Andrzej Chyra

7,9
45 479 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Andrzej Chyra

Od pierwszej sceny z "Katynia" stał się moim ulubionym bohaterem.
I to chyba dlatego, że on tak rewelacyjnie grał. Na prawdę nieprzeciętny polski aktor.
Rewelacja.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Ethlinn

To megagwiazda polskiego aktorstwa.Jego poziom aktorski zawsze jest poprzeczkę wyżej od współgrających z nim aktorów.W Katyniu nie mogło być inaczej.Jedyni godni jego rywale to Stuhr,Gajos,Kondrat,Zamachowski i Więckiewicz.

Iluvatar

Zgadzam się - w "Katyniu" zagrał świetnie. Na mnie ogromne wrażenie zrobił też w "Komorniku" i nawet "Wiedźmina" chyba obejrze żeby zobaczyć jak tam sobie poradził (do tej pory widziałam tylko fragmenty, które mnie skutecznie zniechęciły).
Ale nie zawężałabym tak grona dobrych polskich aktorów - moim zdaniem Artur Żmijewski też zagrał bardzo dobrze i stworzyli mocny duet.

Ethlinn

Chyba jest genialny:)) i nie rozumiem jak można go porównywać z jakimś Żmijewskim!!! No, bo jeszcze za Sturhem:D

pa__ti

Proponuje czytać ze zrozumieniem - nie porównuje go ze Żmijewskim, tylko stwierdzam, że akurat w Katyniu on też zagrał dobrze. A Żmijewskiego wspomniałam dlatego, że przedmówca zawęził grono dobrych aktorów do 6 osób, z czym się nie zgadzam, i do tego odnosiła się ta część mojej wypowiedzi, a nie do poziomu Chyry - to były dwa wątki, a nie jeden :)

Ethlinn

Jak wcześniej był dla mnie obojętny... to od momentu gdy obejrzałam Katyń... jest moim ulubionym polskim aktorem... jest świetny... :)

Ann93

Ja tez sie muszę dopisać do tej listy :)
W Katyniu był rewelacyjny, a te jego piękne oczy ...

NaShI

dokładnie tak - jego rola w Katyniu była świetna, właśnie jego postać portafiła przykuć uwagę no i też uważam że jest przystojny:P

Ethlinn

No faktycznie... podobał mi się też w "Samotność w sieci" :)