Daniel Radcliffe

Daniel Jacob Radcliffe

8,1
57 505 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Radcliffe

Nie moge powiedzieć, że Daniel Radcliffe to zły aktor. Lecz jest strasznie nijaki kiedy chodzi o emocje. A szczególnie o gniew. Wyszło to w piątej cząści w scenie oskarżania przyjaciół o nie komunikowanie się z nim podczas wakacji. Daniel zagrał to bez zaangażowania, jakby to recytował.
Kto czytał książke wie, że pod jej koniec Harry oskarża dyrektora o smierć Syriusza Blacka. Myśle, że ta scena nie pojawiła się w filmie przez braki w aktorstwie Radcliffe'a. Jaka jest wasza opinia?

paul_riv

A ja mysle troche inaczej. Harry filmowy i Harry ksiazkowy to dla mnie dwie rozne bajki. Chodzi mi o sama postac. Harry ksiazkowy jest o wiele bardziej wybuchowy, nieco zarozumialy, bardziej cwany, nerwowy tez...Harry filmowy z kolei jest troche wieksza sierota, ze tak si e brzydko wyraze...Raczej rzadko pyskuje, o wiele rzadziej sie denerwuje, nie wychyla sie tak bardzo jak w ksiazce. I chyba tego sie trzymaja - nie uwazam, zeby to bylo przez braki w aktorstwie Radcliffe'a. Zeby nie bylo, ze go bronie - bo chociaz mi on pasuje do HP, to jakos nie uwazam, zeby byl wybiny (acz dobry jest, coraz lepszy na pewno). Po prostu juz od 1 czesci widac wieeelka roznice pomiedzy Harrym a Harrym :) Opisana przez Ciebie sytuacja, co H. sie wkurza na przyjaciol, ze sie do niego nie odzywali: Filmowy Harry bardziej przyjmuje postawe stoika - on sie denerwuje w srodku, ma wieksze poczucie winy, jest bardziej malomowny i nie trabi naokolo, ze wszytsko musi zrobic sam :) Mysli cos bardziej na ksztalt: 'Nie pisali? No to nie pisali...Moze i lepiej, bo po co ich wciagac w mpoje problemy...' blablabla...;)
A jesli chodzi o scene kiedy obwinia D. o smierc Syriusza? Tu tez mi sie wydaje, ze kontakt Harrego z Dumbim w ksiazce i filmie jest inny. I to tak wlasnie podobna sciezka idzie.
Nie wiem, takie moje zdanie.

Ale ja tam nie wiem...:>

gwell

Może troszkę mu brakuje emocjonalności w swoich rolach, ale naprawdę mnie to nie przeszkadza. Polubiłem takiego Harrego.