witam! próbuję sobie przypomnieć tytuły 2 seriali z lat 90, ale niestety bezskutecznie...;/
1 na pewno nadawany był na RTL7 - opowiadał o małżeństwie, które zginęło w wyniku wypadku awionetki. Powrócili oni na ziemie jako aniołowie i mieli do wykonania w każdym z odcinków jakieś zadanie, które przydzielał im niejaki "pan Stróż" (grany przez czarnoskórego aktora)
W przypadku 2 znam znacznie mniej szczegółów... Akcja dziej się bodajże na Hawajach. Traktuje o amerykańskiej rodzinie, która się tam przeprowadziła. Charakterystyczną postacią był zawodnik sumo (syn ich gosposi). Wiem, że to niewiele, ale może jednak ktoś będzie mi mógł pomóc :)
Podepnę się pod temat: Szukam nazwy filmów lub seriali z których zapamiętałem tyle:
1. W pierwszym filmie/serialu aktor kładł coś na kształt piramidy na telewizorze i pozwalało to na komunikację z ufo/stacją badawczą/statkiem/inną planetą/itp... O ile się nie mylę było to coś zielonego o stożkowym kształcie, znalezione w wulkanie/kraterze/zboczu urwiska/itp. Było nadawane w tvp1/2/3/tvn/polsat/polonia lata temu.
2. inny serial/film: bohater przechodził do innego świata przez zegar lub coś ze wskazówkami. w którymś odcinku nawet przez część dekoracji w centrum handlowym. (utkwiła mi wielka, pluszowa panda w głowie, aczkolwiek to może być część wyświetlanej w owym czasie reklamy). w stacjach j.w.
3. dziecko - chłopak wpadło w wyniku wypadku w śpiączkę. serial opowiada jego przygody w tym świecie.
4. chyba film: grupa bohaterów wśród których jest dziewczynka szuka/ znajduje duży, stary statek kosmiczny. pamiętam dużo jasnego koloru na tym statku (możliwe że złoty???) oraz lekkie podobieństwo do żaglowca (chyba miał coś na kształt żagli lub rozkładanych masztów, nie wiem.)
powinny mieć co najmniej 15 lat te seriale/filmy. aczkolwiek i 30 mnie nie zdziwi. Na pewno były w kolorze.