Daniel Radcliffe

Daniel Jacob Radcliffe

8,1
57 204 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Radcliffe

od mniej więcej czary ognia Daniel mnie denerwuje i to nie jest on sam czy jego gra ale ten fatalny dubbing który mu podkładają w polskiej dystrybucji kolęś za bardzo sie podnieca a na księciu półkrwi fotel w kinie prawie podarlem jak cos mowił wolalbym ogladac z napisami niz z tym gejem podkladajacym glos

timbaland

I dlatego polecam napisy :D
Naprawdę, pierwszy raz byłam w kinie na napisach (żeby nie było - na filmie o Potterze, bo inne filmy z napisami widziałam :P ) i efekt jest bez porównania lepszy. Księcia w dubbingu nie mam zamiaru oglądać.

Także na przyszłość: jeśli macie okazję np. jechać do innego miasta na film z napisami, to polecam, warto. Lepiej wydać na podróż, niż denerwować się przez cały seans.

snowdog

"wolalbym ogladac z napisami niz z tym gejem podkladajacym glos"

Dziwie się, że snowdog nie zrobiła Ci wykładu na temat szanowania drugiego człowieka. No tak, przecież to nie Daniela obrażają tylko kolesia podkładającego głos. Tak prawiła o szacunku...

grimmjow1990

Ja decyduję o tym co i komu mam powiedzieć.

timbaland

no moze przesadzilem z tym gejem rzeczywiscie przepraszam pana podkladajacego glos pod Harryego w polskiej wersji .

timbaland

No dobra, przesadziłeś, ale może skupmy się na głównym temacie, czyli dubbingu, bo chyba o tym chciałeś rozmawiać?

timbaland

"no moze przesadzilem z tym gejem rzeczywiscie przepraszam pana podkladajacego glos pod Harryego w polskiej wersji ."

Wiesz, moja uwaga głównie skierowana była do snowdog. Dam Ci jednak radę. Nie obrażaj na tym forum Radcliffa, bo zaraz rzucą się na Ciebie piranie pod postacią snowdog i poshh. Zapewne będą chciały Cię "nawrócić". Zatem bądź ostrożny, w innym wypadku nie odgonisz się od nich:) Fanatycy, to fanatycy.

grimmjow1990

To rzeczywiście dziwne, że na forum wypowiadają się osoby o innym punkcie widzenia.

grimmjow1990

ostrzegasz, bo sama poległaś?

timbaland

eeee tam przecież nie jego obrazilem tylo dubbhing jaki mu daja w polskiej dystrybucji do niego nic nie mam bo lepszego do roli harrego nie znajde . nie ma co krytykowac ze go lubia ja np nie dalbym obrazic stallona chyba ze za jego role w malych agentach ( BLE :D )

timbaland

Nie chodzi o to czy 'damy obrazić', czy nie :)

jeśli chodzi o mnie, polski dubbing sprawdza się tylko w kreskówkach typu 'Shrek', czy 'Epoka lodowcowa'. I to tylko dlatego, że niektóre żarty i potyczki słowne muszą być dostosowane do kraju. Amerykanie nie zrozumieliby naszego 'mordo ty moja' :))

poshh

"To rzeczywiście dziwne, że na forum wypowiadają się osoby o innym punkcie widzenia."

Dla Ciebie może i tak.

"ostrzegasz, bo sama poległaś?"

Znów te twoje domysły i mylne spostrzeżenia...
To jak walka z wiatrakami. Daremna i bezsensowna.

Nie jestem kobietą.
Tak na przyszłość.

grimmjow1990

Kolega widzę nie dostrzegł w moich słowach ironii...

snowdog

Interpretujesz moje wypowiedzi w sposób dla Ciebie wygodny. Pewnie dlatego tak ciężko się z wami dogadać.
Poshh ma dokładnie tak samo.
Swój ciągnie do swojego.

grimmjow1990

Byłbyś w tym temacie bardziej użyteczny, gdybyś odpowiedział autorowi na temat.

timbaland

Mam podobne spostrzeżenia i nie chodzi o dubbing. Aktor jest słaby jak herbata po ósmym parzeniu. O ile w pierwszych filmach ta naiwność nie raziła bo był dzieciakiem, to jako nastolatek jest już cholernie irytujący. Te miny - tragedia. Zresztą nastoletnia obsada w większości jest kiepska. Dla mnie rewelacyjna rola Evanny Lynch no i poprawnie jak zwykle Emma Watson. Zdecydowana większość po zakończeniu serii zajmie się czym innym. Może dostaną siłą inercji jakąś rólkę ale poza serią nie zaistnieją w filmie. Ponieważ lubię opowieści o Harrym, to chciałbym się mylić.