Jak dla mnie oni są całkiem inni...ale oboje cudowni. Mój kochany Aamirek i Szaruczek xD
Ale to są tylko przyjaciele ,a nie rodzina ,no nie???
Przyjaciółmi to oni raczej nie są..........
Ja tam go nie lubię... tak po prostu gość mnie wkurza jak tylko go zobaczę na ekranie, to samo z Salmanem Khanem. ;/
Popieram Twoją ocenę Salmana Khan w całej rozciągłości. I nie przesadzajmy, ale do SHAHRUKHA to Aamirowi DAAAAAALEEEEEKOOOOOO!!!!
Tak do Shah Rukha to ja go nawet nie próbowałam porównywać.Ale obejrzałam dziś Fanae i powiem szczerze że Aamir Khan mnie uwiódł nie tak jak Shah Rukh ale przypadł mi bardzo do gustu (i jakoś nie mogę się zgodzić z opinią że Amir nie jest przystojny bo jest nie tak jak Shah Rukh co prawda)i wybił się w moim rankingu na drugie miejsce po Shah Rukhu wypychając z niego Hritika Rohana.Sallu na początku mnie drażnił ale po obejrzeniu filmu "Bo to jest miłość" nawet go lubię ale w rankingu moim znajduje się gdzieś na szarym końcu.
Tak, tak, do Shahrukha mu daaaaaaalekooooo, oj i to baaaaaardzoooo dalekooo.
A co do Salmana Khan, to też gościa nie lubię, nawet bardziej niż Aamira.
nie uważam że do Shahrukh Khana mu daleko...wręcz przeciwnie...uważam że jest o wiele lepszy..........i przystojniejszy też.......obejżyjcie Ghajini lub Dil chahta hai...wtedy pogadamy kto jest przystojniejszy...:):)
Wiesz kwestia gustu dlamnie Shah Rukh jest przystojny a dla ciebie Aamir.Dyskusja jest troche bez celeowa bo bez względu ile bym filmów obejrzała z Aamirem to i tak zawsze będę uważała że SRK jest przystojnieszy.Poprostu Aamir nie jest w moim typie i tyle.Co do gry mają tak odmienne style gry że w sumie ciężko mi porównywać według mnie jednak Shah Rukh jest lepszy ma większy fachlarz gestów i bogatszą mimikę no i przedewszystkim charyzmę i nie zwykły magnetyzm którego Aamirowi jednak brakuje.To jest moja opinia ale szanuje również twoją.
Wiesz ja też kiedyś Shahruka uwżałam za przystojniaka.........ale po obejrzeniu filmów z Aamirem ..........troszke mi sie pozmieniało.........teraz wydaje mi się że Shahrukh nie tyle podobał mi się pod względem wizualnym co po prostu ta jego charyzma tak na mnie odziaływała(PS.uważam że mimike i gesty ma w każdym filmie podobną).....
....ale z Aamirem jest inaczej ..........po obejrzeniu jego filmów zyskuje sie taki szacunek do niego i jego pracy.........uważam że jest świetnym gościem, niesamowitym twórcą a przy tym niezłym aktorem...........
co do gustów to masz racje............ale w moim przypadku nie kieruję się tylko gustem
Jest rewalacyjny.Po obejrzeniu Fanaa ciągle widzę przed oczami to jego uwodzicielskie spojrzenie xD.
Żałuję,że obejrzałam z nim narazie tylko jeden film,ale mam nadzieję że to się zmieni.Potrafii wczuć się w swoją rolę.
No i nie zaprzeczam,że ejst przystojny,taka prawdziwa męska uroda..
Nie ma co porównywać do SRK,każdy ma inne zdanie.Ja osobiście uwielbiam obu gości.
Uważam że Aamir jest świetnym aktorem, ale pod względem przystojności umieściłabym go na czwartej pozycji. Pierwszy jest oczywiście Shah Rukh, potem Arjun Rampal i Abhishek Bachchan :) Tyle, że tak jak piszecie, to sprawa indywidualnych upodobań :)
zgadzam się z kilmenyy
choć tez obejrzałam tylko Fanaa z Aamirem ten jego wzrok i urok boskie
Aamira nie można porównać do SRK każdy jest inny FANAA osobiscie uwarzam ze Aamir jest lepszy ona SRK
Aamir aktorem jest dobrym ale za to jako człowiek jest niezbyt fajny no i ten wygląd to jednak nie to po za tym niestety brakuje mu charyzmy.Po za tym że w miarę dobrze gra nie ma kompletnie nic w sobie.Po przemyśleniach uważam że twierdzenie że Aamirowi daleko do Shahrukha albo Shahrukhowi daleko do Aamira jest nie na miejscu są zbyt odmienni żeby ich porównywać i obaj są świetni w tym co robią.Myśle że należy uszanować że jedne z nas lubią bardziej Shah rukha a drugie Aamira i przestać się obrażać.Przepraszam się ważko ale argument że Shahrukh ma takie same miny we wszystkich filmach jest chyba spowodowany twoją małą spostrzegawczością i małą jednak wiedzą na temat Shahrukha.Mój ulubiony przykład przyjrzyj się Donowi z Dona i Devovi z KANK postaci pozornie podobne ale jakże inaczej zagrane.Po za tym gdybyś trochę poczytała o SRK to byś wiedziała że jest perfekcjonistą i bardzo dużo uwagi poświęca na to żeby każda postać miała swój własny niepowtarzalny wachlarz min i gestów.Kończąc ważka sama zaznaczyła jedną cechę która potwierdza wyższość Shah Rukha nad Aamirem czyli niesamowita magnetyczna charyzma ;P której nijak Aamir nie posiada niestety :/.A to jest akurat w tym fachu bardzo ważne jak nie najważniejsze.Jeszcze jedna powód dla którego jednak Aamirowi daleko do Sahah Rukha.
Aamir pochodzi z rodziny związanej z przemysłem filmowym. Jego ojciec Tahir Hussain jest producentem, stryj Nasir Hussain był reżyserem,Aamir rozpoczął karierę jako dziecko grając w filmach Yaadon Ki Baraat (1973), Madhosh (1974) i jako nastolatek w Holi (1984).Jednym słowem Aamir zrobił karierę dzięki "nazwisku" i koligacją rodzinnym.A Shah Rukh doszedł do wszystkiego sam i został największą gwiazdą Indysjkiego Kina (taka jest niestety prawda czy wam się to podoba czy nie) mimo że nie miał znanego nazwiska i nie pochodził z rodziny filmowców.To chyba jednak mówi samo za siebie.Na koniec Shahrukh został uznany za najseksowniejszego mężczyznę w Azij 2001 przez Jade Magazin i 2007 Eastern Eye.Jak porówna się ilość nagród i wyróżnień Shahrukha i Aamira to różnica jest przytłaczająca na korzyść SRK oczywiście :)To potwierdza że jednak Marquereite ma racje i jak widać nawet można to udowodnić.To tyle Pozdrawiam
Kocham Aamira. <3 Jest cudowny, utalentowany i te jego plastusiowe uszy są takieee urocze. ;P Widziałam z nim "Dil", "Ishq", "Fanaa", "Qayamat Se Qayamat Tak", "Rebelianta" i w każdej roli wypadł świetnie- widać, że jest perfekcjonistą. Przypomina mi trochę Gregory'ego Pecka- obaj są świetni.
Natomiast SRK mnie męczy. Nie rozróżniam jego ról, mieszają mi się, ale w oldschoolach jest świetny. Zdecydowanie bardziej wolę Aamira od SRK, ale każdy lubi, kogo lubi. ;)
A kto kogo lubi to zupełnie inna bajka.Jestem zdumiona jak Shahrukh może męczyć , różne opinie słyszałam ale takiej nie.Mnie oglądanie Shahrukha relaksuje i poprawia niesamowicie humor.Amir jest dobrym aktorem ale jest sztywny drętwy i pozbawiony charyzmy niestety z tych powodów niestety mnie drażni chociaż Faane uwielbiam.Jeśli ty uważasz że role Amana , Deva,Dona,Sauriego Raja czy Oma są trudne do rozróżnienia no to chyba mało spostrzegawcza.Ja rozróżniam wszystkie jego role.Natomiast to kto jest lepszy to decydują fakty a nie to kto kogo lubi fakty jednak na korzyść SRK i tego się nie da ukryć.To że Ty lubisz Aamira jeszcze nie oznacza że jest On lepszy od Shahrukha.
Myślę że twoja opinia wynika z faktu iż preferujesz amerykański styl gry ( wnioskuje z tego że porównujesz go do Gregorego Pecka ) a Aamir faktycznie reprezentuje bardziej amerykański styl gry.Widać typowy indyjski styl gry Ci nie odpowiada cóż twoje prawo :).A to że Aamir jest lepszy potwierdzenia w faktach niestety nie znajduje ale masz prawo mieć swoje zdanie szanuje to :)
Dlatego, że nie uwielbiam SRK, wnioskujesz, że nie lubię "indyjskiego" stylu gry.
Nie rozróżniałabym stylów gry na amerykański, polski czy tajlandzki. Aktor- jego zadaniem jest grać dobrze. Jak ktoś nazywa Madhubalę indyjską Marilyn Monroe czy Ash indyjską Angeliną Jolie, czy to znaczy, że preferuje "amerykańskie" aktorstwo? Aamir zachwyca mnie w każdej roli, a SRK spodobał mi się w kilku. I tyle.
Ranii nie chcę się znowu powtarzać...powiem tak....moja wiedza na temat SRK jest naprawde rozległa .....i gdybym nie była spostrzegawcza to raczej nie zauważyłabym że SRK w każdym filmie gra tak samo...wyjątkiem jest tylko Suri w RNBDJ.......Shahrukh się troche do tej roli przyłożył.......jest zupełnie inna niż wcześniejsze postacie..(pierwszy raz słyszę że SRK jest perfekcjonistą...ta cecha przypisywana jest raczej Aamirowi)......
......jeśli chodzi o jego kariere to z tym masz racje......ale według mnie aktora powinno sie cenić za jego talent aktorski i grę a nie charyzmę. Można uwielbiać Srk ,uważać go za boga (jak większość hindusów)czy za najseksowniejszego faceta na ziemi ale to nie zmienia faktu że aktorem jest średnim...... a tekst typu "Aamir aktorem jest dobrym ale za to jako człowiek jest niezbyt fajny no i ten wygląd.." jest trochę śmieszny....przecież nie wiesz jaki Aamir jest naprawde...mimo że tak duzo wiesz o SRK to tak naprwdę go nie znasz......skąd wiesz który jest lepszym człowiekiem......takie pisanie na wyrost kierując się tylko wywiadami udzielanymi do kamery jest bez sensu...
A nie jest tak, że obaj są świetnymi aktorami? Myślę, że właśnie tak jest. SRK jest bardzo dobrym aktorem, potrafi zagrać każdą rolę, w końcu wiele lat pracował w teatrze. O jego mistrzostwie świadczą wszystkie role podwójne, KANK czy wspomniane RNBDJ. Problem polega bardziej na doborze większości ról. Shah Rukh wybiera te może trochę mniej ambitne, ale jak sam kiedyś powiedział dla niego najważniejsze jest sprawiać ludziom przyjemność a właśnie ludzie najbardziej lubią go w bardziej rozrywkowych filmach. Aamir natomiast zajmuje się bardziej "wysokim" aktorstwem, więcej uwagi przykłada samej sztuce niż widzowi.
Osobiście gdyby już trzeba było wybierać zdecydowanie głosowałabym na SRK, po prostu go uwielbiam :)