Dominique Dunne

Dominique Ellen Dunne

6,5
293 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Dominique Dunne

Klątwa umarłych zadziałała.Trzeba było nie zakłócać ich spokoju.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Drago94

zastanowiłabym się, zanim napisałabym coś takiego :/ niesmak.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Zandarm

Wiem że to post z przed pół roku, ale chce coś sprostować, bo chyba nie wiesz o co chodziło autorowi tematu. Otóż w filmach Duch i Duch 2 używano prawdziwych szkieletów. Umarło również kilka osób grających w tych filmach (3 albo 4 chyba) oraz jacyś członkowie ekipy (operator i montażysta - informacja niepotwierdzone, ale gdzieś tak czytałem), a innym aktor przytrafiały się różne dziwne historie. Uznano więc że nad filmem ciąży klątwa.

JWF

ta, wszystko to wiem, ale uważam za niesmaczną wypowiedź w stylu "mają za swoje" nikt nie ma prawa osądzać kto zasługuje na śmierć a kto nie-e

butterflysuicide

Mi chodziło głównie o kolesia o nicku "Żandarm" bo nie uważam żeby wypowiedź autora miała w sobie coś co zasługiwało by na to żeby go obrażać, ty tylko wyraziłeś opinię i do ciebie nic nie mam.

JWF

są ludzie i .. trochę dziwniejsi ludzie :P

butterflysuicide

Sa ludzie i taborety xD

A co do tematu... Tez slyszalam o klatwie.. Az ciarki przechodza na sama mysl o tym... JEdnak filmu nie ogladalam... Ale cos mnie ciagnie do niego i pewnie obejrze jak bede miala taka mozliwosc:)
Pozdrawiam :)

Kamiska000

są ludzie i parapety ale żeby klamki ojojoj żandarm staczasz się

butterflysuicide

"nikt nie ma prawa osądzać kto zasługuje na śmierć a kto nie" buhahaha,a co powiesz o sędziach w krajach,w których jest kara śmierci. Oni mają prawo osądzać w takich sprawach.

androgenius

wydaje mi się, że tu była mowa o prawie moralnym nie prawie państwa. prawo, za mocy którego mogą oni skazywać innych na karę śmierci jest prawem stanowionym, prawo moralne to raczej coś co chowa się w psychice każdego normalnego człowieka, który był wychowywany w normalnej rodzinie bez żadnych patologii czy skrzywień.
androgenius, a ty uważasz, że mamy prawo decydować kto zasługuje na śmierć? tak się zastanawiam, bo twoja wypowiedź pokazuje tylko oburzenie odnośnie owego "prawa".

Drago94

Co do klątwy, to posiadam informacje, ze przy produkcji tej serii zmarły 4 osoby - pierwsza była Dominique Dunne (napadnięta przez zazdrosnego eks chłopaka), potem Julian Beck grający w 2 części (zmarł na raka). Kolejna osoba to Will Sampson, a ostatnia to wielka gwiazda tej trylogii - Heather O'Rourke (zmarła podczas operacji jelit). W dodatku 2 część była kręcona, o ironio, w budynku który wzniesiono na grobowcach Indian z plemienia Chumash...