Björk

Björk Guðmundsdóttir

8,2
2 897 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Björk

Obok Amy Lee zajmuje honorowe miejsce na półce zwanej "Moja ulubiona wokalistka" . :D Uwielbiam ją.

Naciulek

U mnie również zajmuje honorowe miejsce. Zaraz obok Norah Jones, Emilie Simon, Ayumi Hamasaki i kilku innych :)

A_R_

U mnie z nikim nie dzieli pierwszego miejsca;-).

Jako_Ona_Sama

the same ! ; )

Naciulek

to słabe te wasze wokalistki..................................

Yokichi

No, mogłam się spodziewać, że na filmweb.pl nie można poprowadzić kulturalnej konwersacji na ŻADEN temat, bo zawsze znajdzie się jakiś znawca, który oznajmi, że "ale i tak wszyscy jesteście beznadziejni".
Yokichi, mam nadzieję, że po napisaniu tego 'twojego zdania' wszystkie twoje bóle i frustracje poszły w niepamięć, a samoocena poszła nieco w górę.

Naciulek

Się niestety zgodzić z Yokichi muszę.Stawianie Björk na jednej półce razem z Amy Lee,jest co najmniej śmieszne.

idiotka_3

Poniewaz? Amy Lee z tego, co o niej czytalm, rowniez fascynowala sie Bjork i porownujac ich wokale dochodze do wniosku, ze podobienstwo slychac. Nie chodzi o rodzaj wykonywanej muzyki, ale o warsztat.

Naciulek

Ponoć o gustach się nie dyskutuje,ale moim zdaniem wokali podobnych do Bjork można zliczyć na palcach jednej ręki,i na pewno nie ma na niej Amy.

idiotka_3

Nie mowie o barwie, ani o muzyce, ale o WARSZTAT! Jesli ktos wie co to jest warsztat wokalny i wie rowniez, ze Amy lubi i slucha Bjork, to rowniez powinien zauwazyc, ze sie na niej troche wzoruje. A wokali podobnych do Bjork ja osobiscie nie znam ZADNYCH. Co nie zmienia faktu, ze obydwie w/w wokalistki bardzo lubie ;] Swego czasu interesowalam sie Evanescence i widzialam WIELE podobienstw Amy do Bjork.

Naciulek

a gdzie ja byłem niekulturalny? frustracje? bóle? dziecko, co ty bierzesz? uważam, że zarówno Bjork jak i Lee są cieniutkie i daleko im chociażby do Tiny Turner. EOT.

Yokichi

Bjork jest cieniutka? Człowieku...Ona jest jedyna w swoim rodzaju, nie ma ŻADNEJ wokalistki choć odrobinkę podobnej do niej. Ma niesamowitą i niepowtarzalną barwe głosu, robi wyjątkową muzykę w której liczą sie przede wszystkim EMOCJE a nie pieprzenie w stylu "ja Cie kocham a Ty mnie nie"
Jak można porównywać ją w ogóle z Tiną Turner. To zupełnie inny rodzaj muzyki. Zastanów się zanim coś napiszesz. Pomijając już fakt,że każdy ma inny gust. I teksty w stylu "Bjork i Lee są cienutkie" nie świadczą o Tobie na +.

dominikaad_

Tina Turner jest znana ze swojego mocnego głosu i wielu myśli, że nie ma lepszych wokalistek na świecie. Bjork natomiast ma niesamowitą skalę głosu. Wystarczy posłuchać tylko piosenki "It's oh so quiet" aby to dostrzec. Ale do tego trzeba mieć uszy i znać się troszkę na muzyce i wokalistyce, nie zamykać się na popie. Gdyby Bjork wykonywała prostsze piosenki uznawana byłaby za jedną z najzdolniejszych gwiazd przez 90% osób na ziemi (bo zawsze pozostanie grupa, która powie, że Britney Spears i Madonna są the best).