Antony Hegarty

Antony Paul Hegarty

6,7
9 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Antony Hegarty

) Antony Hegarty urodził się w 1971 roku w Wielkiej Brytanii(Cincester), w angielsko-irlandzkiej rodzinie robotniczej. W wieku dwunastu lat wyjeżdża z rodziną do Kaliforni. W 1990 roku przeprowadza się do Nowego Yorku i nawiązuje współpracę z tamtejszymi eksperymentalnymi teatrami : Experimental Theatre Wing, oraz Black Lips. Szybko zdobywa uznanie występując jako drag queen w klubie Pyramid Club. W 1998 roku Antony zakłada grupę Antony & The Johnsons (pierwszy skład: Baby Dee-harfa, Francois Gehin-bas, Todd Cohen-perkusja, Charles Neilson- gitara).W 2000 roku wychodzi ich pierwszy album "Antony & The Johnsons". Jednak przełomowy dla jego kariery okazał się rok 2005.W lutym 2005 roku ukazał się pod szyldem Rought Trade drugi album Antony & The Johnsons: I'Am A Bird Now, który zebrał entuzjastyczne recenzje i sprawił, że o Antony & The Johnsons zrobiło się głośno...
Reszta na: http://www.antonyandthejohnsons.friko.pl/strona_glowna.html [www.antonyandthejohnson...]

nec

O skądś znam tą biografię; chyba sama ją napisałam;)

pozdrawiam i dzięki za linka do mojej strony:)

soniapranschke

Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko wykorzystaniu tekstu Twojego autorstwa? ;-]
Żal było, iż taka znamienita postać jak Antony nie miała dotąd żadnego info na tym portalu.
P.S. Linka znalazłem na forum www.PORCYS.com ;)

nec

Nie no co ty. Oczywiście,że nie mam nic przeciwko.