hehe... chciaabym poznac wasze zdanie o tych.. serialach (?) albo jak to nazywaja Wydziałach śledczych....:P
zalatuje trochę na kicz ,no ale jeśli biorą ludzi z ulicy i każą odgrywać jakąś tam role to wychodzi to dość kiepsko , starsznie przeszkadza mi sztuczność w tych serialach zamiast kręcić dalej przekazali by kase na prawdziwą policje może by sie coś ruszyło....:D
Tam garją prawdziwi policjanci żeby było prawidziwie i realnie, ale ludzie bez wykształcenia aktorskiego, normalni policjanci nie będą grali prawdziwie i realnie jeżeli dostaną tekst do powiedzenia, bo to już nie będzie to co oni by powiedzieli, a sztucznie odegrana rola. DLatego te filmy są sztuczne i nie mają klimatu. Ogólnie nie podobają mi się, i śmieszą mnie. A że kręcą je w Krakowie, gdzie mieszkam, wiele moich znajomych musi to oglądać albo ktoś gra znajomy, albo ostatnio kręcili koło niego/niej.
ps. jak będą kręcić kołomnie to wtedy musze zobaczyć :D
Wczoraj grali W-11 w mojej szkole. I trochę wkurzyło mnie to, że na potrzeby serialu zmienili nazwę mojej szkoły. Zdziwiłam się gdy przyszłam do szkoły i przy wejściu zobaczyłam tabliczkę z napisem "Liceum Ogólnokształcące nr XII". L.O.XII znajduje się w Nowej Hucie, a moja szkoła nad Wisłą na Dębnikach!
mnie sie nie podob konwencja tych "seriali", wychodzi straszni sztucznie, ni to dokument, ni serial... phi
Olina chyba Ci nawala na klawce " a " i " e " :)
Co do tych " seriali " to obydwa w sumie okej :| ale W11 lepsze :)
Mi na początku się te "seriale" wogóle nie podobały , a terez trochę mi się nawet podobają. Raczej w11 mi się podoba bo w detektywach wkurza mnie jedna baba która gra właśnie detektywa.:) 8-)
Moze i seriale W-11 i Detektywi z gornej polki nie sa,ale maja zabójcza oglądałność ! (rekord W-11 to chyba 7 mln widzów) Wynika z tego,ze trafiaja w potrzeby widzów,moze sa to Ci mniej wymagajacy widzowie a moze nie. Jedno jest pewne,ludzie są spragnieni przestępstw,morderstw i policyjnych akcji. Stąd sukces W-11, Detektywów czy innych Kryminalnych.
Pozdrawiam i zapraszam na swój blog ! :)
kortez
Zapoomnialem dopisac,ze najwiekszym problemem tych seriali jest ekspresowe rozwiazywanie wszytskich spraw,w 1- 2 dni czasu filmowego. Tak jakby nie realia naszej policji...
Faktycznie moze nie sa rewalacyjnie nakrecone i role sa sztuczne, ale sama fabula poszczegolnych odcinkow ciekawa W W11 nawet zgarneli gang narkotykowy z mojego miasta :)
tego typu seriale karmią się tanią sensacją, bo kierowane są do takiej grupy fokusowej, zapełniają niszę, którą nie wypełnią ambitne filmy, szukamy autentyczności, rzeczywistości i tak naprawdę szarości w telewizji, to wszystko miały nam zapewnić te seriale, ale sytuacje sa momentami nierealne i wielki błąd z nieprofesjonalnymi aktorami, raz widziałam "w11" i nigdy więcej, za "detektywów" nawet sie nie biorę!
jakby to byl serial amerykanski to poleciałyby same bluzgi ze kicha itp, a ze polski to sie troche chwali,
prawda jest taka ze aktorzy do bani !!!!!!
co z tego ze sa to byli policjanci ? - oni nie sa aktorami - ich gra jest beznadziejna - kazdy kto ukonczyl szkole filmowa by zagral lepiej niz oni.
beznadziejne. dno. poniżej poziomu. w skali od 0 do 10 daje -100.
jak się zaczyna odrazu przełączam na inny program. kłóciłam się o tą głupotę z koleżanką - ona twierdzi, że kręcą ten szajs na żywo (przecież to logiczne, że seryjny morderca strzela do polcjanta, a kamerzysta dalej stoi niewzruszony w tym samym miejscu i uchodzi żywy...ech...:/). myślałam, że tvn to tv na poziomie (nie licząc tych Rosalid i innych), a tu taki szajs walnęli. to nowe Anna Maria Wojciechowska? (o sędzinie i jej rozprawach) też nie lepsze:/
...aczkolwiek z tą sędziną to już totalny gniot. Jak to widzeto mi słabo.
a w11 i dedtektywi to gnioty pod względem aktorstwa i wogóle ale ciekawe są treści.
Hehehe. A z tym kręceniem na żywo to nieźle palnęła- że niby ludzie na serio tak pierdaczą takim tonem jakby się zgrywali....Bukekekehek
i sedzina i w115 i tam ci pseudo rezyserowani detektorzy.... jedno to i wszystko wał , niewypał i kij wie co jeszcze.... Szambem aktorskim, rezyserowanym, dialogowym jedzie na kilometr i az dziw polaczony ze wstydem wzbiera, ze polacy to ogladaja... co wiecej ku#*a ! podoba im sie skoro nadal ogladaja. Oczywiscie po chwili refleksji nad naszym narodem, gustem i codziennymi "smaczkami" wszystko staje sie jasne... tutaj wszystko jest mozliwe.
Pieniadze rzucane na ten szmelc powinny byc przeznaczone na prawdziwe dokumenty w super wizjerze typu "orlen afera" "mafia afera" "dzieciwbeczkach afera" i tym podobne... Wspominajac o tych ostatnich , przykrych wypadkach zastanawiałem sie czy by przypadkiem nie zostac płatnym zabojca na zlecenie ... niepłatnym i bez zlecenia zreszta tez ( dot. wyzej wymienionych przypadków - cos na wzór "świetych z bostonu", wszak scierwo ludzkie nie zasługuje na zycie).... ale to inna para kaloszy... smacznego
seriale (?) odpowiedź brzmi: NIE, seriale są wtedy jak grają aktorzy, a tam czasami aż się płakać z żalu chce, jak oni sztucznie "grają"...brrr, okropnośc ...
seriale (?) odpowiedź brzmi: NIE, seriale są wtedy jak grają aktorzy, a tam czasami aż się płakać z żalu chce, jak oni sztucznie "grają"...brrr, okropnośc ...
W11 ogladam to rzadko,a jak juz to tylko jedna pare (Kuba Gesiarz glina z krwi i kosci).Moim zdaniem to dobra produkcja,graja amatorzy,moze troche dretwo,ale jak popatrze na gre "gwiazd polskiego kina" w kultowy serialu pod tytulem KLAN,to dochodze do wniosku,ze komisarze z W11 graja bardzo dobrze.
DETEKTYWI sa troche dretwi,ta szefowa tej agencji strasznie meczy.
Ale ogolem ba seriale uwazam za trafione.tanim kosztem powstaje cos ciekawego.
PANIA SEDZINE przemilcze.straszna porazka