Dakota Fanning

Hannah Dakota Fanning

7,9
28 958 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Dakota Fanning

mogę wam pokazać moje zdjęcie jak miałam 11 lat i sobie porównacie albo mojej kuzynki.... Nauczyła się czytać jak miała 2 lata.. już to widze, dzieciaki wtedy jeszcze ledwo mówią, choc sama sie nauczyłam jak miałam 4 ale wtedy to tak literowałam... :/

lily_3

Ile masz lat, bo coś mi sie zdaje że jesteś kolejną zazdrosną dziewczynką, a co do kwesti że Dakota nauczyła się czytać w wieku 2 lat to prawda ja ci to mówie (nie powiedziano że czytała wiersze ale że umiała już czytać a to jest róznica przeczytać wyraz mama który jest dużo łatwiejszy niż np: zrewolucjonizowane).PZDR.

lily_3

Rozumiem dziecko drogie, ze probujesz nam udowodnic ze jestes od niej lepsza? W takim razie wytlumacz mi dlaczego to nie ty grasz w filmach obok swiatowej slawy aktorow i dlaczego to nie twoja gra aktorska jest doceniana przez coraz wieksze rzesze krytykow? :)

Zazdrosc... przezabawna ludzka cecha.

____16

Buhaha. Mj kuzyn ma3 lata i czyta znakoicie nauczyl sie tez w wuieku 2 lat... ty jej poprostu zazdroścsz

____16

A JAK MA NIBY ZAGRAĆ W SUPER FILMACH JAK MIESZKA W POLSCE. WEŹ SIĘ ZASTANÓW DROGIE DZIECKO?? DOBRZE??
(PISZE WIELKMI LITERAMI ABY MOJA WYPOWIEDŹ ZOSTAŁA ZAUWAŻONA-NA NIKOGO NIE KRZYCZĘ)

DZIECKO NIE ROZUMIESZ ŻE POLACY NIE UMIEJĄ NAKRĘCIĆ FAJNEGO FILMU??

A NAWET JEŚLI ZAZDROŚCI CZEGOŚ TO CHYBA TEGO ŻE DAKOTA MIESZKA W AMERYCE GDZIE POTRAFIĄ NAKRĘCIĆ JAKIŚ SENSOWNY FILM DZIĘKI KTÓRYM WŁAŚNIE DAKOTA JEST DOCENIANA.

Aniass_La_Ct

moja wypowiedź jest skierowana do 3 kropeczek ...

lily_3

ech... po prostu zazdroscisz! Tak jak powiedzial plejadas
Dlaczego to nie ty zdobywasz milionY?
Dlaczego nie ty grasz w popularnych filmach?
Ech...
Jestes po prostu zazdrosna.

PZDR dla wszystkich fanów dakoty!!!

DakotaFanningFAN

A co zdolność czytania w wieku 2 lat ma do umiejętności aktorskich?

DakotaFanningFAN

ludzie uspokójcie się! (napisałem poprawnie słowo uspokójcie)
macie jakąś manię, to że Dakota gra w filmach u boku sław nie czyni jej lepszą od innych! na pewno ma wady jak każdy człowiek, a w wy macie w sobie manię robienia kultu jednostki. nawet sam Spielberg może mnie pocałować gdzieś (jak mu pozwolę) a że ma miliony na koncie 2 oscary i jest znany nie czyni go lepszym ode mnie. każda jednostka, która pokaże swoją gębę światu i dobrze wypadnie będzie znana ale czy będzie lepsza? ja czytałem kiedy Dakoty na świecie nie było więc czy to czyni mnie od niej lepszym? a czy gwiazdy kina są lepsze od zwykłych ludzi którzy narażają życie ratując innych? nie! więc skończe ze słowami zazdrość! czego mam jej zazdrościć? że jest znana? że ma kasę? a skąd wiecie czy nie jest pustą rozpuszczoną dziewczyną? więc zastanówcie się zanim napiszecie cokolwiek.

p.s. całkiem możliwe że czytała w wieku 2 lat, zdarzają się utalentowane dzieci, które szybciej dojrzewają i którym szybciej rozwija się mózg.

DakotaFanningFAN

a co do fanki Dakoty:
"Dlaczego to nie ty zdobywasz milionY? Dlaczego nie ty grasz w popularnych filmach? Ech... Jestes po prostu zazdrosna" miliony i gra w popularnych filmach to żadna sztuka, sztuką jest zapisać się w historii... a sztukę tworzy się przez artyzm i talent, a gra w "popularnych" filmach dla mas sztuką nie jest... sztuką są filmy które będą pamiętane zawsze a nie tworzone na chwilę. bynajmniej nie neguję talentu Dakoty, ot co to nie, ma talent, ale to nie jest powód do zazdrości. Zazdrość jest wadą, ale jeśli już się komuś czegoś zazdrości to chyba nie sławy i kasy....

Yokichi

YOKICHI, popełniłeś błąd. DakotFanningFAN to chłopak, nie dziewczyna (lol)... wiem bo to moj dobry kolega... a co do Dakoty to masz częściowo rację. ja też moge być równy Spielbergowi. mam sporo pomysłów na film w głowie i też moge zrobić kilka dobrych filmów(jak dorosnę) i co - i mi gosc nie podskoczy. co z tego ze ma kase i kilka donrych filmów na koncie. to zależy od ambicji. Dakota podobno sporo pracuje, musi ciągle nadrabiać braki w nauce(co przychodzi jej podobno z łatwością), gdyz ma czesto prace na planie. a co do zdobywania milionów to ja sie nie zgodze z DakotaFanningFAN(mym kolega) - to ile ma sie pieniedzy, to juz kogo innego sprawa. jest duzo niedocenionych osob, ktore bylyby wielkimi gwiazdami. a że Dakota miała spory rozgłos po kilku rolach w filmach(widocznie miała szczęście na castingach) - gdybym chcial, to bylbym jeszcze wieksza gwiazda(NIE mowie oczywiscie DOSŁOWNIE).

lily_3

Jestem jej fanką! Owszem zazdroszczę jej tego że gra u boku takich gwiaz jak denzel washington ale nie będe taka jak ta co napisała ze to nie możliwe ze nauczyła sie grac jak miała 2 lata! (pomyślcie sobie w duchu "Kto by nie chciał zagrac w filmie i jeszcze u boku jakiejs gwiazdy-nappewna liczna większość i nie ukrywajcie tego że jej zazdrośćicie) Ale dziewczyna ma poprostu talent i uwazam ze zagrała mistrzowsko swoją rolę w filmie "Człowiek w ogniu" a szczegółnie ta scena jak jest akcja co ją porywają to zagrała jak prawdziwy zawodowie:) Zgadza się ktoś ze mną?

lily_3

pokazać wideo gdzie dziecko w wieku 2 lat czyta i mówi ?? :)) To jest bardzo mozliwe, jesli rodzice poswiecaja na to duzo czasu, a dziecko lubi poznawac nowe wyrazy :)

lily_3

Mnie mama nauczyła czytać w wieku 3 lat, więc jak najbardziej to jest możliwe ;)

JustLikeJoanne

Boshe! ale macie dylematy... ja czytałam jak miałam 1,5 roku i co z tego? już wtedy potrafiłam też całe wiersze recytować. tworzę od podstawówki, teraz jestem po studiach, wydałam parę tomików i biorę się za wydawanie książki. miałam też swoje pięć minut jako wokalistka. jestem zadowolona z życia. a jak zdobędę fundusze to nakręcę film. i zrobię to, bo tak postanowiłam. widzicie? wystarczy wierzyć w siebie i dążyć do celu. i w takim wypadku zazdrość jest zbędna, a nawet jest ogromną przeszkodą w realizacji własnych marzeń. nie patrzcie na innych, lecz na siebie i własne możliwości, a osiągniecie wiele w życiu. pozdrawiam