Szukam kreskówki o wiewiórce . Domowa wiewiórka (chłopak-samiec) trafia do lasu , tam leśna wiewiórka (dziewczyna-samiczka) pomaga mu i uczy życia w lesie. Pamiętam tylko dwa epizody . Pierwszy gdy ona tłumaczy że należy utrzymywać w czystości ogon bo pomaga przy skakaniu . Drugi to ona wywróżyła że jej wybranek pojawi się na kłodzie nad rzeką w wianku na głowie, on uplótł wianek ale ona zbeształa go za ten żart , wianek wpadł do wody i dostał się na głowę łasicy , przygoda o mało nie skończyła się źle. Wydaje mi się że on miał na szyi dzwoneczek. Myślałem że to może "Opowieści z zielonego lasu" ale to raczej nie są wiewiórki.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
CiemnaGwiazda

Może to: http://www.filmweb.pl/serial/Wiewi%C3%B3rcze+opowie%C5%9Bci-1979-143971 ?

ania1987

To ten , dzięki.

CiemnaGwiazda

Proszę ;) a może znasz tytuł serialu o który ja pytam niżej ?

CiemnaGwiazda

Przy okazji i ja zapytam o tytuł.
Poszukuję serialu animowanego który prawdopodobnie był puszczany w latach 90-tych na tvp 1 jako wieczorynka ( kiedyś przejrzałam całą listę wieczorynek ale niestety nic nie skojarzyłam ;/ ). Pamiętam tylko tyle że był o jakichś zwierzętach żyjących w lesie. Zwierzęta te mieszkały na jakimś drzewie ( w drzewie ) i gdy chciały zejść to zjeżdżały z niego jak na ślizgawce dla dzieci ;) No i oczywiście chodziły na dwóch ( nie na czterech ) łapach. Mam nadzieję że ktoś coś pamięta...

ania1987

wydaje mi się że kiedyś coś widziałem ale nie kojarzę