Eli Roth

Eli Raphael Roth

7,3
6 444 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Eli Roth

Po obejrzeniu " Bękartów wojny" wydawało mi się, że to dość dobry aktor. Tymczasem wchodzę na filmweb i widzę jaką ma słabą ocenę. A potem czytam wiadomości na temat jego wypowiedzi.
Co on dokładnie powiedział ?

ania2710

http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,7017129,Aktor__Bekartow_Wojny____Polacy_wspo lwinni_zaglady.html

_mosquito_

Dzięki. No rzeczywiście koleś ma nierówno pod sufitem, co jednak wg mnie nie powinno mu się dawać złych ocen, bo tu chodzi o grę aktorską.

ania2710

polaczki pełne zawiści są.

suszyMie

Jak ktoś gra w filmie o II wś i nie zna podstawowych faktów* to na jaką ocenę zasługuję?
Ignorant z niego i kiepski aktor. Innych jego dokonań filmowych nie będę nawet komentował. Tytuły mówią same za siebie.

*Druga Wojna Światowa pochłonęła 6 milionów Polaków w tym 3 miliony polskich żydów i 3 miliony chrześcijan. Polska była jedynym krajem okupowanym przez Niemcy w którym za pomoc Żydom groziła kara śmierci. Mimo to, to właśnie Polacy mają najwięcej tytułów sprawiedliwych wśród narodów za ratowanie Żydów.

Sajetan

Prosiłbym abyś wyrażał się precyzyjnie.
Albo 6 milinów obywateli Polski, albo 3 miliony Żydów i 3 miliony Polaków
Żydzi nie są wszak Polakami.

_mosquito_

Widać, że nie masz za bardzo pojęcia w tym temacie. Przed wojną 10% mieszkańców tego kraju to byli Żydzi. Wszyscy oni posługiwali się językiem polskim a ogromna część uważała siebie przede wszystkim za Polaków.

Sajetan

I co z tego? Przykładowo społeczność Turecka zamieszkująca Niemcy uważa się za Niemców - a w rzeczywistości są to jedynie Niemieccy obywatele, ale nie Niemcy i nie zmienią tego nawet chęci Turków a ja nie wyobrażam sobie, że kiedykolwiek jakikolwiek Niemiec uzna ich za swoich rodaków. To samo było z Polakami i Żydami. Tak więc precyzyjnie mówiąc: 3 miliony Polaków i 3 miliony Żydów (jedynie Polskich obywateli).

_mosquito_

Od ilu setek lat te miliony Turków zamieszkują Niemcy? Może od prawie tysiąca lat tak jak Żydzi Polskę? Nie mam zamiaru dalej kontynuować tej rozmowy, skoro nie jesteś zrozumieć tej kwestii. Sprawdź sobie tylko pod tym linkiem http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Polish_Jews ilu wybitnych Polaków tak na prawdę nie było (według Ciebie) Polakami.

Sajetan

a od ilu setek lat Arabowie zamieszkują Hiszpanię, Francję?
ich też nazwiesz Hiszpanami, Francuzami?
jestem pewien, że powiedzieliby o sobie jesteśmy Arabami
a polskich Romów też nazwałbyś Polakami?
żyją w Polsce od setek lat, hmm?
no i to samo z Żydami
a pan Szewach Weiss też pewnie jest Polakiem? W końcu jego przodkowie od setek lat zamieszkiwali Polskę, no nie? http://pl.wikipedia.org/wiki/Szewach_Weiss
byli obywatelami polskimi, ale w rubryce narodowość mieli wpisane, narodowość żydowska, więc nie byli Polakami.... co innego z tymi zasymilowanymi, ale tych było kilka tysięcy na całe miliony żyjące w swoim własnym odrębnym świecie...

suszyMie

są, ale Żydzi tak samo

użytkownik usunięty
_mosquito_

sajetanowi chodzilo o podzial religijny - nie spoleczny, napisal wyraznie: "3 miliony polskich zydow" - czyli Polacy wyznajacy judaizm i "3 miliony chrzescijan" - czyli Polacy-katolicy. Jak urodzili sie w Polsce to sa Polakami - bez znaczenia od ilu pokolen ich przodkowie tu mieszkali. Tak samo powiesz na czarnoskorego urodzonego we Francji, ze nie jest Francuzem? mosquito nie mysl kategoriami czystosci rasowej - bo takiego czegos nie ma, praktycznie w kazdej polskiej rodzinie mozna by sie doszukac zagranicznego przodka (pomieszana krew).

ale Żydzi, Romowie, Tatarzy itp. to inna sprawa, żyli w swoich wydzielonych strefach...
Arabów zamieszkujących od 1000 lat Hiszpanię, czy Francję też nazwiesz Hiszpanami czy Francuzami?
nie mieszam czystości rasowej z wyznaniem, wyznanie nie ma tu nic do tego...
jest różnica między Murzynem a Żydem, czy Arabem...
Arab zawsze ci powie, że jest Arabem, choćby jego przodkowie mieszkali w danym kraju 1000 lat, tak samo jest z Żydami...
Przecież Hitler i inni nazistowscy psychopaci nie sprawdzali każdego człowieka czy jest obrzezany itp. na to były papiery a w papierach nie figurowała narodowość polska
taki człowiek miał wpisane w dokumenty
obywatelstwo polskie i narodowość Żydowską.... więc nie był i nie uważał się za Polaka....
Brazylijskiego piłkarza Rogera, który ma polskie obywatelstwo też uważasz za Polaka? albo Kevina Aistona z Europa da się lubić? bo mają polskie obywatelstwo?
nie chodzi o pomieszanie ras, oczywiście zdarzało się...
zapominasz tylko o jednym Żydom, Arabom, Romom, Ormianom, Tatarom itp. w pierwszej połowie XX wieku nie zezwalano tak łatwo na związki z osobami spoza ich narodowości.... nie mieszali się z tubylcami, żyli sobie osobno, mieli zupełnie inne obyczaje, kulturę, religię itd.
więc w tym wypadku nie można nazywać większości Żydów Polakami bo oni sami się za takich nie uważali, uważali się tylko za obywateli Polskich.
Tak było. Przecież sobie tego z palca nie wyssałem i nie jestem anty nikomu. Te nacje zajmowały się finansami i handlem, rzeczami którymi pogardzali inne nacje a później doczepił się do nich Hitler, bo mieli pieniądze. Żydzi nikogo nie wyparli z interesu, nikt inny nie chciał się tym zajmować, więc to była ich działka i żaden antysemita nie może mieć pretensji, że Żydzi są właścicielami wytwórni filmowych, banków itp. bo tylko oni chcieli się tym zajmować a dla innych to było niegodne zajęcie. To też był powód tego, że Żydzi nie byli zasymilowani.
Romowie do dziś nie są zasymilowani na przykład i co też zaliczysz ich do Polaków? Cyganie przecież nie gustują w związkach z naszymi rodakami.

_mosquito_

_mosquito_ gratuluje inteligencji. Już dawno nie czytałem takich idiotyzmów :D
Co do Eli Roth to ma trochę racji. Jak napisała trinityR "w czasie drugiej wojny nie każdy Polak był święty".

Kondzioslaw

nawzajem

ania2710

Eli Roth powinien mieć zakaz wjeżdżania do Polski.

Alex_Tyler

za co? za to że Polska, która miała zakichany obowiązek chronić swoich obywateli dała ciała Adolfowi? prawdę powiedział, on nie czepia się Polaków jako poszczególnych ludzi (choć przed wojną w Polsce był wielki antysemityzm a Hitler nie był wcale potworem), Roth ma pretensję do Polaków jako do państwa, które nie wypełniło swoich konstytucyjnych obowiązków, które zdradziło swoich obywateli, nie tylko Żydów, ale też nas, Polaków
Kto jest winny temu, że Hitler nas pokonał? Hitler? czy nasz biedny kraj? odpowiedz sobie sam.

_mosquito_

Gdybym chciał obrażać ludzi na tym forum to napisałbym m.in. że jesteś głupi, ale tak napiszę tylko, że jesteś ignorantem albo o historii II WŚ wiesz tylce co eskimoskie dziecko.
Odnośnie powyższej dyskusji: podczas II WŚ śmierć poniosło ok. 5 milionów Polaków (taka liczba figuruje w większości podręczników do historii nawet PRL-owskich więc coś w tym musi być) - najwięcej ze wszystkich narodów na świecie, nawet Żydów tyle nie zginęło.
Żeby była jasność Polacy to Polacy, a Żydzi to Żydzi, są to 2 oddzielne rubryki w tabelach historycznych, obywatelstwo nie ma znaczenia w tym przypadku.

Co do twojego bełkotu na temat "obowiązku Polski co do ochrony Żydów" to albo sam jesteś syjonistycznym Żydem, albo ktoś cię zindoktrynował. Polska (jeżeli tak można mówić) miała obowiązek chronić PRZEDE WSZYSTKIM POLSKICH OBYWATELI czyli Polaków, ......... Ormian, Żydów itd. Większość Żydów w Polsce nie miało obywatelstwa, a polscy żołnierze i tak ich bronili (nie mówiąc już o cywilach). Polska NIE MIAŁA OBOWIĄZKU I NIE MA CHRONIĆ WSZYSTKICH ŻYDÓW ŚWIATA, a pisząc, że daliśmy ciała dajesz popis swojej głupocie. Polska przyjmowała ok 1 mln Żydów uciekających z ZSRR po 1914 roku oraz setki tysięcy z Niemiec, Francji, Węgier, które narody podsyłali nam Żydów jak bydło w wagonach dla trzody chlewnej.
Następnym razem poczytaj lub nie powielaj głupstw, które słyszysz i widzisz w TV. Notabene żydowskiej.

Polacy są robieni w konia w dzisiejszych czasach kosztem prawdziwych sprawców i tchórzy Niemiec, Francji i ZSRR.

Alex_Tyler

Nie zdziw się, jeśli zostanie przywitany z honorami, czerwonym dywanem i zablokowanym Okęciem, jak inni "wybrani" psychopaci

użytkownik usunięty
ania2710

czytajcie plotka a daleko zajdziecie, a swoją drogą, no i co z tego? Pewnie to prawda, co poweidział. Ma prawo do własnej opinii i ja jestem z nim, bo z pewnością w czasie drugiej wojny nie każdy Polak był święty. Otwórzcie oczy!

Ocenę większą ma, niż dwa Mroczki razem wzięte. Czyli jest lepszy dwa razy od nich! lepsze oceny w szkole miał zapewne, niż tutaj mu polaczki wystawiły!

Czytacie plotka i wierzycie w to?! Uśmiałem się...; jeśli wasze źródła informacji to głównie plotek, i wikipedia to gratuluję wiedzy o świecie;)
A tak serio, to są zdania wyrwane z kontekstu, czytałem CAŁY wywiad z Rothem i nie było tam nic co mogłoby mnie wku...ekhem, zdenerwować tak jak resztę wyżej.