Były trzy znaczki, co nieczęsto się zdarza ale pokazuje, że stacje tv cały czas myślą jak zagospodarować wolne miejsca na ekranie. No więc wg. Polsatu może to wyglądać tak: lewy górny róg ekranu - trójkąt od lat 12, prawy górny róg ekranu - logo Polsat, prawy dolny róg ekranu - wielka, czerwona kropa. Został nam jeszcze wolny, lewy dolny róg ekranu. Ma ktoś pomysł co można tam pokazać? Ja myślę, że Polsat mógł tam umieścić np. znak zakazu palenia podczas oglądania filmu. Dobrym rozwiązaniem byłby także zegar, abyśmy wiedzieli czy jesteśmy na czasie. A dla ekonomistów np. aktualne notowania z giełdy.
no też sie z deka zdenerwowałem. ta kropa to coś na styl "kropka" w tvn. a poza tym myśle że wkrótce zobaczymy nie tylko 4 znaczki na ekranie ale i całą ramkę ze znaczków. peace
ps z rozmiarami tej kropy to bez kitu przegięli bo zajmowała 1/4 ekranu. hamstwo
W sumie to bardziej mnie to śmieszyło niż zdenerwowało bo nagle okazało się, że X-men jest zarówno filmem "od lat 12", jak i filmem "tylko dla dorosłych" :)))
Ta wielka czerwona kropa to część konkursu Carefoura(hipermarket, ale za bardzo nie wiem jak się to pisze) i Polsatu. Jest wyświetlana w jakiś tam godzinach, chyba 3 razy dziennie. Polega to na tym, że robisz zakupy w tym hipermarkecie, dostajesz jakiś kod, a jak czerwona kropa jest wyświetlana to przykładasz ten kod i "sprawdzasz co wygrałeś". ten konkurs na Polsacie relamuje Piotr Fronczewski. Ale faktem jest, że kropa jest strasznie denerwująca i ma zajebisty kolorek ;-)
Juz nie ważne sa kropki, bardziej mnie wpieniały te 10 minutowe reklamy. No i tłumaczenie, nie wiem kto zabrał się za tłumaczenie tego filmu, ale gdy usłyszałem że Wolverine został przetłumaczony na "Wilk", to mi się cisnienie podniosło. Chyba większosc Polakow nie ma pojęcia o istnieniu takiego zwierzaka jak "rosomak", stąd ten wilk się wziął.
Dalej... X-men... pan lektor gada "rasa mutantów" czy jakos tak. No ludzie, do szału mnei juz doprowadza to nasze rodzime, nieudolne zmienianie nazw i tytułow. Po co to komu? nie mogą się polaczki uczyc językow obcych i poprawnej wymowy?
X-men to jedna z najlepszych, nielicznych ekranizacji swietnej serii komiksow. To tłumaczenie to dla mnie profanacja.
ja też jakoś jej nie zauważyłam^^.. to chyba znak, że muszę iść do okulisty ;P
do tyteks'a - dude! jestem święta jeśli te reklamy trwały 'tylko' 10 min... pierwsze dwie były zdecydowanie dłuższe... jakieś 16 min-_-...
Tp wielka szkoda dla ludzi co filmy na Polscanie nagrywają na DVD / kasety :D a zwłaszcza inna sytuacja po reklamie - zjedzenie^^ 30 sek. fragmentu filmu i napis jaki to film ;P
znak pojawił się na krótki więc nie każdy mógł zwrócić na niego uwagę, zwłaszcza że w czasie reklam niektórzy skaczą po kanałach albo zajmują się czymś innym.
Toż to już nieaktualny temat:DDD Bałagan ze znaczkami podczas projekcji "X-Menów" był w 2005. A jak sprawa wyglądała podczas niedawnej transmisji "X-Men" na Polsacie - nie wiem, nie oglądałem.