Dakota Fanning

Hannah Dakota Fanning

7,9
28 958 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Dakota Fanning

Beznadziejna aktorka, kompletnie skomercjalizowana. Nie rozumiem, czemu próbuje się z niej zrobić gwiazdę światowego formatu.

Krocz

Nikt nie próbuje zrobić z nie niej gwiazdy światowego formatu ona juz nią jest. Zagrała w wielu wspaniałych filmach takich jak np. „Wojna światów” czy „Człowiek w Ogniu”. Moim zdaniem w prawdzie jest trochę zbyt rozchwytywana, ale beznadziejna na pewno nie jest. I weź mi powiedz, który obecny aktor reżyser nie jest skomercjalizowany? Prawda jest taka że sztuka jest skomercjalizowana od bardzo dawna i to nie tyczy się sztuki tylko filmowej ale i wszystkich innych filmy, książki muzyka ty myślisz że to się robi? Tylko po to żeby ładnie wyglądało? Nie. To wszystko robi się po to żeby na tym zarobić. Takie są teraz realia. To już nie jest XIX wiek że ludzie tworzyli różne utwory itp. żeby zostawić ślad po sobie dla przyszłych pokoleń

frycek49

Może podasz argumenty, dlaczego uważasz, że jest beznadziejną aktorką?
I Dakota jest już dawno gwiazdą światowego formatu, ponieważ ma TALENT i dlatego zagrała w wielu świetnych produkcjach, u boku znanych i utalentowanych aktorów.

frycek49

Nie uważam, jakoby "Wojna Światów" była świetnym filmem. Denerwuje mnie w niej to, jak próbuje robić z siebie dojrzałą gwiazdą kina, chociaż nią absolutnie nie jest. Bez urazy, ale nie rozumiem waszych zachwytów. Jest wiele, wiele lepszych od niej aktorek.

Krocz

Cóż, ja tam nie zauważyłam, żeby próbowała zrobić z siebie dojrzałą gwiazdę kina, ale twoje zdanie, więc nie będę się kłócić.
Może i nie jest najlepsza, ale na pewno nie jest beznadziejną aktorką.

użytkownik usunięty
Krocz

Może to nie ona probuje z siebie zrobic dojrzałą gwiazde kina tylko media...
Aczkolwiek fakt faktem porownujac inne gwiazdy w jej wieku no wybacz ale ma chyba najlepszy warsztat i filmografie. Jesli jest wiele innych rposze bardzo- wymieniaj lepsza dziecieca gwiazde.

I mowiac "skomercjalizowana" mam wrazenie ze ogladales z nia tylko filmy typu "Wojna światow" czy "push"- jesli mam racje zapewne masz do niej uprzedzenie. Jesli nie ogladales polecam zobaczyc najpierw "Sam", "24 godziny", "Dziewczyny z wyzszych sfer", "Czlowiek w ogniu" "Hounddog" itd przyjzec sie jej grze i dopiero oceniac.

A w miedzy czasie jeszcze mozesz zobaczyc krotkometrazowy "Cutlass"- http://www.youtube.com/watch?v=NyluTTt9avA

Od Dakoty to moim zdaniem lepsza jest jedynie Jodelle Ferland, a tak to nie ma lepszej

frycek49

Tak, jedynie Jodelle Ferland jest lepsza, z tym się zgodzę.
Twierdzenie, że Dakota jest beznadziejną aktorką jest po prostu śmieszne. Może w tych bardziej nagłaśnianych filmach jak "Wojna Światów" czy "Push" się nie wykazała, ale wystarczy obejrzeć "Człowiek w ogniu" czy "Siła strachu", by przekonać, że ma Talent i na pewno zajdzie dalej, niż gwiazdki dobrze znanej nam stacji, czyli Disney Channel

kachab58

O tuż to jak ktoś ma talent to będzie błyszczeć zawsze tak jak Dakota czy Jodelle. A jak ktoś jest tylko gwiazdą jednego sezonu to góra za 10 lat nikt już nie będzie pamiętał

frycek49

Nawet mniej niż 10 lat...

<za krótki>

Krocz

Zgadzam się, aktorka z niej żadna. I w roli Jane ze Zmierzchu nie wyobrażam sobie tego dziecka :/

czysto_krwista

Ta bo twoim zdaniem pewnie Miley jest lepsza nie? Żenujące

użytkownik usunięty
czysto_krwista

No to masz kiepsa wyobraznie ;)

Jak dla mnie sprawdziła się w kilku filmach, w których grała. Rzeczywiście, ma coś z takiego mrocznego dziecka, które nadaje klimat filmom. Ale nie jest też wspaniała, po prostu dobra. To moje skromne zdanie :)

Krocz

Ile w niektórych z was jest nienawiści... Aż mi się przykro robi.

Krocz

Według mnie jest całkiem konkretna. Wcześnie zaczęła i dobrze jej to według mnie wychodzi. Może i nie jest najlepsza, ale jak narazie nie drażni mnie jej gra aktorska ;].

CallMeShaddy

Ja nie rozumiem co wy od niej chcecie, jest jeszcze młoda i najlepsze role ma jeszcze przed sobą, a i tak na razie gra według mnie bardzo dobrze, zbierając same pozytywne opinie. Nie wywołuje też żadnych skandali i nie robi z siebie gwiazdy, chociaż jest jedną z najlepszych aktorek młodego pokolenia, tak więc jeśli tylko macie jakiś problem z nią poprzez zazdrość, że tak wiele osiągnęła w tak młodym wieku to ja proponuje czepiać się kogoś innego, bo Dakocie nie ma naprawdę nic do zarzucenia