Nie chcąc nikogo urazić, sądzę, że nawet ocenę ma za wysoką..
Bollywood interesuję się od niedawna, ale z Aamirem filmów widziałam już
kilka... i nie lubię go - nie przemawia do mnie, gra bez wyrazu.
Oglądałam ich dokładnie 7 (na 10 wszystkich :p) i musze przyznać, ze o
wiele bardziej wolę tego... Ali Khana, choc z nim widziałam tylko jeden
Salaam Namaste.
Z Aamirem widziałam Fanaa, 3 Idiots ( i tylko tu mi się naprawdę
podobał),Taare Zameen Par (nuuda:p), Rang De Basanti (tutaj podobał mi
się ten inny aktor - Sid, czy jakoś tak;p), Rebeliant, Laagan, Ishq (tu
warto dla Pań grających główne role i tego drugiego Pana.. chyba
Devgan).
I mam ja nadzieję, że więcej nic znosić z Khanem nie będę..
Teraz ktoś powie, "Po jaki grzyb tyle tych filmów obejrzałaś? "
Od razu się wytłumaczę.. byłam u ciotki, która miała półkę pełną tych
filmów, jak jeszcze nie wiedziałam co to jest Bollywood - Powiedziała
weź kilka płyt i pooglądaj - wciskała mi oryginalne wydania, ale
powiedziałam, że wezme te ponagrywane, chwyciłam kilka płyt, a pech
chciał, że te filmy wszystkie były z Aamirem... Jeden z Ali Khanem i
jeden z SRK. Średnio mi się ten bollywood spodobał, ale nie poddałam się
bo podobali mi się inni aktorzy w tych filmach no i Panie.. Potem
obejrzałam Salaam Namaste i MHN - te już bardziej mi się podobały.. no i
do kina na MNIK poszłam - cudo. Cieszę się, że nie zrezygnowałam od
razu.. Z Aamirem to już pewnie przez dłuższy czas nic nie chwycę.
Ciesze si tylko z tego, że ta ciotka więcej filmów z nim nie ma.. a ma
inne to będę miała co oglądać bez strachu natknięcia się na niego.. xD
Moja ocena tego Pana to 2.10
Oczywiście urazić nikogo nie chciałam. Mam nadzieje, że teraz nikt mnie
tu 'bić nie będzie'.
A.. i powie mi ktoś, jak się nazywa ta aktorka co ją mam na avku..? :p
Bo bardzo ładna jest i chciałabym coś z nią obejrzeć.. a avek to
znalazłam na jakimś blogu i podpisany nie był.. ;( Napisałam bym komuś
na blogu, ale już u kogo pytałam o filmy i o tym zapomniałam i nie chcę
gitary zawracać, więc...
To żeś się rozpisała... :D :P
A ja się zastanawiałam, co znaczyło "z tym się już naoglądałam" w Twoim
komentarzu na moim blogu..;D No to już wiem..:D W sumie to mam dosyć
podobne odczucia co Ty.. :)
Jeżeli chodzi o tę aktorkę,to mogłaś pytać śmiało..:D Jest to Deepika
Padukone. Odpisałam Ci już ma moim blogu odnoście filmów, jest tam jeden
wymieniony z nią. :)
ja się niestety z tym nie zgodzę, ponieważ:
Napisałaś ,że Aamir jest mało wyrazisty, a jeest oo jednym z najlepszych aktorów i gra najbardziej wyraziście.
I bez obrazy ,ale po twoim "rozumieniu" od razu widać,że od niedawna jesteś fanka filmów indyjskich i jeszcze tak naprawdę nie wiesz ,co to jest bollywood.
Pozdrawiam ;>
no Fanaa żeczywiście widać,że jest fanką Bollywodd...tata to tylko wstyd przynosi!!!
I była umowa ,że sie nie bd kłócić to sie nie da bo tylko obniżąja ocene aamiroki a swojemu szaruczkowi posranemu podnoszą.
nie chciałam się kłócić, ale przeginacie.
Zgadzam sie z Fanaa i FankaBolly bo jeżeli nie chciałaś nikogo urazić to po jakiego grzyba dałaś taki temat na jego forum?!
Nie moge zrozumieć dlaczego napisałaś jego gra do cb nie przemawia... ja jak kocham filmy z nim:*
I zapamiętaj sobie że jak co to ty zaczęłas..
Ale dziewczyny, no halo, halo...
Napisała przecież, że bolly interesuje się od niedawna...
I widać, że nie chciała żadnej kłótni. A wy się zachowujecie tak, jakby już
nawet nowe osoby na FW nie mogły swojej opinii wyrażać...
Chyba trochę przesadzacie.. Same stosujecie prowokacje, choć może nawet o
tym nie wiecie.. Nie dała Aamirowi oceny niskiej od tak sobie, żeby mu ją
tylko zaniżyć - dała nam konkretne powody, dla których właśnie tak oceniła
Khana. A Wy drogie 'Panie' zachowujecie się tak, jakbyście nie mogły znieść
tego, że ktoś nie lubi Waszego idola. - Trochę więcej tolerancji, kochane..
Właśnie, zgadzam się z Karlą.
Założycielka tego tematu wyraziła tylko swoją opinię o Aamirze i to KULTURALNĄ! Nikogo nie obraziła, nawet Aamira. Nie nazwała go kompletnym beztalenciem, dnem itp. itd. Stwierdziła tylko, że jest zbyt mało wyrazisty - ja to odbieram tak, że Aamir według niej nie potrafi wystarczająco dobrze wyrazić sowich emocji...
Ja obejrzałam z Aamirem tylko "Fanaa" (ze względu na Kajol) i "3 idiots" (chciałam go obejrzeć z ciekawości, po tym jak przeczytałam dobre opinie o tym filmie i tutaj Aamir spodobał mi się bardziej, niż w "Unicestwieniu"). Niedługo obejrzę "Taare Zameen Par" i "Rang de Basanti" - mam nadzieję, że w końcu przekonam się do jego gry bardziej.
Dziewczyny, nie każdy musi lubić Aamira, Saifa, Salmana, SRK czy Arjuna... Pogódźcie się z tym.
ja tez sie zgadzam z Karla, Madleen...mimo ze Aamir to moj ulubiony aktor. :D Kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie...a to ,ze komus sie to nie podoba to nasza prywatna sprawa...albo dyskutujemy ja bez obrazania nikogo.
Madleen, Rang de Basanti jest piekny, na pewno ci sie spodoba, nie tylko Aamir jest swietny :) , wczoraj widzialam 'Taare...' tak samo magiczny, obejrzyj tez 'Ghajini', mimo ze to remake to jest to moj ulubiony film ever :) , no i 'Laagan' jest przezabawny i dobrze tlumaczy krykieta. :D Sciagam sobie wlasnie 'Rebelianta' ...
Choc szczerze musze powiedziec, ze po 'Faanie', ktora mi sie niestety nie podobala ( :( tzn. aktorsko dobrze, ale fabula dla mnie byla porazajaco niezwykla i nieprzekonujaca, nawet jak na bolly)...ale ogolnie, zmienilam swoje zdanie po 'Ghajini' :) i teraz jest tylko zwyzkowo...
no widać że się interesujesz bollywood od niedawna , bo Aamir właśnie przemawia do nas najbardziej i urzeczywistnia nam postacie ról , w których gra,
Wiec co z tego wynika kochanie?
powiem ci... nie znasz sie, bo Aamir jest legendą bollywood i perfekcjonistą.
sory, ale dowalaja mnie takie posty ;>
No ale przecież Rishika była zupełnie kulturalna:) nie powinna być problemem sama sympatia bądź jej brak dla kogoś, bo to kwestia gustu, ale sposób ich wyrażania, czyż nie? Gdyby wszystkie posty pisały dziewczęta zauroczone Aamirem, to wszystkie komentarze byłyby takie same, a idea forum polega na wymianie opinii, oczywiście w zakresie kultury.
No ale Rishika, naprawdę znudziły cię "Gwiazdy Na Ziemii"?:D Ja tam uwielbiam ten film:D Gdybyś się jednak rozmyśliła, to z Aamirem fajny jest jeszcze "Dil Chachta Hai" i gra w nim też Saif Ali Khan:)) Ale ja najbardziej jednak kocham Shahrukha... :) Nie, żeby Aamir grał źle, bo uważam, że jest świetnym aktorem, ale SRK jakoś bardziej do mnie przemawia, mimo że często grał (zwłaszcza dawniej) w gorszych filmach niż Aamir.
ja wiem że była kulturalna ale po prostu widać że jest "świeża" a bollywood, może niech najpierw trodzkę poczyta a potem pisze ;)
pozdro.
hmm wydaje mi się że to ty prowokujesz dziewczyny które lubią Shahrukha. Mnie Aamir podobał się w Ghajini, nie byłam przekonana co do niego, ale nie zawiodłam się, nie powiem czy jest dobrym aktorem czy nie bo trudno stwierdzać po jednym czy tam dwóch filmach. Lubię Bollywood obejrzałam sporo filmów, jak pewnie większość zaczęłam od Czasem słońce czasem deszcz potem była żona dla zuchwałych bo one po prostu leciały w Tv przekonał mnie do tych filmów Nazywam się Khan, za ten film pokochałam Shahrukha i się zaczęło oglądałam mnóstwo filmów z nim ale też z Saifem, Sahidem, Abhiskiem i innymi sławniejszymi aktorami. Nie rozumiem skąd nawyk do obrażania jakiegokolwiek aktora, aktorki czy 'wyznawców' danej osoby. Każdy ma prawo do swojego zdania i to że ja lubię tego aktora a tamtego nie nie znaczy że ktoś ma prawo mnie za to obrażać. Nie wiem dlaczego FankaBolly uważa że ktoś tutaj chce się kłócić założycielka tematu kulturalnie wyraziła swoje zdanie nic w tym złego forum po to jest. Natomiast wypowiedź : "I była umowa ,że sie nie bd kłócić to sie nie da bo tylko obniżąja ocene aamiroki a swojemu szaruczkowi posranemu podnoszą. nie chciałam się kłócić, ale przeginacie." jest raczej nie na miejscu. Wybaczcie ale czytając to musiałam zareagować ;p
haha;) oto jest właśnie pytanie: czy ludzie czytają bez zrozumienia i czy w ogóle czytają, bo wypowiedź założycielki tematu jest jedną z nielicznych, krytycznych ale równocześnie kulturalnych wypowiedzi na forum, które udało mi się przeczytać;) a tak na marginesie S_jak_Ser, czy jesteś anarchistką?:) widzę na awatarze A w kółeczku, ciekawa jestem czy to ma znaczenie czy tak po prostu jest:) pozdrawiam
Haha a muszę ci powiedzieć, że staram się, ale w tym świecie, hehe jest różnie :) A w twoim avatarze widzę glany i już wiem dlaczego cię to zainteresowało ; ) A zbaczając z tematu uwielbiam glany :) ;p
Dla mnie Aamir jest wspaniałym aktorem ze świetną charyzmą... Dla mnie aktor Bollywood nr 1- bezwzględnie. :)
Moim zdaniem filmy z Aamirem Khanem mają w sobie coś magicznego... Coś, co nie pozwala mi o nich zapomnieć. Filmy jakie z nim widziałam należą do moich ulubionych filmów. Mam tu na myśli choćby "Rang de basanti", "Fanaa", "Ghajini" czy "3 Idiots". Aamir ma w sobie coś urzekającego. To coś sprawia, że 3 godziny przed ekranem mijają bardzo szybko... Uwielbiam jego grę aktorską.
Tak ode mnie, a co:
"Ghajini", "Ishq" czy "3 Idiots" to chyba najlepsze jego filmy ;) "Fanaa" natomiast nie bardzo mi sie podobał. "Taare Zameen Par" jest piękny, "Rebeliant" to też dobry film. "Dil Chahta Hai" to dno, "Mela" był w porządku, ale bez przesady... ; )) "Ghulam" całkiem niezły. "Raja Hindustani" podobał mi się także.. bardzo nawet. Na "Love Love Love" szło zasnąć za to ..
Także Aamir według mnie na koncie ma dobre i słabsze filmy, średnie także. Nie czuję aby było w nim coś magicznego, co sprawia, że 3 godz przed ekranem mijają bardzo szybko za kazdym razem, przy każdym seansie.