Witam wszystkich
Wróciałam z filmu Harry Potter and The Order of the Phoenix z Kina Cineworld w Ipswich. Obejrzałam film ale głownie to chce zwrócic uwage na Daniela Radcliffa. W trakcie ogladania nie mogłam uwierzyć ze to ten sam człowiek co w pozostałych ostatnich filmach. Naprawde chłopak sie rozwiną. To widać ze wkońcu dorośli. Nie mogłąm sie nawet oprzec i w jednym dniu, zyjąc na popcornie byłam 4 razy na seansie. Za kazdym razem gdy wychodziłąm z kina szczeka moja na dole sie znajodowała. To naprawde nie samowite, chłopak nadaje sie do tego.
Pozostałą dwójka była tez niczego sobie. Emma udowodniła że potrafi lecz czasem jej garanie wydawało mi sie sztuczne - jej nienaturalny śmiech tak mi sie zdawało. Rupert mało kiedy obserwuje go prywatnie, ale on raczej nie musi grac on wie, jak ma to zrobic:).
Jednym słowem Dan mnie zadziwił. Film był równeiz nie samowity. Śmierć Syriusza była w ładny sposób ujeta az łzy sie cisneły do oczów (3 razy sie rozpałakałam).
David Yates, nigdy zadnych filmów jego nie oglądałąm, lecz stwierdzam ze tylku mu przysługuje nagrywanie takich filmów. Potrafił wszystko zawiazać na supełek. Nie ominół najmniejszeych szczegółów - Mówi o tym byście przy oglądniu zwróci np uwage na Umbbridge. sądziąłm że nie bedzie az tak mocno brana pod uwage (bo to najczesci charakteryzuje ten film, ujęte jest ale mało by sie temu lepeij przyżeć) ale to dobrze BA! Nawet bardzo. Są humorystyczne sceny z jej udziałem ten film choć ma być mroczny to w niektórych momentach sie o tym zapomina i powraca do przytulnego żeycia Hogwartu. Imelda Staunton odegrała kawał sporej roboty:) jest lepsza niz sobie wyobrazałam.
W polsce prawdopodobnie ma być 27 lipca i serdecznie zapraszam do obejrzenia warto wybrac sie.
fajnie masz!!! tez bym chciala tak ale u nas premiera dopiero 27 lipca jak sama napisałas no ale coż.... Z tego co napisalas wnioskuje ze warto poczekac;)
Ja też obejrzałam już HPiZF i zgadzam się z tym co powiedziała Anetek, ale mnie zachwyciło co innego. Niesamowite efekty specjalne i klimat tego filmu.
To już nie jest ten sam Harry Potter co film, który oglądaliśmy ostatnio (mam na myśli Czare Ognia). Mimo, że z włosów Daniela zrobili... ekhm... nawet nasz pan Radcliffe poradził sobie dobrze :) Sceny przedstawiające użycie magii (mimo, ze już nie przypominają tej Rowlingowskiej magii) były niesamowite.
Ogólnie rzecz biorąc bez skrupułów mogę powiedzieć, że jest to najlepsza cześć Harrego Pottera. Film rozwinął się pod każdym względem. I tyle.
Tak zgodze sie efekty specjanle to coś neisamowitego choc wiele juz ich było w poprzednich filmach al eto przważa wszystko. Dal fanów Harrego Pottera to cięzki orzech do zgryzienia. Po zobaczeniu 4 stwierdziłam ze pewnie tak musiało byc i moja opina pow yjsciu z kina nei była zadawalajaca (moze to przez ten dubbing)Harry Potter and the Order of the Phoenix jest absolutnie niesamowity. Moje oczy były zapełnione efaektami które dały wielkiego kopa. Danila gra mniam!!!! harrego uczucia i emocje uchylona z doskonłą dokładnoscia. Wspaniałe zagranie, przepiękna cinematography. Pamiętam czułam to samo przy Prisoner of Askaban ale tu jest o wiele wiecje MROCZNOŚĆ O WIELE.
Lynn a co powiesz na temat Ministerstwa Magii??. Jak ci sie podobal ?, bo jak czytając książke specjalnie sobie go niewyobrazałam. W ogóle mnie jakos to nie interesowało, lecz teraz jestem bardziej zainteresowana.
Ja moze jeszcze dodam o niesamowitym Dumbledorze... to było boskie! Ministerstwo, a raczej Departament niesamowity. To wszystko jest cudowne. Gdzieś w internecie widziałam tez takie fajne ujęcie Ministerstwa, którego za nic nie mogłam dojrzeć w filmie. BOSKO!!
Och jak ja wam zazdroszczę, że mogliście już zobaczyć film. Teraz już będę odliczała dni kiedy sama będę mogła sie o tym przekonać.
A teraz mam pytanie dotyczące premiery w Polsce. Czy ktoś mieszkający w Krakowie lub blisko niego, wie ile kosztuje premierowy seans o północy w krakowskim multikinie? Bardzo chciałabym się wybrać na taka premierę, ale nie wiem jaka jest cena biletu na seans premierowy . A na stronie kina nic nie piszę. Bardzo proszę o szybka odpowiedź. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Anetek mam pytanko. Czy w filmie była większość scen z Umbridge które były w książce? Bo ja włśnie najbardziej na te sceny czekam:) Bardzo się cieszę że mówisz że w filmie było barzo dużo scen z Umbridge :)
eeehh..... szczerze zazdrosczę.... ja muszę czekać do 27 lipca :/ Chamskie i prostackie po prostu....
Nie powiem, chłopiec się poprawił i ma już u mnie 6/10, a może jak będę miała jednego dnia dobry humor to zmienię nawet na 7 :) Bo po Zakonie rzeczywiście mnie zdziwił, był naprawdę niezły, mimo iż wyglądał z kolei żałośnie (kto mu taką fryzurę zrobił? Chyba go obcinali z zamkniętymi oczami). Ale nie powiem, nie był taki zły w tej części.