Wyjaśnijcie mi, bo czegoś nie ogarniam. Laska miała swoje 5 minut sławy i zagrała w kilku filmach i serialach, nawet dość znanych i popularnych, tylko że to było 25-30 lat temu ("Sara" za 2 lata będzie miała 30-lecie). Właśnie spojrzałem w jej filmografię. W ciągu ostatnich 20 lat pojawiła się w około 5 produkcjach, a w Polsce nie zarabia się po kilkanaście milionów dolców za rolę jak to bywa w Stanach (i to też tylko w przypadku topowych aktorów). Jednocześnie czytam sobie tu i ówdzie, że ta w zasadzie nieczynna zawodowo osoba opływa w luksusy i żyje sobie jak pączek w maśle w bardzo egzotycznych i bardzo drogich lokalizacjach - raz w Indonezji, raz w Emiratach, innym razem w USA, ostatnio w Bahrajnie. Nie chodzi tu o zazdrość, ale o zwykłą ciekawość - jak ona to robi, że stać ją na życie godne multimilionerów skoro w zasadzie jest aktorską emerytką? Wygrała w Lotto? Jest utrzymanką szejka i jeździ od czasu do czasu do Dubaju przyjąć kloca? Jakieś inne wyjaśnienie? Mój umysł nie ogarnia tego rozdźwięku między jej praktycznie zerową aktywnością zawodową (nie pamiętam kiedy ostatnio w czymś ją widziałem, młodsze pokolenie pewnie już nawet nie pamięta, że ktoś taki jak ona istnieje) a jej stylem życia. Ktoś mnie oświeci?
My w Polsce żyjemy w przekonaniu, że trzeba żyć z pensji w zakładzie pracy na poziomie średniej krajowej.
Natomiast są różne inne możliwości pozyskiwania środków na życie:\
Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Ja właśnie pytam jak ona - zawodowo nieczynna, była aktorko-celebrytka zarabia na życie. To jakaś tajemnica? Nie interesują mnie ogólniki, pytam właśnie o konkrety. Nie żyję w przekonaniu, że trzeba żyć z pensji na poziomie średniej krajowej, natomiast autentycznie interesuje mnie jak się zarabia miliony nie robiąc w zasadzie nic (bo co ona tak konkretnie robiła przez ostatnie 20-25 lat?).
Ale co to Ciebie obchodzi? Daj jej żyć w spokoju. Jeżeli uczciwie dorobiła się jakiegoś majątku, to nic nam do tego.
A to jakiś temat tabu? Nie rozumiem. Skąd zawsze u każdego taki niesamowity ból dupska kiedy zadaje się tego typu pytania? Zwykła ciekawość. Dragami chyba nie handluje, więc skąd ta irytacja? Po prostu chciałbym wiedzieć jakie magiczne metody pozwalają dorobić się takiej fortuny bez robienia czegokolwiek, to wszystko.