Ona chyba ma teraz z 13 lat a wygląda na owiele więcej. Taka "stara maleńka" naprawde mi jej szkoda zamiast ganiać po placach zabaw z kumpelami jeździ z planu na plan :/
Zmarnowane dzieciństwo.
A nie wydaje ci się że może ona bardziej lubi taki styl życia. Zamiast siedzieć w piaskownicy i marnować swoje krótkie życie ona poznaje nowych ludzi zbiera ciekawe doświadczenia,a wcielanie w różne postacie traktuje jak świetną zabawę.W wieku 12 lat osiągneła tak wiele więc raczej uważam że ma udane dzieciństwo.
no tak, ale granie w filmach to ciężka robota, na taką pracę będzie miała jeszcze czas i szkoda że najpiękniejszy czas w życiu spędza już pracując. Pod pewnym względem przypomina to pracujące dzieci w Afryce czy Azji (ale tylko pod pewnym względem). Jeśli jej się podoba taki styl życia to czemu nie, być gwiazdą w tym wieku to niezła rzecz (kto by nie chciał, nawet ja), ale wiele razy czytałam wypowiedzi dorosłych gwiazd, które mówiły że takie dzieciństwo nie jest wcale łatwe i wywiera silny i niezbyt dobry wpływ na późniejsze życie, często żałują że nie miały normalnego dzieciństwa. Pozatym ile jest dzieci które całe dzieciństwo chodziły normalnie do szkoły, beztrosko się bawiły z rówieśnikami, przesiadywały w piaskownicy i wyrosły na wielkich i szczęśliwych ludzi, nie zmarnowały jak mówisz swojego dzieciństwa. Dla przykładu podam że niedawno słyszałam Anitę Lipnicką która w wieku 15 lat rozpoczęła karierę modelki (ale to niewielka różnica - aktorstwo to jeszcze cięższa praca, a Dakota zaczęła mając kilka lat) i opowiadała jakie to ciężkie dla dzieci i nastolatków, praca w okrutnym świecie show-biznesu, problemy którym nie potrafią sprostać. Ona akurat sobie poradziła, ale n.p. Macaulay Culkin - dziecięca gwiazda polsatowskiego hitu "Kevin sam w domu, Nowym Jorku itp.", nie poradził sobie, wpadł w narkotyki i inne świństwa. Lepiej pomyśl czy faktycznie to jest takie fajne i dobre dla takiego dziecka...
Wybaczcie słowotok ale jakoś mnie to poruszyło :)
zazdrość? Może trochę, ale na pewno nie tak żeby mnie zżerała, a pozatym ja tu nie piszę jak bardzo jej nie cierpię (bo to nieprawda - lubię ją) tylko swój punkt widzenia na temat tego że nie ma takiego "normalnego" dzieciństwa. Lepiej czytaj uważnie.
W lutym skończy 13 lat, a moim zdaniem wygląda, jak 10-latka (albo i mniejsza) :P Ale gra fajnie. Ogólnie nic do niej nie mam ;)
Napisałaś że ma teraz 13 lat (racja) i, że wygląda na owiele więcej. Też mam 13 lat i jestem od niej starszy o 1 miesiąc. Patrze na moje kolezanki z klasy do ona wydaje sie młodsza a nie o wiele starsza. O i jeszcze jedno jakoś moje kolezanki nie ganiają po placach zabaw tylko za chłopakami.
lol, ja bym powiedziala ze ona wyglada na 8 lat a nie 13, a ty mi tutaj piszesz o jakichs starych malenkich... To chyba prowokacja
Hehe :) Ona dla Ciebie wygląda na dużo starszą?? Ja mam 14 lat a sama zobacz jak wyglądam :) http://dorotafajna.fotka.pl/ ;) Pozdrawiam :)
Hehe :) Ona dla Ciebie wygląda na dużo starszą?? Ja mam 14 lat a sama zobacz jak wyglądam :) http://dorotafajna.fotka.pl/ ;) Pozdrawiam :)
oddałabym wszystko dla takiego dzieciństwa, ona jest genialna taka mała a już takie sukcesy, co tu dużo mówić serdecznie jej gratuluje
Tylko,żeby sława nie uderzyła jej w przyszłości do głowy, bo skończy na odwyku jak większośv gwiazd. Życzę jej lepszego życia ;)
Ja myśle, że to, że wygląda na więcej niż 13 lat to nie było dosłownie. Wygląda nie z wyglądu, ale życie ma takie. Filmografii mogłaby jej pozazdrościć niejedna dorosła gwiazda. Nie chodzi o to, że jej nie lubie, ale nie ma normalnego dzieciństwa. Jak wyjdzie gdzieś na ulicę to każdy się na nią rzuci po aurograf. Nie może wyjść gdzieś normalnie z koleżankami tylko łazić z ochroniażami. Nie ma czasu dla siebie, tylko musi pracować. Powinna raczej się bawić, chodzić normalnie do szkoły, na imprezy, a nie pracować. A normalne dzieciństwo wcale nie jest zmarnowane. Zmarnowane jest raczej dzieciństo z pracą, a normalne jest potrzebne. =)