Gary Oldman

Gary Leonard Oldman

8,6
116 135 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Gary Oldman

Witam!:) Byłabym wdzięczna jeśli podalibyście tytuły filmów z Garym,które najbardziej zapadły wam w pamięć i które warto obejrzeć.
Po ponownym obejrzeniu Leona coś mnie tknęło żeby poznać lepiej jego filmografię. Od dawna go cenię ale jakoś nie miałam okazji aby obejrzeć inne filmy z jego udziałem. Z góry dzięki i pozdrawiam serdeczie wszystkich fanów:)

Joasia16

Służymy. Proszę oto moja lista przebojów:
1. zdecydowane nr 1 dla mnie to "Dracula" wielka rola i wielki film
2. "Wieczna miłość" rola Beethovena (!) koniecznie
3. jeśli podobał Ci się "Leon," to z pewnością spodobają się też "Stan łaski" (dość trudno dostępny ale na pewno warto się potrudzić)i świetny "Krwawy Romeo"
4. koniecznie "Sid i Nancy" - rola już legendarna
5. "Prawdziwy romans" mała rola ale duuużo się dzieje:)
6. przezabawny "Rosencrantz i Guildenstern nie żyją"
7. "JFK" bo to po prostu świetny film polityczny, rewelacyjne aktorstwo i Gary jako Oswald
8. Świetna rola skina w filmie TV "Meantime", jak zobaczysz wszystkie wcześniejsze, to w tej i tak Cię zadziwi
9. Dużą sympatią darzę też filmy : "Szkarłatna litera" (jedyna rola romantyczna), "Nadstaw uszu" (poeta gej), "Ukryta prawda", "Batman Begins" i "Ale jazda"

wareg

Dzięki wielkie:) Niewiem czy uda mi się wszystkie zdobyć ale postaram się.Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
Joasia16

"Dracula" !!!! Film number one. A Gary w szczytowej formie.
"Sid i Nancy" bardzo polecam, nie tylko fanom Sex Pistols

Joasia16

Wareq-drogi kolego!wypisałeś tyle tych filmów i w związku z tym chciałabym zapytac czy moze masz je w swojej kolekcji i zechciałbys mi udostępnić? Szukałam większości tych filmów i na necie ich nie ma.Gdybyś sie odezwał z jakąkolwiek odpowiedzią byłabym wdzięczna. Mój e-mail kermit1212@wp.pl. pzdr

Mala1988

Ja jak narazie zdobyłam 2:) I ciągle szukam. Nistety jeszcze nie obejrzałam bo jestem strasznie zajeta...szkołą ;/ Ale ferie za dwa dni tak,ze sobie odbiję:)

Joasia16

No to koniecznie opisz wrażenia z seansów, mam nadzieję, że zdobyłaś mojego ukochanego "Draculę", miodzio nie film! Pierwszy raz oglądało mi się ten film "dziwnie", ale potem - uczta dla zmysłów!

wareg

No fakt Dracule zdobyłam ale niestety nie zdazylam jeszcze oberzec..,może dziś mi sę uda.

Joasia16

Ja bym poleciła ci jeszczę "Piąty element".. Gra tam taki ' czarny charakterek' ale bardzo fajnie mu to wyszło :) Polecam i pzdr :)

izka481

Miałam okazję obejrzeć piąty element:)) Z siosrą,ona też go uwielbia;)

Joasia16

I jak? Podobał się film?

izka481

Świetny :D
gjhdhgdhgdhdjrjryrjr gdfhdfhadfhhf

hjkh

Joasia16

Mi równiez sie podobał ;) Gary rlz ^^

izka481

Obejrzałam Dracule:) Nie do końca ale... jestem pod wielkim wrażeniem.
Gary jest niesamowity.Pozdrawiam!

Joasia16

Teraz już do końca:))) I jestem pod jeszcze wiekszym wrażeniem. Talent jakich mało;)Pozdrawiam!

Joasia16

Polecam również "Prawo i sprawiedliwość"(Criminal Law) oraz "Morderstwo pierwszego stopnia"(Murder in the First)... W obu tych filmach Oldman i Bacon tworzą fenomenalny duet ;)

Leviathan

Dzieki wielkie.