Borys Szyc

Borys Michał Michalak

7,0
48 912 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Borys Szyc

Witam.

użytkownik usunięty

Zazwyczaj nie krytykuję aktorów za wybór ich ról.
Kiepskie filmy zdarzają się.
I to jest wybaczalne.

Ale nie jest wybaczalne branie udziału w czymś, co ma za zadanie wyprać ludziom mózgi. W czymś, co jest reklamowane z wielką pompą, by ukazać jaki świat z narkotykami, dziwkami i litrami przelewanego alkoholu jest fajny, a agresja jest rozwiązaniem każdego problemu.
Panie Szyc. Grając w tym poniżył się pan. Całkowicie.
Niech pan sobie teraz pomyśli:
- Czy chcę, aby moje dzieci to oglądały? Tak żyły? Drogą donikąd?
Nie chce pan takiej przyszłości dla swoich dzieci?
A naraził pan młodzież, na ubytek duchowy. Gdyby nie mocne zasady wpojone w mym domu, nabrałabym się na tą wizję szczęścia i radości.
Ale tak nie jest. Mam swój rozum, wiem, co dobre. Niestety wielu ludzi błądzi.
A co jak wybiorą upadek moralny?
Przesadzam? Nie, środki masowego przekazu dziś "wychowują". Pan będzie współwinny.
Bo zareklamował pan swoją twarzą kataklizm.
Tego nie da się wymazać, ale może jest jeszcze nadzieja, by pan się uratował?
Nie wiem.

użytkownik usunięty

To jest szersza akcja z tym praniem mózgów. Zauważ, że nie tylko w Polsce robią takie dziadostwo. To się robi na światową skalę. Wchodzi na ekrany nowy film "Spadaj Tato". Scenariusz: nauczycielka zapładnia ucznia, zdaje się gimnazjalistę. Atrakcje specjalne w filmie: zlizywanie wydzielin ludzkiego ciała z sukni ślubnej itp. Robi się coraz gorsze filmy, wszystko na jedno kopyto, liczą się albo efekty specjalne albo humor niewysokich lotów, nie wymaga się żadnego myślenia od widza. Lecz wielu ludzi lubi taki poziom, śmieją się gdy ktoś pierdnie albo jak jakaś osoba wali młotkiem w kogoś innego. Polska również bierze udział w światowej akcji otępiania młodych ludzi. Kiedyś robiono filmy na poziomie. Dajmy na to film: Absolwent z Dustinem Hoffmanem, też można by powiedzieć nieprzyzwoity. Absolwent wybiera między matką a córką. Ale ten film został zrobiony z klasą, nie było w nim niesmacznych żartów, świetne aktorstwo, ciekawe dialogi. We współczesnym "Absolwencie" pokazano by spermę, rzygi, absolwent siusiałby na kwiatki, pod koniec stwierdziłby, że chciałby trójkącik i pokazano by scenę erotyczną z matką, córką i z nim samym. Może właśnie teraz na naszych oczach wprowadzany jest New World Order?

użytkownik usunięty

NWO? Chyba nikt, kto myśli nie ma wątpliwości, że tak się dzieje.
Otępianie społeczeństwa w ten sposób jest jednym z filarów wprowadzania Nowego Porządku Świata.
Jest już coś nie tak. Jeśli kogoś bawią takie produkcje ( a niestety to ok 70 % ). U normalnego człowieka coś takiego powoduje uczucie żenady. Nie ma ochoty kontynuować oglądania. Co innego: lubieżny, inteligentny dowcip, aluzja, a co innego "sperma, rzygi, szczanie na kwiatki." Polska? Oczywiście, że bierze i powiem więcej: jest jeszcze bardziej na uwadze. Jako kraj w którym bardzo silne zasady obowiązywały długo, a życie rodzinne było takie ważne.
Tak historia nas ukształtowała. Dość wczesna tożsamość narodowa, lata walk, powstań, wojen. Z pokolenia na pokolenie przekazywana piękna historia...
Dlatego, jesteśmy pod "szczególną opieką".
Żeby wytępić te wartości. Polska ma być krajem tranzytowym, żeby sobie przez niego przejeżdżać i wyrzucić śmieci. Niestety to już się obserwuje. Zabija się młode umysły. Bezczelnie niszczy na naszych oczach.
Zwróć uwagę, że wszystko się stacza.
Popatrz, co serwowane jest w głupim teleodbiorniku.

Ciesze się, że są istnieją jeszcze ludzie którzy to zauważają...
Ciekawe kiedy czipy nam zaczną wszczepiać pod skórę?

użytkownik usunięty
antyromantyczka

W Hiszpanii są już wszczepiane.
http://www.youtube.com/watch?v=zbABszxPlMg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=zgGAUzu3BAg A tak będą ludziom wciskać kit, aby dali się zmanipulować "Jakie te technologie są dobre". Mam nadzieję, że ludzie mają choć trochę zdrowego rozsądku i mało nabierze się na to.

NWO? czipy? chyba ktoś popada w zbiorową paranoję

użytkownik usunięty
chlorrro

Czułam, że wkrótce odezwie się globalny umysł potargany przez TVN.

chlorrro

A obejrzałeś chociaż te filmiki oszołomie? w Hiszpanii już wszczepiają czipy, więc to nie jest żadna teoria spiskowa, bo to się dzieje teraz na naszych oczach. A jak już nie chcesz tego dostrzec to Twoja sprawa...oglądaj dalej TV

użytkownik usunięty
chlorrro

poczytaj sobie artykuły na:
http://www.prisonplanet.pl/
http://wolnemedia.net/
ogranicz TV i zacznij myśleć samodzielnie to odkryjesz, że coś jest mocno nie w porządku z dzisiejszym światem...

chlorrro

Ktoś chyba bardziej spostrzegawczy niż Ty stwierdził ongiś, że największym sukcesem diabła jest wmówienie ludziom, że diabła nie ma. Wstaw sobie teraz zamiast tego diabła "N.W.O.", "Komisję Trójstronną", czy "Klub Bilderberg".

Jack_Holborn

Dziękuję za linki, część znam, z resztą się zapoznałem. Zdania nie zmieniłem. Sądzę, że nakreślona skala opisywanego zagrożenia nie jest tak wielka. Pewne zjawiska społeczne związane z rozwojem cywilizacji zostały przewidziane już dawno temu.
Oczywistym jest, że zdaję sobie sprawę z obecnych możliwości inwigilacji i manipulacji.
Uważam, że skala reakcji na mój wpis była nieco przesadzona, choć dziękuję za zainteresowanie :)

chlorrro

W czasach PRLu byłbyś stuprocentowym towarzyszem, a w okresie III Rzeszy uroczym nazistą.

dance_macabre

nareszcie ktoś mnie docenił :)

I jeszcze to ciągłe pie**olenie amerykanów o tym 11 września za każdym razem jak słyszę tekst w stylu "po atakach z 11 września" to mnie krew zalewa. Już chyba z 10 filmów takich widziałem gdzie o tym wspominali. Tak, ataki, ale chyba jedynie na własną głupotę, budynki klasy A zawaliły się idealnie w dół po godzinie płonięcia (i to jeszcze powiedzmy na jednych z najwyższych pięter budynku). Ekstra!!! To takie amerykańskie. Czip zapewni mi bezpieczeństwo, myhm już to widzę. Mam chęć grzmotnąć w łeb każdą osobę tak żeby się poważnie zastanowiła zanim zacznie gadać głupoty o 11.09.2001.

Jak w przyszłości będą mojemu dziecku coś takiego wmawiać na WOSie lub Historii to pójdę na lekcję i uświadomię dzieci, Panią/Pana nauczycielkę/a ewentualnie całe grono pedagogiczne, żeby mi nie robiło z dziecka kretyna i oczywiście przy okazji opowiem im lub raczej pokaże ten dokument o tym cyrku amerykański tzn. "Niewygodne fakty 11 września 2001"!!!
http://www.youtube.com/watch?v=Cb-RRFd17Vs <-- Polecam, Ci którzy są w temacie widzą o co chodzi ;))

Tokar2

Mam dla Ciebie przykrą wiadomość. Przeglądałam nowe podręczniki do liceum (tzw. nowa podstawa programowa). W podręczniku od historii podają jedyną, słuszną prawdę o atakach z 11 września. Wciskają dzieciakom kit, że komandosi zabili bin Ladena. A teraz najlepsze: w podręczniku od HISTORII jest temat: zagrożenia współczesnego świata i jednym z tych zagrożeń jest globalne ocieplenie. Oczywiście jest ono spowodowane wypuszczaniem do atmosfery gazów cieplarnianych.
Tak więc mamy jedyną, słuszną, prawdę...
Piorą mózgi naszym dzieciom równo.

antyromantyczka

Na szczęście są jeszcze gdzie nie gdzie świadomi rodzice, a szkoła nie jest wyrocznią ani sądem najwyższej instancji, żeby tam zawsze prawda rządziła. Z resztą w sądach też nie zawsze wygrywa prawda.

narkotyki, dziwki, litry przelewanego alkoholu i łakocie - nie są takie złe. tylko kto ma na to czas... pracować trzeba:/