pamiętam niewiele, więc będzie trochę chaotycznie:

grupka ludzi (być może rodzina) ucieka. chyba mają ze sobą jakąś tajemniczą rzecz (część) pamiętam że przez chwilę chowają się w lesie, w takiej chatce. jest z nimi typ, którego z litości zabrali ze sobą. typ udaje że jest po ich stronie. pamiętam, że boją się jakiś robotów albo dronów. w końcu ten szemrany typ ich zdradza. przybywają wrogowie. oni uciekają. potem pamiętam że trafiają do ludzi, którzy tworzą jakiś obóz w lesie. niby są przyjaźni. zabierają im tą rzecz (część) coś budują w zamkniętym szalasie do którego nikt nie ma wstępu. ta grupa to jakiś ruch oporu czy coś w tym sensie. chyba udaje się im uciec. kolejną rzecz jaką pamiętam to że uciekają. las, góry. albo po spotkaniu z robotem(dronem) albo nie wiem ktoś z nich jest ranny albo chory. chyba dziecko.jest coraz gorzej. wychodzą z lasu na drogę. zatrzymują samochód. osoba w aucie zgadza się zabrać tylko 2 osoby. rozdzielają się. potem pamiętam scene: miasto otoczone murem. przed miastem ludzie. białe namioty. w tych namiotach sprawdzają tych oczekujących ludzi. niektórych tylko wpuszczają do miasta. kobieta (jedna z bohaterów filmu) coś tam robi i jakimś cudem zaczyna pracę w tych namiotach. mieszka w mieście. w namiotach spotyka znajome twarze. z miasta przywoza ich autobusami, nie jest łatwo kogoś przemycić do środka.

dawno temu to oglądałam...

ktoś jest w stanie mi pomóc?