią muzyką, symbolami i tekstem, nad którymi pracowała masa ludzi -z lepszym i gorszym skutkiem.
Bez wzgledu na Wasz światopogląd, na partię reklamującą się, którą z audycji wyborczych uważacie za dobrze zrobioną? Trafną, ciekawą?
Ja osobiście uważam, że dobrze zrobiony jest materiał PSL. Nie mowa tutaj o moich sympatiach, ale o pasującym obrazie do partii chłopskiej, dość ciekawej fabule. Jednocześnie żadna reklama wyborcza nie poraziła mnie.
Zwłaszcza, że bombardowano nas nimi, co mogło denerwować.

Yazoo___piekny

Ja raczej nie oglądam tych spotów. Mam już od kilku lat wyrobione zdanie. Dlatego głosuję przeważnie na tą samą stronę polityczną. A filmiki były, są i będą zawsze kłamliwe i żałosne. Tu wyjątek - Pan Konowicz ;)

opoz

Pan Kononowicz*

opoz

Oczywiście, że owe filmy są kłamliwe, przekoloryzowane, złośliwe często, chodzi raczej o to, czy dobrze zrobione. Pomysłowe, ciekawe na tyle, aby widz -potencjalny wyborca -obejrzał sobie do końca.

Yazoo___piekny

Hehe, zastanawiam się, czy takowe mogą być w ogóle dobrze i ciekawie zrobione.
Jak dla mnie są sztuczne, niczym bohaterowie z polskich seriali.
Na plus należy zaliczyć to, że można się pośmiać z różnych drobnych lapsusów i wpadek.

opoz

Reklama wyborcza, filmik emitowany w TV jest bardzo ważnym elementem kampanii, w wielu krajach. Oglądałem takie reklamy we Francji, widziałem kilka z USA, były naprawdę niezłe. Dlatego zastanawia mnie fakt, że polskie filmy w polskich wyborach często są denne. Przecież i u nas nie brakuje zdolnych ludzi od reklamy i wizerunku, od promocji.

Yazoo___piekny

To chyba wina tego, że większość elektoratu, która pójdzie na wybory, to ludzie powyżej 35 lat. A Ci ludzie - bez obrazy - mają przeważnie bardzo prosty punkt widzenia. Najlepiej jest do nich trafić prostackimi i często żałosnymi "reklamami" w stylu Klanowych i Złotopolskich produkcji.
Takie jest moje zdanie, ale zawsze mogę się mylić :)

opoz

A co z elektoratem który na wybory nie poszedł? ;)

Bardzo przepraszam za dziwne może pytanie, ale jakoś punkt widzenia mi się upraszcza, zbliżam się widać do lat 35.

Pociesza mnie jedynie myśl, że możesz się mylić...

Oshin

A co z elektoratem który na wybory nie poszedł? ;)

Ci raczej przełączają, kiedy lecą te durnoty. A jeśli nawet oglądają, to chyba z tego samego powodu, co ja - żeby poprawić sobie humor.

"Pociesza mnie jedynie myśl, że możesz się mylić..."

Rzeczą ludzką jest.
Choć widzę w pracy, jak i na studiach, że jednak źdźbło prawdy w tym jest.