nie umie spiewać, tworzy beznadziejną muzykę, ubiera się jak by była z marsa (pamiętam jej strój z live 8, wygladała jak dziwoląk), jednym słowem mówiąc: BJORK JESTES BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mam prośbę: przytocz jeden tekst lub fragment tekstu Bjork który zrozumiałaś lub przeczytałaś gdzieś i napisz co jest według ciebie w nim beznadziejnego.. osobiście jeszcze nie spotkałam się i nigdy nie spotkam z tekstem Bjork o którym mogłabym tak powiedzieć.
"((KAMA))" zastanowiło mnie pewne twoje stwierdzenie, to w którym piszesz że Bjork jest wypromowana przez masmedia, a zastanowiłaś się chociaż chwilkę skąd wzięła się Jennifer Lo. Kto jest zawsze na pierwszych okładkach gazet, o kim zawsze głośno w telewizji, o kim głośno w radiu, CO najczęściej puszczają w radiu, wiesz może ? Otóż pewni nie wiesz, więc Ci wytłumacze, wiec tak - w masmediach najwięcej jest rzeczy które się dobrze sprzedają a co za tym idzie są zaj.....cie komercyjne i zaj.....cie gówniane, więc teraz pytanie do Ciebie na które jużci nie odpowiem - wytłumacz mi dlaczego Jennifer znajduje się w pierwszej 10-tce najczęściej promowanych artystek w radiu,telewizji,internecie i szmatławcach typu Bravo ?
A druga sprawa to jeśłi czegoś/kogoś nie rozumiesz (w tym przyp. muzyki Bjork) to nie komentuj, fakt jest to twoje zdanie i możesz pisać sobie co chcesz, tylko naprawde się zastanów czy rzeczywiście dobrze zrozumiałaś i odebrałaś muzykę Bjork, a dopiero później wyciągaj wnioski i komentuj.
No to tyle było by mojego ;P Życze ciekawej dobranocki.
QQryK
Ona się właśnie ubiera oryginalnie w przeciwieństwie do gwiazd pokroju Duff czy Hilton...A jej muzyka jest jak każda inna...To zależy od upodobań..
ojjj jak ja lubie jak tacy prosci ludzie krytukuja kogos..uzywajac argumentu ze ten ktos jest dziwakiem, dziwadlem, dziwaczka, jest inny, i nie pasuje do ogolno przyjetego kanonu.
wedle ich toku myslenia, modle sie aby ludzie przez cale zycie nazywali mnie takim dziwakiem, bo tylko wtedy bede wiadzial ze cos znacze.
a bjork jest genialna.
jesli uwazasz ze bjork jest beznadziejna, nie umie spiewac itd. to pytam sie jakim sposobem tyle osiagnela? piszesz ze masz 16 lat, wiec jestesmy w tym samym wieku ale zdaje mi sie, ze wiele nas rozni. ja przede wszystkim przestalam nazywac kogos idiotka tylko dlatego ze ma odmienne poglady niz ja, w podstawowce, ty robisz to do dzis. dziewczyno zajmij sie swoimi sprawami i przestan krytykowac ludzi.
pozdrawiam.
Usiłuję wymyślić jakiś argument, który mógłby przekonać do Björk tych, którzy piszą, że jest ona wydzierającą się dziwaczką... Jednak, do głowy przychodzi mi tylko dwa słowa... Pagan Poetry...
kama: zastanow sie i to powaznie! bjork ma niesamowita,niepospolita barwe glosu,ktora wspaniale (najlepiej jak tylko mozna) wykorzystuje przy swoich rownie nieprzecietnych oraz ambitnych utworach. co do stroju ... wydaje mi sie dosc prymitywne stwierdzenie 'ubiera się jak by była z marsa (pamiętam jej strój z live 8, wygladała jak dziwoląk), '. hmmm... wg mnie wazne jest to,ze wsrod tych massmediow bjork potrafi dalej byc sobą (nie krecic golą d**** na teledyskach). a jest to zapewne ogromna zaleta. gdyby ludzie oceniali caly dorobek sztuki na twoim poziomie nie mielibysmy zadnych dziel do podziwiania, bo kazdy indywidualista postrzegany bylby jako 'dziwoląK' ,a skoro nim jest to znaczy,ze ' (..) jest beznadziejny' --) lol-tak jak bjork zresztą:D
radze zapoznac sie z ksiazkami,bądź innymi zrodlami wiedzy, nie tylko dotyczącymi muzyki i filmu,bo mam prawo przypuszczac,ze w innych dziedzinach masz tak samo zacofany poziom.
pozdrawiam
Wiesz co, Kama wystarczyło mi tylko to że masz na swoim avatarze zdjęcie Lindsay Lohan. Nie będę nic więcej pisać, bo talentu Bjork po prostu nigdy nie zrozumiesz i nie docenisz... dodam przy tym że nie jestem fanką Bjork, ale jak przeczytałam twoją wypowiedź ręce mi opadły... a raczej odpadły z wrażenia...
Ooo tak, pisze to wielka fanka Macieja Zakościelnego i Orlanda Blooma. Przepraszam, przecież chcesz być na topie i dopasowywać się do społeczeństwa. Nie to co Bjork, która wyróżnia się stylem. Przynajmniej nie śpiewa "różowego", żałosnego disco, tylko po to, żeby dostać się na najwyższe miejsca list przebojów. PRZEPRASZAM BARDZO, ŻE URAŻAM PANIĄ WIELCE RÓŻOWĄ, ale Bjork to geniusz współczesnej alternatywy, jednak A-L-T-E-R-N-A-T-Y-W-A, droga paniusiu, to taki typ muzyki tylko dla łebskich umysłów, które potrafią wyczuć piękno bardziej złożonego utworu od tych wszystkich Britnejów, Aguiler i w tym podobnych gówien. Bardzo mi przykro, że natura PANIENKI, która uważa się za najwspanialszą nie obdarzyła tym darem "szczerego słuchania", który pozwala na wyeliminowanie denerwującyh utworów z czołówek list (oh, fanki Tokio Hotel, tragedia. Albo Blog 27 - po prostu SYF!)
Chłodno pozdrawiam.
A ja się z ((KAMĄ)) zgodzę, wszyscy ją pojeżdżacie, bo wyraziła swoje zdanie, nie będę nikogo obrażał ani pochwalał, chodź z tym ostatnim siebie nawzajem raczycie. Uważam, iż posiadanie takiej osoby jak: Cameron Diaz w ulubionych nie ma nic do rzeczy. Tak w ogóle to jestem ciekaw kto na to pierwszy wpadł (zapewne szukając jakiegoś dość modernistycznego kontrargumentu mające na celu obśmianie osoby, która założyła ten temat).
Płytka to ona nie jest. To pewne jest na 100% Nie rozumiem tylko dlaczego ((KAMA)) się jeszcze tłumaczy, być może nie dostrzeże talentów Björk, tak jak Wy.
Pozdrawiam!
Shadowmancer
Nutti: masz 11 lat więc ci wybaczam (w pewnym stopniu), ale twoje myślenie (15832 tematy o najładniejszych/najseksowniejs zych aktorach/aktorkach) jest żałośnie dziecinne. Björk ma swój niepowtarzalny, nietypowy image i kiedy będziesz trochę starsza dostrzeżesz (mam nadzieję) w tej muzyce coś naprawdę wyjątkowego.
Do starszych osób, które nie lubią Björk (w tym do naszej gwiazdy, Kamy): droga Kamo, jeśli normalność to dla ciebie plastikowe dziewczynki z pierwszych stron gazet pokroju Bravo i Popcorn to naprawdę bardzo ci współczuję. W twoim mniemaniu normalnym jest siedzenie 3 godziny dziennie przed lustrem, ciągłe dyskoteki, umawianie się z dresiarzami i plotkowanie o "niemodnych" dziewczynach? Normalność to rzecz bardzo względna i w gruncie rzeczy zła.
Ufff, udało mi się nie przeklnąć, ale po prostu krew się we mnie gotuje gdy widzę kolejne dzieciaki, które marnują swoje życie w taki żałosny sposób.
I puenta na koniec: "normalność" to wymysł durnych, zakompleksionych ludzi (vide np. nasi kochani politycy: Wojciech Wierzejski, boski Roman, albo skini).
Pozdrawiam nienormalnych.
Vicious
Znów zniżyłeś się do poziomu "starszych fanów" tej... osoby.
"Wybaczam ci bo masz 11 lat" - no nie wierzę, ja jestem już na tyle dojrzały, że uważam, że to jest kpina.
Żałosne, ja też się postaram nie przeklnąć, ale to jest... chore.
Każda osoba pisze coś o założycielce tego tematu... dziwne rzeczy, np.:
"jeśli normalność to dla ciebie plastikowe dziewczynki z pierwszych stron gazet pokroju Bravo i Popcorn to naprawdę bardzo ci współczuję"
Kiepski żart?
Posłuchajcie sami siebie, czysta głupota, dopełniacie się w takich sprawach, a zapewne tak jeszcze się zachowujcie.
I ten zwrot: "Pozdrawiam nienormalnych." xDDDDDDDDDDD
Pozdrawiam Anty - Björk fanów!!!
hmm...
Bjork to idiotka, brzydula itp, itd ....
Wiadomo, że piękno to pojęcie względne ... ale żeby od razu Bjork nazywać brzydulą ? Dla mnie jest ona piękniejsza od tych wszyskich "brokatów", które kopiują się nawzajem ;/ i maja więcej "sztucznej tapety" na sobie niż prawdziwej twarzy ;( przykre ...
Idiotka? Osoba, która pisze takie piękne teksty na pewno idiotką nie jest ...
Zastanów się co piszesz !
No widzisz Shadow, a ja uważam, że posiadanie Hilary Duff, czy innych gównianych panienek w ulubionych coś znaczy. Gust dużo mówi o człowieku. Widzę, że ktoś jest prostakiem - zwracam się jak do dziecka. I będę na nią "najeżdżał" (zresztą co to było za najeżdżanie? - zauważ, że najdenniejsze wypowiedzi w tym temacie serwują nam antyfani Bjork), bo krytykuje coś, czego nie zna i nie potrafi zrozumieć i to jeszcze w taki sposób, że zbiera mi się na wymioty.
Ach! Ach! Bjork skrzywdziła różowe ego Kamy swoją niepowtarzalnością. Nie wspólczuję -_- Ten temat jest plamą na tym forum.
A ja dodam cos od siebie:) uwielbiam Bjork,jej muzyka jest wspaniała a wokal genialny.Dopiero teraz ją odkrywam nigdy wczesniej nic podobnego nie słyszałem,od zawsze było techno ktoremu pozostanę wierny:) ale Bjork-cos pieknego. Pozdro dla fanow:)
Björk jest dziwaczką. I to do szpiku kości. Nigdy się z tym nie kryła. Ale przecież cały jej niepowtarzalny image, który porywa tak wielu i dogłębnie zachwyca opiera się na nietuzinkowości.
Znajdźcie drugą osobę o takim głosie jak ona. Niemożliwe, prawda?
Ona w śpiewie ma coś tak ogranicznego, jakby w wnętrzu znajdowała się skomplikowana maszyneria, istny cud techniki. I to jeden jedyny.
Gra całą sobą. Dawno nie widziałem tak emocjonalnej gry aktorskiej, a jednocześnie mocno zdystansowanej do własnej roli jak w Myrkradansarinn. Raz Selma i Björk to jedno, za chwilę by się rozedrzeć na dwie kobiety, wydające z siebie sprzeczne polecenia.
A mr. Trier wykorzystał to dogłębnie, podając nam na tacy potworne nadużycie naszych uczuć. I zrobił to po mistrzowsku.
Björk nie jest ceniona przez osoby nieukszałtowane estetycznie, nie potrafiące dostrzec wielkiego artyzmu i zjawiskowości.
Lubić nie wszyscy potrafią, ale akurat tej Artystce należy się wielki szacunek.
Tak, Björk jest z Marsa. Nie wyobrażam sobie, jakby była całkowicie ziemska.