Gary Oldman

Gary Leonard Oldman

8,6
115 126 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Gary Oldman

czy jest jakas dobra biografia(lub autobiografia) o Garym Oldmanie ? bo jakos nie moge znlaesc

Luck_6

Wczoraj zajrzałam do księgarni i wygląda na to, że przybyło mnóstwo ciekawych biografii: Jack Nicholson ("Jack Nicholson. Wielki uwodziciel"), Anthony Hopkins i inni, którzy doczekali się wcześniej obszernych rozpraw na temat kariery i życia prywatnego także. Oldman jest niedopieszczony pod tym względem. Na naszym rynku tej przyjemności nie uświadczymy. Wygląda na to, że za granicą wyjątkowo tym razem jest podobnie. Jedyne, co można tam dostać (chociażby takie Amazon.com), to jego w dużej mierze autobiograficzna książka "Nil by Mouth". U nas, ma się rozumieć, niedostępna :/

Lady_Snape

hehe tak sie sklada ze tydzien temu bylem w empiku i oblukałem dokladnie te ksiazki o ktorych piszesz (Hopkins i Nicholson)i wtedy pomyslalem o Garym ale niestety nic nie znalazlem . Moze za kilka lat postanowi napisac autobiografie.

Gary twoi wierni fani na to czekają !

Luck_6

Tymczasem życzę mu wielu lat owocnej kariery, naprawdę ciekawych propozycji, bo od dawna w tej kwestii panuje posucha :/ Niech ma o czym pisać! Nie, żeby już nie miał, ale parę świetnych kreacji się przyda, choć na reaktywację Sezonu na Oldmana się na razie nie zapowiada.

Lady_Snape

no niestety ostatnich lat Gary nie moze zaliczyc do udanych(Batmany,Pottery):/
Co do jego przyszlych rol to slyszalem plotki o czarnym charakterze w ktoryms z Bondow ale nie wiem czy to sie potwierdzi.