Daniel Radcliffe

Daniel Jacob Radcliffe

8,1
57 204 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Radcliffe

Nie wiem czy któraś z was drogie "fanki" chociaż przez moment spróbowała być obiektywna i ocenić to co sie naprawde powinno w przypadku aktora. Bo D.R. to jedno wielkie nieporozumienie!
Nie wiem, przeciez jest masa innych dzieciaków o niebo lepiej pasujących do jego, jakże łatwiej roli. A nawet i takowej nie potrafi dobrze wykonać. Jest sztuczny, a momentami to az wstyd mi za niego było jak oglądałam H.P. Nie przecze, film( każda część) jest sam w sobie świetny. Śmiem nawet powiedzieć, że jeden z najlepszych. Panuje w nim niepowtarzalny kilmat i tajemniczość. I właśnie by widz mógł odpowiednio odebrać ekranizację, musi poczuć to co jej bohaterowie. Ich odczucia i zachowanie powinny odbić sie na widzu. I tego niestety pan Daniel nie potrafi nam przekazać. Zamiast odczytać jego filmowe intencje, zazwyczaj patrze z groteską jak chłopak próbuje a mu nie wychodzi........
Na szczęście tę szczypte magii (he), którą zaciera Daniel wnoszą do filmu Rupert Grint i Emma Watson. Talentem biją na łeb Radcliffe'a.
Ale cóż, on gra głównego bohatera i zbiera największe laury..... a nastoletnie dziewczynki zachwycają sie nim jak Bogiem...
Żeby przystojny chociaż był.................ale cóż, o gustach sie ponoć nie dyskutuje ;P.

H. J.O. rlz !! :D

maggot_88

ja tez uwazam ze najlepszym aktorem to on nie jest...i sie zgadzam ze rupert jest najlepszy no i emma moze byc... no ale pasuje do roli Harry'ego i moze niedlugo bedzie gral lepiej... miejmy taka nadzieje.

pozdro dla H.J.O.

Gis_xD

o nie ja się z tym nie zgadzam!!
on umi grać w filmie i nie ma sztucznych ruchów
bardzo go lubie

hjo jest przy nim mamicyckiem!

D.R. rlz :D :D

maggot_88

no moze i nie jest najlepszym aktorem ale po co sie wymadrzac jak nie wiadomo czy sami bysmy zagrali to lepiej...a poza tym kazdy film to nowe doswiadczenia w tej dziedzinie....:) pozdro monika:)

danielradcliffe1

a kto mówi, że nie obiektywnie...
mnie akurat jego gra nie przeszkadza, nie twierdzę, że super, może jest wielu , którzy zagraliby lepiej, ale trzeba spełniać kilka warunków: wygląd, pochodzenie[Rowling kategorycznie chciała tyko anglików], jako takie doświadczenie aktorskie...
no cóż został wybrany spośród kilku tysięcy kandydatów, gdyby nie umiał grać, szczerze wątpię, czy zatrudniono by go...
pozdro...
agresywna :)

maggot_88

no i oto chodzi....toc nie przyjeli by kogos kto nie wykazuje najmniejszego talentu.....powtarzam nie krytykujmy jesli nie wiemy czy sami zrobilibysmy to lepiej...ja mysle ze on sie stara i z kazda czescia idzie mu lerpiej...zaczyna sie wczuwac w postac i jest spoko choc widzialam wieksze talenty nie ma co....:)

pozdro monika:)

maggot_88

Oczywiście ze nie wiem czy sama bym to zagrała lepiej, ale taki juz jego zawód i krytyka nikogo nie dziwi.
Ale to on jest aktorem nie ja wieć nie na miejscu są tu porównania czy zagrałabym to lepiej. Skoro juz sie tam dostał to powinien byc znakomity w tym co robi, bo to jego zawód ( nio, jeszcze nie ;p)
Wiele producentów i reżyserów popełnia blędy w wyborze odpowiednich aktorów i daniel jest jednym z nich.

pozdro :D

maggot_88

No cóż - przy Rupercie Dan to gigantyczne beztalencie;-) Ale co tam - póki dobrze się sprzedaje w filmie zostanie:) No w sumie nie jest taki zły- bywają gorsze przypadki... A Dan ma ładną mordkę - moze być;-) Miejmy nadzieje że jeszcze nauczy sie grać;) A cio do Emmy... czy ja wiem? mi się jej gra podoba średnio:/ W sumie nic specjalnego... A do utalentowanych "młodzików" zaliczam Liama Aikena;) Ten na pewno się wybije(to nic że nie grał w potterze;-)))

maggot_88

mi tez sie wydaje ze daj nie gra zbyt dobrze "Ron" jest lepszy ale przeciez nawet troche nie przypomina harrego pottera i dlatego nie moze gracgłownej roli :P pozdro
Kolezanka

maggot_88

no w sumie moze i racja ale ja i tak twierdze ze nikt sie geniusze nie rodzi i on z kazdym filmem gra lepiej...kazda rola go ubogaca w dosiadczenie aktorskie wiec mysle ze juz nie dlugo bedzie dobrym aktorem....:)

maggot_88

No, miejmy nadzieje że będzie coraz lepszym aktorem, bo H.P to świetna ekranizacja i szkoda było by ją zepsuć :D :D

Jedyne co mnie słabi to komentarze jego fanek w stylu:
" oh Dan, jesteś świetnym, przystojnym i najlepszym aktorem"
widać, że nastoletnie dziewczynki, nie potrafia go ocenić :p
Na szczęcie widze, że fani, którzy sie tu wypowiadają, potrafią zrobić to dojrzale :D

Pozdro dla Was

maggot_88

jak dla mnie, takie komenty fanek to jeszcze nic...
śmiać mi się hce, jak widzę : "Dan, wyjdź za mnie" jekieś sto razy na premierze...
albo ta dziewczyna, co wyszła w Nowym Yorku na dwór w zimie w samym ręczniku z napisem "nie ma nic pomiędzy mną a harrym potterem" przed studio MTV, gdzie akurat kręcono program z Danem ...
TO jest dopiero nienormalne!!!
pozdro...

maggot_88

OH GOD
Nie wiedziałam że można być tak głupim :D
Nic tylko współczuć, ehhh

W ogóle Radcliffe ma fanów cos nie tego............ :D :D :D
oczywiście nie wszystkich ;P

Pozdro :)

maggot_88

pewnie, że nie wszystkich...
a tak w sumie, to podziwiam wytrzymałość tej dziewczyny-stać na mrozie w samym ręczniku...
to jest wyczyn...
pozdro...

maggot_88

coz mozna rozroznic pare gatunkow :fanow" przykladem chorobliwego fana jest dziewczyna w reczniku...mu jestesmy fanami bardziej realistami:) ale musi byc odawzna ta dziewucha:)

danielradcliffe1

tak, to był przykład totalnej groupie(tak to się pisze?)...
pozdro...

maggot_88

a piszac "groupie" co mialas na mysli:)?? ja by, tak nie zrobila bo jak czytalam wywiad z danielem to powiedzial ze to bylo najgorsze i najzabawniejsze jednoczesnie:)ale ma ich dosyc podobno:)

użytkownik usunięty
maggot_88

Wiesz co?? TO JEST ŁATWA ROLA HARREGO POTTERA? Łatwa!!! Jeśli tak sądzisz to sam jesteś beztalencie hjo! O niebo pasujące dzieciaki... hmmm.... pomyślmy. Może to TY jesteś TYM dzieciakiem chwalipięto? Naprawdę tak sądzisz? Hmmm... Aha, jedna sprawa. Dan ma 16 lat. Myślisz, że on jest dzieciakiem? Coś ci na łeb padło.

Pozdroofka, K)P)

monika, groupie(jeśli tak to się pisze, nie pamiętam) to taka osoba, która dla swojego idola zrobiłaby dosłownie wszystko(np. są w gazetach reportaże, że np. dziewczyna przespała się z kimś, kto obiecał(i tak nie dotrzymał słowa), że spotka ją z idolem. Groupie traktują swojego idola jak boga(serio), wiesz, to podchodzi pod psychikę...
groupie to negatywne zjawisko...
pozdro...

maggot_88

no,no,no !
co to ma być??
takich tekstów i tematów nie powinno się
dodawać!
to hańbi jego imie! :D:D
a na tej stronie daniela jest zbyt dużo nieodpowiednich tematów!!

takie tematy i teksty powinno sie na samym poczatku blokować!

nie żeby jakie byle szmaty psują i hańbią jego imie!!

pozdro dla szyskich prucz głupiej maggot!!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

ralph_3

HE, SPOKOJNIE...
KAŻDY MA PRAWO WYPOWIEDZIEĆ SIĘ NA TEMAT JAK CHCE, ŻYJEMY W WOLNYM(TEORETYCZNIE) KRAJU...
POZA TYM, TO FORUM NIE BYŁOBY NIC WARTE JEŚLI KASOWANOBY WSZYSTKIE NEGATYWNE OPINIE A ZOSTAWIAJĄC TYLKO PIEŚNI POCHWALNE...
POZDRO...
AGRESYWNA :)

SamoAgresja_Polska

:)

ojejku! fanatyczka pare postów wyżej została przeze mnie dogłębnie poruszona............ straszne :D
nawet nie wiesz jak mi przykro!

jak ja w ogóle mogłam napisać że ten DZIECIAK( moge go nazywać jak mi sie podoba) nie potrafi dobrze grać!

pozdro dla normalnych :D :D

aha, na Ralpha nie zwracajcie uwagi, to mój młodszy bracik ; biedak jeszcze nie wie co pisze :) :)