Arnold Schwarzenegger

Arnold Alois Schwarzenegger

7,9
52 751 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Arnold Schwarzenegger

Witam jestem młodą fanką tego Austriaka i nurtuje mnie pewne pytanie Czy Arnold brał
sterydy ???

ydzio1

no napewno brał jakieś odżywki, napewno nie zbudował by takich muskuł na naturalu :) też jestem jego fanem pozdro

kewin948

Zazwyczaj stosowali wspomagacze jakieś, bo inaczej, samymi ćwiczeniami nie wypracowaliby takich mięśni. No chyba ze trenowali by od dziecka, choć to i tak nie dałoby takich efektów, jakie można było zaobserwować u Schwarzeneggera, czy Lundgrena.

karoman4

arnold ponoć zaczoł ćwiczenia od 15 roku życia jakieś 6 razy w tygodniu po 2-4 godziny

7milanus77

Arnold żądzi je !!!!!!!!!!!!!! i jego fani !!!!!!!!!!!

kewin948

odżywki to prawie każde dziecko może brać, najczęściej stosowaną odżywką przez kulturystów(i nie tylko) jest rozpuszczalne białko i węglowodany w proszku. I NIE MYLIĆ MI TU ODŻYWEK/SUPLEMENTÓW ZE STERYDAMI!!!!! Bo to 2 zupełnie inne rzeczy, sterydy są w większości hormonami które podaje się doustnie w postaci tabletek lub przez zastrzyk domięśniowo, Arnold przyjmował podobno duże ilości Metanabolu - sterydu w tabletkach. Oczywiście zapewne miał tam jakąś dietę wysokobiałkową( ale niekoniecznie wspomagał sie odżywkami, gdyż w tamtych czasach nie były tak popularne jak dziś.)

ydzio1

tak brał sterydy.jak większość kulturystów w czołówce.na samej diecie nie zdobędziesz mister olympia.zresztą sam wspomina o tym w swojej książce.Chyba od 16 roku życia.

ydzio1

Na to i szereg innych pytań związanych z Arnooldem znajdziecie odpowiedź w książce autorstwa Wendy Leigh, polecam fanom.

ydzio1

Nie! Mięśnie wychodował na szpinaku i soczku "kubuś"

ydzio1

heh to chyba wiadome,sam kiedys o nich wspominal bez tego takich miesni by nie wychodowal.

ydzio1

No więc całkowicie szczerze,bez sarkazmu Ci odpowiadam: Tak, brał sterydy. Nie zdziwię gdyby nadal brał jako terapia chormonalna (popularny zabieg wśród emerytów itp.).
Poza tym żaden Mr.Olympia (zakładam że wiesz co to jest, skoro jesteś fanką) nie był naturalny ,to Ci gwarantuję.

ydzio1

miał swój epizod ze sterydami, ale tak naprawdę dopiero po 20 roku życia, a zobacz jaką sylwetkę zbudował do tego czasu bez wspomagania. Szacun.

jasiu15

skad wiesz ze od 20 roku zycia ? masz zrodlo ? bo wszyscy mowia ze od 16

a co to tematu to bral sterydy na 100% bo widzialem 2 wywiady jak sie o tym wypowiadal.

xavor

źródłem jest jego najnowsza książka.

jasiu15

Tak tak a w wieku 19 lat jego obwód wynosil 50 cm .Moze i mial dobry gen ale to jest nie mozliwe aby w 3 lata zbudować 70 kg czystej masy mięśniowej

armexim

nie wiem nic o tym ile miał jego biceps w wieku 19 lat (choć 50 cm wydaje się prawdopodobne), ale zaczął ćwiczyć w wieku 14 lat a nie 16. A 70 kg to nie wiem skąd wziąłeś, jak to obliczyłeś? :)

jasiu15

czytales jego najnowsza ksiazke ?? po polsku juz jest wydana ?? i napisal tam ze od 20 roku zycia ?szacun ze zrobil tyle bez sterydow a sa tam umiesczone jego zdjecia z czasow mlodosci tzn jak mial mniej wiecej ? 15-17 lat ?

xavor

Czytałem. Jeszcze po polsku jej nie ma i nie wiem kiedy będzie. Miał wtedy jakieś 23,24 lata o ile dobrze pamiętam. Mogę się mylić. Ale więcej niż 20. są zdjęcia z czasów młodzieńczych :) ogólnie książka 9/10

jasiu15

nie wiedzialem ze sie mozna tak wyrobic bez sterydow no ale geny to podstawa a mi sie udalo zrobic 12 kg w 3 miesiace - z kosciotrupa do normalnej postury :D
na necie cos psiza ze w 1 polroczu 2013 roku. A gdzie kupiles ta ksiazke ??

xavor

jeśli faktycznie przybrałeś 12 kg mięśni w 3 miesiące (co wydaje się kosmicznym wynikiem), to także masz zajebiste geny. Książkę kupiłem w Anglii.

jasiu15

no ale szkoda bo to na pewno nie sa miesnie w 100% :)

xavor

jeśli choćby i w 50 to jest spoko, tylko tłuszczu się pozbądź i będzie git. Powodzenia!

jasiu15

poczekam na ksiazke ale jestem bardzo ciekawy jakie mial wpadki przy przemowieniach bo to tam podobno jest opisane. Pamietasz ten rozdzial ?

xavor

nie bardzo, mogło coś takiego być, ale nie utkwiło mi w pamięci. Ogólnie ta część książki, która dotyczyła jego kariery politycznej była najmniej fascynująca. Ale i tak nie zmienia to faktu, że książka jest super i na pewno będzie Ci się podobała

jasiu15

ok, dzieki za odpowiedz :) http://serwisy.gazetaprawna.pl/po_godzinach/artykuly/653103,arnold_schwarzenegge r_wydal_swoja_autobiografie.html jest tutaj napisane '''.....Jak nie radził sobie na początku z przemówieniami i do jakie przydarzały mu się lapsusy. '''

użytkownik usunięty
xavor

Siedzę trochę w temacie kulturystyki i powiem,że Arnold na 100% brał sterydy w postaci metanabolu zanim miał 20 lat.Nie ma takiej opcji,żeby bez sterydów osiągnąć takie wymiary.Nawet gdybyś stosował diety i brał najlepsze odżywki,to nie osiągniesz takich wymiarów.Podobno w ciągu 3 lat treningu,jego masa zwiększyła się prawie dwukrotnie.Nie można wierzyć w to co jest napisane w książce.Każdy kto się interesuję,jego osobą,powie ci,że nie ma opcji,żeby w tak krótkim czasie zbudować tak potężną masę plus doskonałą rzeźbę.

Arnold byl jednym z pierwszych kulturystow ktory stosowal STH czyli hormon wzrostu. Prawda jest taka ze dieta odzywki nie pozwola Ci przekroczyc pewnego pulapu. Hormon wzrostu powoduje przerost szczeki dloni i stup, jesli chodzi o szczeke bardzo widoczne u Arniego. Aktorsko nie jest mistrzem swiata ale ja wychowalem sie na jego filmach, szacunek dla goscia !!! Hercules w NY mistrz!!

użytkownik usunięty
wolak87

Nie wiedziałem o tym,że brał hormon wzrostu,tutaj mnie zaskoczyłeś pozytywnie.Faktycznie po kilku latach treningu zrobił mu się przerost szczęki,ale nigdy nie przypuszczałem,że po STH.Szczerze mówiąc to prawie nic nie słyszałem o tym środku.Jedynie słyszałem,że STH powoduje pogrubienie kości plus potężną masę.

Bardzo wątpliwe żeby brał hormon wzrostu - czysty, bezpieczny syntetyk HGH pojawił się dopiero w latach '80 - Arnold bazował na dianabolu, primabolanie i dece.

użytkownik usunięty
wolak87

Muszę kiedyś obejrzeć ten film Hercules w NY, bo tego filmu akurat nie widziałem.

wolak87

jaki hormon wzrostu ? widziales jego talie ? hormon wzrostu powoduje takze przerost bebechow a on potrafil wciagnac brzuch jak czlowiek ktory wazy 40 kg - mozna to zobaczyc na prawie kazdym jego zdjeciu. pozatym jak teraz widzi sie kulturystow to kazdy ma widoczne duze zyly , miesnie wygladaja bardzo nienaturalnie ito widac ze sa one zbudowane na hormonie wzrostu czyli szybko.

xavor

wciagniecie jego brzucha jest nieproporcjonalne do jego sylwetki... jesli chodziles na silownie zbudowales czysta mase miesniowa w okolichach 15-18 kg, to przyrost ramion klatki piersiowej jest znacznie widoczny przy tym reka czyli biceps i oczywiscie triceps bo on odpowiada za wielkosc lapy wzgledem brzucha wydaje sie wiekszy. Stojac profilem brzuch wydaje sie duzo mniejszy. On stosowal hormon wraz z testosteronem i innymi srodkami dla chcacych powiekszyc wiedze prosze. http://www.musculardevelopment.pl/doping/art,197,lekcja-z-epoki-arnolda-duze-kor zysci-z-niskich-dawek-maj-2011.html

wolak87

jak to nieproporcjonalne ? :D sugerujesz ze powinien miec wiekszy brzuch zeby byc lepszy ? albo czegos nie rozumiem. Wg tego artykulu bral malo w porownianu do dzisiejszych kulturystow. Ja nie zaprzeczalem nigdy co do tego czy bral czy nie.Zas na innej stronie czytalem ze bral przez 3 miesiace w roku i bardzo male dawki. Juz nie wiadomo komu wierzyc...

użytkownik usunięty
wolak87

Dzięki za link bardzo ciekawy artykuł, właśnie go przeczytałem,można się z niego dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.

xavor

mozna bardzo duzo zrobic kompletnie bez jakichkolwiek wspomagaczy. przykladem jest niejaki Pirek i 30 lat solidnego treningu :)
Widzialem dzieci, ktore nawstrzykiwaly sie testosteronu i nabieraly masy x2 w 3 miesiace, ale popros takiego o kilka podciagniec w szerokim uchwycie do karku, jak bedzie 1 raz prawidlowo to bedzie niezle.

ydzio1

Brał stuffu aż mu uszy furczały ;)))

ydzio1

brał, jaki palił trawę :) polecam http://www.filmweb.pl/film/Kultury%C5%9Bci-1977-8987