Wszyscy piszecie o głosie Enyi, jest piękny, zgadzam się. Ale co powiecie o tekstach jej piosenek? Kiedy zwróciłam uwagę na to O CZYM ona śpiewa, niemal dech mi zaparło! Muzyka to połowa piękna jej piosenek. Gorąco polecam wsłuchiwanie się w słowa.
Pozdrawiam fanów Enyaszka;)
racja. teksty piosenek są niezwykłe, niebanalne. brawa dla Pani Romy Rayan, poetki, autorki tychże tekstów
:) pozdrawiam
Tia, wszyscy enya enya a przeciez enya to roma własnie oraz niejaki nick kompozytur tejże muzyki. Enya daje głos ino (ktory jest ofkz cudowny) i wogule jest spoko babka (do tego panna :P).
Pozdrawiam.
Oczywiście, że to Roma jest autorką tekstów. Natomiast Nicky Ryan NIE jest kompozytorem, a producentem muzyki. Utwory komponuje i wykonuje Enya - Eithne Ní Bhraonáin.
właśnie właśnie właśnie... :) Enya jest Kompozytorką utworów. Dla mnie Enya = kompozytorka, a później dopiero piosenkarka :)
W rzeczy samej - jej piękne instrumentale. I poza tym dopasowanie muzyki do tekstu... A dla pani Romy Ryan brawa podwójne : ) za napisanie tak pięknych tekstów w tylu językach.