przyjaciuła mi powiedziała abym obejrzała jakiś serial anime ale nie wiem jaki mam obejrzec tyle możliwości może wy mi coś podpowiecie. powiedziała że myśli że mam obejrzeć coś podobnego do Blood+ ale nie oglądałam tego więc nie wiem jaki mam obejrzeć prosze pomurzcie z góry dziękuję. :)
Najpierw opanuj podstawy (seriale wymienione w pierwszym akapicie) z tego tematu:
http://www.filmweb.pl/forum/telewizja+i+seriale/Seriale+animowane+kt%C3%B3re+war to+obejrze%C4%87,2393078
są są, to serie powszechnie uznane za jedne z najlepszych, są różne gatunkowo i pozwolą jej wyrobić sobie gust i w rezultacie określić jaki typ jej najbardziej odpowiada.
Ale to nie jest podstawa co po prostu ewentualne wskazówki. Najlepiej zacząć od tego co się lubi w normalnym kinie. Albo od tego co osobę zaciekawiło. Ja np. lubię fantasy i zacząłem od Sword art online.
Takie podawanie, że to jest podstawa może stworzyć mylne wrażenie, że jak to się nie podobało to inne tym bardziej.
Ale jak ona ma znaleźć przyzwoity tytuł skoro dopiero z tym zaczyna i sam wiesz jak wygląda kwestia przypisywanych gatunków na FW. Jest szansa że ona lubi różne gatunki, tak jak ja :)
Zależy co normalnie lubisz anime to nie gatunek, a raczej pewien styl seriali. Jest mnóstwo anime, od których można zacząć, ale to zależy od tego jakie gatunki lubisz.
obejrzałaam kilka seriali poleconych przez kolerzanki i pare poleconych określiłam rze lubie anime akcji o rzeczach kture nieistnieją czyli z fantastyką bardzo spodobał mi sie Blood+ przez elementy fantazy morzecie mi polecic jakiś z tego typu