Za "Everything I..." do Robin Hooda, za "Have you ever realy loved..." do Don Juan i za co jeszcze ???? ktoś wie?? ciekawi mnie tez do jakich innych filmów jeszcze nagrywał piosenki (np I will always return)
"All for one" -piosenka z filmu "Trzej muskieterowie"- nominacja do nagrody MTV Złoty Popcorn ;-)
Pozdr*
Bryan był nominowany jak do tej pory niestety tylko 3 razy:
1.1992 za "Everything..." do Robin Hooda
2.1996 za "Have you ever..." do Don Juana de Marco
3.1997 za "I finally found someone" w duecie z Barbrą Streisand do filmu "Miłość ma dwie twarze"
"Here I am" było nominowane, ale do Złotych Globów, podobnie jak "Never gonna break my faith" w 2007, ale tę piosenkę Bryan napisał dla Arethy Franklin i Mary J.Blige
No dobra sporo się rozpisałem na temat Phila Collinsa to teraz czas na Bryana Adamsa . Mam małe pytanko do wszystkich. Lubicie śpiewać ? Jeżeli tak to jaka piosenka was ponosi ? Bo mnie zdecydowanie All For Love albo Please Forgive Me . Ciiiiiii ale nie mówcie nikomu bo wujaszek się ze złości . yyyy mam tu na myśli siebie oczywiście hehe. Bryan Adams jest drugim z moich ulubieńców zaraz po Phil'u Collins'ie
gratuluję gustu kolego, ale polecam też ostrzejsze, rockowe kawałki Bryana, na całym świecie jest znany z przepięknych ballad, do których faktycznie ma rękę jak mało kto, ale równie dobry, o ile nie lepszy jest na scenie w repertuarze takim jak "Summer of'69", "House Arrest", "Is your mama gonna miss ya" itp. Cholernie dobry jest też jako bluesman - "Blues jam".